Robite si nejake statistiky?

Ahojte. Robite si nejake rybarske statistiky z vlastnych lovov a ulovkov? Kedze vacsinu ryb pustam, prehlad o ulovkoch zdaleka neodzrkadluje to, co a kde naozaj ulovim. Ja osobne si robim uz stvrty rok prehlad v exceli - po mesiacoch, reviroch, druhoch ryb, pocet a priblizna vaha ulovenych ryb, najvacsia ryba z kazdeho druhu. Vidim tak, v ktorom obdobi je ktory revir nauspesnejsi, kedy sa kam a na co zamerat. Aj ked mam tieto veci uz v hlave, je to zaujimavy pohlad. Ked je zle pocasie z nudy si robim aj nejake grafy. Robite nieco podobne aj vy, alebo je to uz diagnoza? Ak ano, myslite, ze vam to pomaha?
Autor diskuse: baski - , 31.3.2004 všeobecné - ostatní

HrubecT - Profil | Ne 4.4.2004 9:37:11

Jediné zápisky co si dělám jsou čárky do sešitu, protože si ty čísla nějak nepamatuju... A vzniklo to proto, abych věděl jestli sem toho nachytal víc já nebo kamoš, prostě minizávody.... :-)

JFK - Profil | So 3.4.2004 9:23:41

Kámoš si dělá taky statistiky, ale ne co se týká místa, krmení, počasí, ale jen počet druhů a kusů. Pak si taky schovává všechny účty za ryb. potřeby a na loni na konci roku počítal za kolik měl jednu chycenou rybu. Vyšlo mu okolo 22 Kč:))) Podotýkám že je pouštěl. Kdyby tu sumu rozpočítal na ty tři ryby co vzal... :))) Musim ještě doplnit že loni začínal a kupoval si všechno nový. A kvalitní.

LEO - Profil | So 3.4.2004 4:45:25

Pike: Hoď si to, uděláš toho pro přírodu nejvíce...

pike | Pá 2.4.2004 12:31:46

Ano, robim. Rok 2003 jsem skoncil v cernych cislech, prijmy prevysily vydaje o 7415 Kc a to se vyplati povolenku kupovat. Pritom naklady do vybaveni byly znacne a neuplatnoval jsem odpisy.

Rasto | Pá 2.4.2004 10:57:00

:-))))) choroba! Mne staci ist k vode a nieco lapnut.Nepotrebujem vediet co to je kolko to vazi na co som to lapol.... Kde je ten povestny rybarsky meter?Radsej si robim doma navazce,plavaciky....

Maw - Profil | Pá 2.4.2004 8:53:19

Já si píšu docházku k vodě (podle článku MM) - píšu si revír, čas, místo, montáž, ulovené ryby, krmení, nástrahy, výsledek ostatních rybářů a další věci. Už to píšu skoro 3 roky. Někdy si z toho něco přečtu a porovnávám své výsledky.

LEO - Profil | Čt 1.4.2004 11:48:06

Chlapi, taky jsem míval kdysi takové předsevzetí. Ale dílem lenností, dílem nedostatku času jsem ještě nezačal. Říkal jsem si... alespoň poznatky z výprav na velké kapry ( ty jsou max. 2x do roka), ale ani to jsem nesplnil. Proto každoročně tápu, jak to bylo v minulosti... počet kaprů? denní doba? druh a velikost koulí? No, jsem to statistický lajdák...

baski | Čt 1.4.2004 8:04:52

dik za odpovede, musim to ukazat manzelke, ze nie som sam.... :-)

Noe | St 31.3.2004 17:58:37

Jinak letos zapisuji již 8 sezónu...... takže je už na co vzpomínat a koukat :o))
Jen me ěmrzí že jsem si nedělal záznamy od začátku :o(

Noe | St 31.3.2004 17:56:48

Během roku nanečisto do bloku - Plvaná, Muškaření, Feeder a přívlač, Pak to na konci roku přepíšu do wordu nebo nějakého jiného počítačového formátu.
Do tabulke píšu - revír - datum - jak dlouho - kolik celkem ryb - průměr - a vybrané druhy ryb, (kapr, karas, candát, bolen atd.). Pokud jdu na ryby a lovím jen pár druhů tak si to pamatuji, pokud chytám třeba na plavačku, tak mám vedle sebe blok a tvrdě zapisuji: Hodně mě to pomáhá, když chci někam jet a jen kouknu a už vím jaký měsíc mám na dannou vodu zajet :o)) Jinak je samozřejmě fajn vědět, že jsem za rok ulovil tolik a tolik ryby, jiný rok zase jinak atd... počet ryb na vycházku, aatd..

Dicky - Profil | St 31.3.2004 16:59:30

Jo, tak diagnoza už to možná je, ale nejsi sám :o))
Já si statistiku vedu taky. Teď to bude 5. sezona. Vedu si ji v Excelu, přehled revírů, ryby (počet, druh, délka, váha), nástrahy, háčky, pohyby vody, teplota vody, počasí (teplota, vítr, tlak). Na konci sezony přijde vyhodnocení, pár grafů...
Je to šikovné se pak zpětně podívat jak byl člověk úspěšný na tom či kterém revíru před rokem či dvěma :o))

jidoš - Profil | St 31.3.2004 16:54:51

Vedu si statistiku už asi čtyři roky ............ jen je škoda, že je pořád prázdná. Jo, ale mám tam dva kapříky zakoupený v tescu.

.Robo - Profil | St 31.3.2004 14:07:35

ze statistik se nakonec stal jenom denik. ten je obcas zabavnej, jindy objevim zapomenutou vec :) a snazim se zapsat si kazdou rybu jako kdybych ji zapisoval do listku. Tak akorat zjistuju, ze se rok od roku lepsim :) Se zapamtovanim si poctu ryb chycenych v dany den opravdu nemam problemy, vetsinou si to ukazuju na prstech jedny ruky :)

strejka - Profil | St 31.3.2004 13:54:38

pokousel jsem se, ale ve finale jsem dospel k vice nez padesatce ruznych kategorii, ktere by bylo treba u kazde ryby zaznamenat, po navratu od vody jsem si to stejne nepamatoval, takze jsem se na to...btw. ale kdyby to bejvavalo dopadlo, tak by...to byste koukali :-))

Honza Štraus - Profil | St 31.3.2004 13:25:44

Statistiku si vedu 4 roky, taky v Excelu, obdobným způsobem. S narůstajícím množstvím dat je to čím dál zajímavější. Výstupy mi slouží jednak jako vodítko, co se osvědčilo a kudy cesta nevede a jednak jako výzva - snažím se zvýšit velikost největší ulovené ryby od každého druhu, případně množství za vycházku... Když to vidí manželka, tak říká, že jsem cvok.