Ví někdo kolik stojí ČRS naši reprezentanti v LRU

Autor diskuse: Jiří Krejčí - , 27.3.2004 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Alan | Pá 16.4.2004 17:06:56

Tak jsem o tom přemýšlel a musím říct, že ČRS by na to závodění přece jen přispívat měl. Ona je svým způsobem účinná protidrogová prevence. Když vezmu jen mně bližší muškou repre - kde by bez závodění byli všichni ti Svobodové, Šeďové, Jáji, Peciny, Starýchfjordů, Macháně a Nývlt? Potáceli by se bezcílně parkem, poslouchali hip-hop, postávali u stánků na levnou krásu a smáli se času, páč vono to s THC utíká krapet jinak (jak to ten Nedvěd vlastně věděl?), stříkačky po kapsách, sem tam by čórli autorádio, no průser. Takhle jsou to sympatičtí hoši radost pohledět!

fanik - Profil | St 14.4.2004 10:12:59

Milos> kazdy nesud hned podle sebe...
Vena> dokonce maji narok na penize i z ministerstva soc. veci - stejne jako napr. svaz vcelaru, jestli ten narok uplatnuji nebo ne, nevim. Vim ze to zni divne, ale je to tak :) kazda neziskova organizace ten narok ma, jenze tech svazu a ruznych spolku je tolik, ze po rozdeleni mezi vsechny se jedna o smesne castky

FilipeS - Profil | St 7.4.2004 13:04:35

Lov ryb neberu jako sport a proto nepotřebuji aby mě někdo reprezentoval a to v jakékoliv disciplíně. Bohužel se mě na to nikdo neptal a tak jsem zticha a přispívém.

Véna S. - Profil | St 7.4.2004 12:45:24

fanik: Promiň, ale kde žiješ? ČRS od státu na tyhle věci nedostane ani korunu, jako na jiné věci. ČRS je např. vyloučen ze státních dotací na náhrady škod chráněnými živočichy, z dotací na odbahnění rybníků atd. Jedinná dotace, o které vím, je od MZe na dovoz úhořího monte, ale ta je taky velmi silně krácena. Veškeré peníze na sportovní činnost od Rady ČRS jdou jen a pouze z podílu členských příspevků, které Rada dostává. Pokud vím tak ČSTV, který dotoval sportovní činnost, už dávno neexistuje.

Kacula the Great - Profil | St 7.4.2004 10:41:51

mimo toho, ze jsem chtel odlehcit debatu zminkou o bratrovy (jako Columbo), a ze jsem asi hloupej kdyz jsem to v tech radech nenasel, me na Michalove prispevku zarazilo jak na mou dobre minenou radu reaguje nadavkou(dle osvecene poucky politicke , kdyz ti dojdou argumenty, zacni nadavat), a misto aby se pokusil vysvetlit nam nadnesene receno internetove rybarske verejnosti, proc na zavodniky prispivat, co to nam obycejnym rybarum prinese, jak se oni pricini atd. Ja chci informace, vy chcete penize. Ale to ze mi nekdo v podstate rekne kup si casopis a drz hubu debile me moc nadsenim a optimismem nenaplnuje.

MichalŠ - Profil | Út 6.4.2004 21:52:18

Kacula-to si snad delas pr..l. Zkus si treba precist zavodni a soutezni rad. Visi uz pres dva roky na strankach CRS. Kromne toho se o plavany (zavodny )da dost precist v casopisech, jenze tema Vy machri opovrhujete. Tu blbost pred tim nehodlam komentovat.
Pike- myslel jsem, ze i na MRKu lidi ctou drivejsi prispevky nez napisou nejakou hovadinu. Drive jsem se pokousel vysvetlit, ze na normalnich zavodech si vsechno vsichni plati samozrejme sami. Na MS JSOU VSAK VYSILANI CRS reprezentovat CR. Jestlze ja vysilam sve zamestnance na cestu tak jim tu cestu taky hradim a naplno. Od CRS repre dostava pouze prispevek. ROZHODNE NEMA HRAZENO VSE. Bohuzel na tomto foru skutecne nema vyznam cokoli vysvetlovat. Jestlize nekdo pochopit nechce nepochopi nebo nemuze pochopit. Od Vas jsem tu cetl pouze radobyvtipne slusne receno hlouposti.
Milos-jsem rad ze jsi nasel neco pozitivniho. Muzu te ubezpecit, ze zadna cisla nejsou tajna. Jen se kolem nich mezi mnoha lidmi siri tajemno. Malokdo se totiz na neco zepta, nebo se snazi si data zjistit. Jednodusi je totiz blbe mlatit hubou, na vsechno nadavat a o vsem prohlasovat ze jsou to urcite stare struktury. Mne jsi fakt potesil. K te zpetne vazbe: o situaci v musce mam pouze par informaci, proto nemohu soudit. V plavacce je vsak tato vazba velmi silna. Tobe to samozrejme nic nemusi rikat, ale od Konopasu, Heindenraichu, Melchru, Stadniku, SPECIMENU, se ucej vsichni plavackary co jsou tady. Jenze nikdo z nich to neprizna.

Miloš_diakritický | Út 6.4.2004 17:53:19

fanik:
Ty asi nepoužíváš konopí jen do návnady, že jo ?

fanik - Profil | Út 6.4.2004 17:08:48

Nekteri mohou navic podotknout, ze tedy na jednoho zavodnika pripadne 33 333kc (pri te nejprimitivnejsi matematice) ...kez by to tak ve skutecnosti bylo :) neni. Z tech penez by se melo platit tolik polozek ze by zrejme nevysli zrejme ani na jeden mesic :) pro vsechny lidi, pro ktere jsou urceny :). Tak ci tak nrepre vas nestoji vubec nic :)

fanik - Profil | Út 6.4.2004 17:02:49

:) pike presvedc nas ze budes "reprezentovat" ne se jen ucastnit a jiste svou korunu dostanes taky :) jinak aby bylo uplne jasno, tak by to byly 3 kc (kdyby to tak skutecne bylo) ne na jednoho zavodnika, ale na zavodniku cca 24-30 (coz nam dava 10 haleru na osobu :). Znovu opakuji ze z vasich penez tam nejde stejne ani halir, cto co tam dava RS neni od vas nybrz od statu, takze vo co stale go? :)

Kacula the Great - Profil | Út 6.4.2004 16:18:23

ja zase zavodim z bratrem tak by se mi nejaka dotace na ceny od svazu taky hodila , (coz me vazeni zavoznici privadi k tomu, ze jsem nenasel ani to jak se ty zavody vlastne bodujou), jo holt aby nekdo dostal penize musi proto taky neco udelat(budovat pozitivni image, popularizovat svuj sport a ne brecet, ze mam malo penez a ze chce vic)

pike | Út 6.4.2004 15:55:11

Fanik: Fajn, ja chci taky 3 Kc od kazdeho radneho rybare. Chytam 2x rocne zavody na Policce, doprava tam a zpet neco stoji, nejake pivko se vypije, dokonce po nas chteji i startovne. Mozna mi bude stacit koruna jedna

fanik - Profil | Út 6.4.2004 15:45:17

:))) aha, takze vlastne co? :))) Irelevantni relevantni, kolik to teda vlastne stoji a kolik to tedy vychazi na jednoho clena? :) Treba plavana - cca 1 000 000,- / cca 350 000 clenu. Me vychazi 3 kc na clena. To je fakt ukrutny a chapu ze to naboura rodinny rozpocet kazdeho radneho rybare... :)

Miloš_diakritický | Út 6.4.2004 12:45:31

MichalŠ:
To navážení zase neber tak plavačkově personifikovaně. Jsi na MRKu, tak cos čekal? Koneckonců, jsme ve svobodně demokratické názorově pluralitní zemi! :-))
Pochopitelně bych si raději kopl do muškařských závodníků, jenže oni jsou jaksi undergroundoví. A mimochodem mám dojem, že první, kdo začal jaksi přidávat v této diskusi plyn nebyl muškař, ale splávkový závodník. Jo, a ta čísla jsem dostal k dispozici přímo na svazu, ochotně a bez problémů, což mne docela zarazilo, nicméně takový přístup nemohu nechválit.
Toť vše, nic ve zlém, když jsem byl malý, taky jsem plavačkoval! :-)
A v neposlední řadě mne reprezentace nebere, neb ji nepotřebuji, neb od ní nemám žádnou zpětnou vazbu v podobě nových informací (v mušce), a i kdybych je měl, tak je nemám v podstatě kde aplikovat, ježto v revírech nejsou ryby, a pokud jsou, tak jedině na zimu, kdy se nasazuje gáblík pro černé ptáky. Sorry, raději bych ty 4 mega nechal v líhních vyrůst a pak nasypal do vody.

MichalŠ - Profil | Út 6.4.2004 9:49:33

Takže teď jsi si odpověděl sám. Tady se už poměrně dlouho navážíte do závodníků a přitom vidíš, že jejich rozpočet je naprosto směšnou částkou. O tom jestli stačí nebo ne už se nadále odmítám bavit, protože jako předseda ÚO LRU plavaná o tom docela dost vim. Zamyslete se nad tim, jestli kopat do závodníků nebo se starat o jiné věci.

Miloš_diakritický | Út 6.4.2004 8:31:33

Rozpočet na r. 2004 na sport - 4.178 tis. CZK
z toho z přísvěvků členů - 3.478 tis. CZK
příspěvek od MRS - 531 tis. CZK
zbytek z fondů a dotací

Plavaná - 136 tis. CZK na domácí, 994 tis. CZK na zahraniční
Muška - 169 tis. CZK na domácí, 825 tis. CZK na zahraniční
Zbytek z rozpočtu vláčka, casting ......

Zda tyto částky stačí či nestačí je irelevantní, protože někde se točí dalších cca 80 mega a v řekách je jen KAPR, což pochopitelně ortodoxního muškaře jako jsem já neuspokojuje. Klidně dám třeba 50 korun na sport, ale jak říká Moolis, přijdu k vodě a chci za svoje prachy produkt...

Specimen - Profil | Po 5.4.2004 16:19:14

Koukám, že jsem i tady úspěšně píchnul do vosího hnízda - no jo, na to já jsem expert :-)))
Ale je zajímavý číst tu debatu. Zejména to, že muškaři stojí celkem 80 000,- Nic proti nim, ale kdyby to tak bylo, tak budu od rána do večera demonstrovat, aby jim nejméně 5x zvedli dotace :-))))

Michal Š - Profil | Po 5.4.2004 13:44:20

Miloš-čísla pro plavanou znám velmi podrobně, ale samozřejmě je nemohu takto veřejně šířit neb k tomu nejsem zmocněn. To si musíš opravdu zjistit na svazu. Jen jsem v předešlém příspěvku chtěl naznačit kam a na co peníze plynou a také to, že částka přidělená (ne)stačí opravdu jen na minimální zajištění. Rozhodně NIKDO z repre zbytečně neutrácí. Ve srovnání s ostatními sporty je zajištění (finanční) směšné, ale je pravdou, že rybařina (závodní) není u nás mediálně známá tak jako jinde a jako jiné sporty u nás.

Miloš_diakritický | Po 5.4.2004 13:28:49

Michal Š:
Ostatní čísla pracně sháním, prý mi zavolá ekonomický ředitel ČRS, pracovnice mající na starosti sport jiná čísla než těch 15,- korun prý nezná - ani rozdělení na plavačku mouchu a přívlač....a to má na starost Oddělení sportu a mládeže, konkrétně LRU na plavanou, LRU na mušku a LRU přívlač.

Michal Š - Profil | Po 5.4.2004 13:23:05

Miloš-to je tedy celková částka. Takže si to rozděl pro plavanou, mouchu, přívlač a RT. V plavané se obsazují čtyři MS - národy, ženy, junioři a kadeti. V každé kategorii závodí pětičlené družstvo+náhradník+trenér. jestliže uvážíš, že loni byly ženy v Angli a junioři a kadeti v Portugalsku, trénink naplno (krmení+živé) trvá pět dní pro šest lidí mělo by se dvoufázově, ale na to už finance nestačí+ závod dva dny pro pět lidí. A to ceny za živé jsou v cizině řádově jinde než u nás. Ale svůj názor na repre nevnucuji, jen mne mrzí, že se mezi rybáři (sportovními) vyskytují níže uvedené názory na rybářskou repre, zatímco na ostatní sporty přispívají aniž o tom tuší a to jim nevadí.

Miloš_diakritický | Po 5.4.2004 13:12:39

Michal Š.
Tak ten příspěvek na sportovce skutečně již činí 15,- z členského příspěvku každého člena ČRS. Ooop, a už to je bez devíti tisíc 4 miliony.

JiriH - Profil | So 3.4.2004 22:09:01

Moc hezkých pět stránek názorů. Ale spadlo to zbytečně do osobní roviny. Je celkem jasné, že reprezentant bude mít vždy málo a nezůčastněnému, který platí příspěvky bude většinou vadit i jedna koruna daná na LRU. Ale je škoda, že tento se už nezajímá, jak je naloženo se zbytkem jeho příspěvku. A je fakt, že sponzoři mimo rybářských se shánějí těžko, neb LRU nezajímá média. A ti rybářští by určitě byli štědřejší, kdyby se rybařina stala lehčeji přístupnou pro širokou veřejnost a měli by tedy více zákazníků. Ale o to zase nemá většina MO zájem, takže začarovaný kruh.
Takže shrnuto - emotivní debata v reálu nezměňující vůbec nic. Možná trochu vzájemné vztahy.

Orion | Pá 2.4.2004 20:57:14

G.Moolis:Bingo a ještě jsme za to parádně placení.
Mám radost že poleno mnou vhozené do ohně splnilo svůj účel,dokonce nad očekávání.
Michal Š:Kašli na to, je to pod tvou úroven.Nemáš to zapotřebí.

MichalŠ - Profil | Pá 2.4.2004 19:56:32

Alan-co asi tak byly tvoje prispevky
Milos-no to se moc tesim. Jak si prisel na to ze mas jasno o strukture a rozpoctu.

medvěd - Profil | Pá 2.4.2004 13:31:29

Je mi jasné,že bez peněz nelze závodit v mezinárodním měřítku,ale řekněte mi co se dělá pro propagaci "LRU"?Proč svaz nemaká a nezežene peníze?Není to pouze proto,že je jednodušší je prostě sebrat z příspěvků Nezlobte se pánové,ale aktivně sportuji třicet roků a do repre kteréhokoliv sportu jsem za tu dobu nedal ani korunu

medvěd - Profil | Pá 2.4.2004 13:25:35

Spiner:získal jsi někdy peníze jinak než od rodičů,nebo kolik jsi získal sponzorských darů jakýkoliv sportovní oddíl,nebo třeba dětský domov?Když nevíš o čem mluvíš,tak raději mlč.Nikdo Ti zadarmo nic nedá a kecy o tom,že sponzor přijde sám je opravdu hovadina.Vždyť i v tý formuli jedna si musíš donést spoustu peněz aby jsi mohl závodit za tým,na jehož voze a kombinézách se to reklamama jen hemží.

Alan | Pá 2.4.2004 13:25:15

Michal Š>Jaký bez urážky, ty vole? Co je tohle asi jinýho?

Miloš_diakritický | Pá 2.4.2004 13:21:21

Michal:
Ano, dělá to přesně 2.661.100,- pokud je ovšem řeč pouze o 10 kačkách. Muškaři "prý" vycházejí jednoho člena na 0,30 CZK, což je cca 80.000,-. O struktuře a využívání rozpočtu ČRS mám zřejmě dost jasno.
A AŽ se začnu navážet do plavačkářů, určitě to poznáš.

pike | Pá 2.4.2004 12:17:57

Michal: To je logicke, ze se zde Milos navazi do plavackaru a vis proc? Protoze zde v diskuzi zadny muskar reprezentant neni.

G. Moolis - Profil | Pá 2.4.2004 12:03:31

Michal: právě že není, kolego. Třeba přijdeš na to, proč. Nic ve zlém, opakuji.

Michal Š - Profil | Pá 2.4.2004 11:59:17

oprava probíhají