Lov NON-STOP

Nepřipadá Vám, že o lov Non-Stop bojují převážně kapraři a ostatní ho zavrhují, protože jim stačí povolená doba lovu??
Autor diskuse: Honza - Profil , 19.3.2004 všeobecné - ostatní

jeden - Profil | Pá 26.3.2004 19:04:57

nevím,proč tu řešíte zvuky "pípáků" a jejich obtěžování okolí....Pánové každý tu má spoustu řečí o dodržování RŘ no tak kromě toho budete ještě dodržovat Občanský zákoník,který vám ukládá ve večerních hodinách neobtěžovat hlukem své okolí a nemůže být problém...ostatně na hlásiči má každý diody podle kterých se dá chytat v pohodě také,ale to u toho nesmí ten dotyčný chrápat a pokud spí,sebral bych mu povolenku,protože je to podle mě větši přestupek,než se vypravit 15-20m "na malou"...Jinak kde je větší výskyt lidí (kempy) a tak dále je větší kravál od různých stánků a restaurací at už je to hudba nebo vzájemné přeřvávání nočních hostů....

pupák | Pá 26.3.2004 15:51:51

Jó boží klídek za zvukůůů pííípákůůůů. To je romantika.... Některý úúúž dělaj kačera

zubáč | Pá 26.3.2004 8:39:57

Honza: V mém případě jde spíš o ten boží klid a ne o to pochytat co nejvíc ryb, ale to některým nevysvětlíš...

hraji - Profil | Čt 25.3.2004 20:44:58

Posunout některé doby lovu právě v létě a s ohledem na pstruhaře je snahou MRS, třeba se to povede. Souhlasím s tím, že na pstruhových vodách končí denní doby lovu příliš brzy. A na mimopstruhových, chytání nonstop je hezké, ale nebude nás budit ječení pípáků? Už teď v létě některé revíry vynechávám, protože to není rybařina, to je přehlídka výrobců pípáků.

G. Moolis - Profil | Út 23.3.2004 7:35:27

Libec: V klidu, každej u svý řeky. Já se jen pokusil odpovět dotazy, který tazatel položil. Vadí mi spousta věcí, ale rybám přeju klid. Kapr magazíny občas čtu, jsou spravedlivé a opravdové.

Libec - Profil | Po 22.3.2004 21:27:10

G Moolis. jsem rád že i tebe to trochu sere a je to i váš problém a mě zase ,ale hodně sere když mám vytáhnout pruty na 4 hod a bych je potom znovu nahodil a ty vědecké studij na ty bych moc nesázel(to je velice diskutabilní ,že ryby mají klid a přesouvají na ni svoji aktivitu vlastní zkušenosti(přes den mnoho záběrů a v noci nic )Nevím kde jsi dospěl že systematicky porušuji rybářský řád a omlouvám to pouštěním ryb(kdybych porušil Rybářský řád určitě bych přijal i trest). I tobě by prospělo více číst a možná že i nějakýKapr magazín pak bys byl v obraze.Určitě by RŘ více slušelo chytání NON STOP než to co se objevuje v nové prováděcí vyhlášce(3 ušlechtilé ryby bez omezení kilogramů):Jjinak dobrou mušku a myslím že ani vy nejste jediní.

Mates(původní) | Po 22.3.2004 13:47:59

Mě by stačilo od 4:00 do 0:00 po celý rok,24 bych dal červen,červenec,srpen,září.Jo a taky květen aby byli uspokojený taky úhořáci.

Honza - Profil | Po 22.3.2004 10:17:23

Zubáč: To se tady taky najdou tací, kteří Ti povědí, že když neumíš nic chytit přes den tak si vlastně hovno rybář! :-)))) V noci prý chytají jen Ti kteří to přes den neumí! Takovou podobnou narážku jsem jednou obdržel!

G. Moolis - Profil | Po 22.3.2004 8:42:52

Dědek: treba nejde o celonocni lov, ale o to prodloužení o jednu kritickou hodinu večer.
Jo a na uhore chodim často a rád.

G. Moolis - Profil | Po 22.3.2004 8:41:26

Libeci: Ano, trochu mne sere, že povolená doba začátkem srpna končí asi deset minut po začátku večerního sběru, to znamená, že třeba na některých řekách mají muškaři zhruba deset minut na solidní suchou muškařinu a jinak musí nymfovat. Je to tedy i náš problém. Jestli se to rybám líbí? Líbí, jak jsem ti napsal, je to zjištěné vědeckými studiemi. Prostě přesunuly svoji aktivitu na dobu, kdy mají klid. Zkus cist neco jineho nez Kapr magaziny a najdes to tam. Takze to tem pstruhum preju.
To, ze na rozdil od jinych ryby nezabiljis, ale jenom fotis, muze byt sice pravda, ale neznamena to, ze mas opravneni systematicky porusovat zakony.
Dandy: Poznamenal jsi, že by mně asi vadilo, že by se zkrátila vzdálenost ze 20 metrů na 3 metry. Bylo by mi to uplně jedno. Proste bych se posunul o pul kilometru jinam, anebo bych prestal jezdit na reku kde je tolik rybaru. To ti prave umoznuje aktivni zpusob rybolovu. Takze trefa vedle, pane Bonde. Nemam nic proti tobe ani proti kaprarum.
Bavic si myslim, ze i ostatni rybari maji sco mluvit do uprav v rybarskem radu. Ten neni jen pro kaprare. Nikdo vam nezvani do uprav na vasich soukromych hristichm, kaprodromech
Panove, mir v dusi, nemam nic proti vam, ale nejste v rybarskem svazu jedini.

zubáč | Po 22.3.2004 7:30:36

Jak psal už rybopet, na Slovensku se chytá non stop v červenci a srpnu, tedy v době dovolených a s klidným svědomím mužu přiznat, že se mi to líbí. Vždyť se dá skutečně kromě muškaření chytat na všechny zpusoby a je jen otázkou rybářu jak k tomuto přistupují. Masaři budou masařit i v noci stejně jako ve dne a asi i více, protože je nikdo moc nevidí, slušní rybáři si zachytají a většinu ryb stejně pustí, ale to kouzlo noci je neopakovatelné. například vloni v noci jsem pochytal množství candátu, z kterých jsem většinu pustil, na feeder jsem pochytal i kapry, podoustve, parmy i ostroretky, prostě daleko více ryb než přes den a ten boží klid u vody, skoro žádné auta, minimum rybářu no prostě balada.... Nepodporuji Rolfuv návrh chytat na 3 pruty, když ryby berou mám problém seriózne obsluhovat 1 feeder a když neberou je zbytečné čučet na 3, myslím si, že 2 pruty úplně postačují. Max. 2 pruty na běžný lov + bič na nástražní rybky. Myslím si, že však vzhledem na chytání v noci by se měla zvýšit kontrolní činnost RS právě v tomto období .... Např. přes den jsem měl snad 40 kontrol a v noci jen 3 .... i když se musím chlapu z RS zastat, kdo by v noci kontroloval a přes den makal v práci, třeba jako mašinfíra, to by nebyla žádná výhra ... Možná by pomohla kontrola mezi rybáři navzájem ....

pupák | Ne 21.3.2004 14:21:20

Rolf: V Bohnicích ! ! !

Rolf - Profil | Ne 21.3.2004 14:12:33

Můj návrh : Lov non-stop,na tři pruty,revíry rozdělit na sportovní kde se ryby budou pouštět a na masařské. Na masařské revíry povolenka min. 3krát dražší. Co myslíte jak by to dopadlo ? Kde by bylo více rybářů ?

Pan Slamáček | Ne 21.3.2004 11:45:45

a vubec ja bych zavedl lov pouze na jeden prut at nema nikdo zadnou vyhodu proti druhemu. jednotnou dobu lovu a to podle vod pstruhovych..... a abych nezapomel nemene dulezite je zavest pocet dni kdy muzete jit k vode!!!

Rolf - Profil | So 20.3.2004 22:27:54

Danndy- v podstatě bych s tebou souhlasil,ALE : zrušme všechny zákazy,mám tím na mysli ryb. řád,ten dává pravidla dovoluje ale i zakazuje.
Začne platit zákon džungle,k čemu to povede? Určitě né k tomu co chceme,to je k lovu non stop.Vidím řešení ve výměně lidí co do toho maji co mluvit na úrovni zákonodárcu,místních vyhlášek apod. Nevím jak u tvé organizace,ale u nás chodí na schůze 30% rybářů a s toho většina důchodců a těm to je jedno jdou si pokecat a né řešit problémy. Pokud se najde někdo,kdo přijde s něčím novým,zůstává se svým názorem osamocen.

rybopet - Profil | So 20.3.2004 21:25:38

Na Slovensku sme aspoň v tomto o krok pred Vami,v lete môžme chytať aj v noci a prídu si na svoje okrem muškárov/tím to snáď ani nie je potrebné/ všetci vyznávači rybolovných techník.Ale,hrozne mi vadí jedna vec a to,že kaprári alebo aj dravčiari -rybičkári ,v noci, pri akože športovom rybolove, spia.Čosi sme už o tom kecali,akože prečo to vadí?,a čo keď spí rybár cez den?,kamoš ma zobudí, atďJe to čosi ,čo sa prieči logike,etike aj športovým zásadám.Jediné,čo môžme robiť,keď spíme, je koníkovať si vtáčika odfukovať alebo chrápať, ale nie chytať ryby!!! Je to tzv.háčikový samochytací výlov rýb pri prerušenom snívaní.

Dědek | So 20.3.2004 18:37:18

Nepovažuji se za kapráře, protože nechytám na položenou jen kapry, ale i ostatní ryby. Hlavně chytám na plavanou i s feedrem. Ryby jím jen výjimečně. Nesouhlasím s tím, že za chytání NON STOP bojují jen kapráři a masaři. Myslím že kluci co muškaří, nebo vláčí a nechytají i jiným způsobem, který jim umožní chytat v noci jako nám ostatním, to asi nebudou moc chápat. Je to podle mě snaha oprostit se od zbytečných zákazů a příkazů a hlavně mít možnost si na ryby zajít tehdy když můžu a nebo mi to čas dovolí. Nevím jak berou ryby v noci, ale dle mého názoru není podstatné, jestli chytnu víc ryb v noci, nebo přes den. Já jsem samozřejmě pro lov ryb NON STOP 24 hod. denně a to po celý rok. Mé důvody jsou jednoduché. Dělám na směny v osmi hodinovém kolotoči, který je neustále upravován, takže v důsledku nikdy nevím kdy se na ryby dostanu. Jako každý mám přes den spoustu povinností jak k rodině, tak je tu pracovní doba a v neposlední řadě mi sežere také dost času běhání po úřadech. Myslím, že je nás spousta, kteří bychom si chtěli na ryby zajít po odpolední službě, nebo večer po „dvanáctce“. Doma to všechno spí, úřady jsou zavřené a hlavně je u vody nějak větší klid když se vám za zady nepromenáduje pěšky či na kole spousta čumilů a jejich psů, které jejich pánové klidně nechají běhat přes vaše pruty. ( Sám mám psy dva). Je přeci nádherné mít za tmy nahozeno na candáta, sumce, nebo úhoře a vychutnávat si tu pohodu v očekávání jejich záběrů. U vody, jak každý z nás ví, to vypadá po tmě zcela jinak ( tajemně ? ) a rozjetá pěnovka zavěšená na monofilu před prutem, když začne potichounku mizet ve tmě, je úplně něco jiného než přes den. V noci chytám hlavně rád na plavanou. Kdo zažil chytání se svítící anténkou na klouzáku, nebo na pevném splávku, mi dá stoprocentně za pravdu, že je to neskutečný pocit, když vám zelené světýlko začne mizet pod vodou, nebo se z vody vynoří a položí se na hladinu. Prostě chytání v noci je jiné než přes den. Kecy o tom, že v noci se víc plní mražáky masařů se mi nezdají nijak věrohodné. Podívejte se kolem sebe u vody na různé party, které třeba v pravé poledne sypou do pytle rybu za rybou a při tom se s tím před ostatními rybáři ani netají. Jsem u vody dost často a musím říct, že porybného potkám v průměru jednou za rok až dva. To mě opravňuje k domněnce, že vůbec nezáleží na tom kolik kontrol RS chodí kolem vody a jak často, ale na tom, jak dáváme pozor jeden na druhého a nakolik jsme ochotni tolerovat drancování revírů. Takže, ohlídejme si masaře nejen přes den, ale i při povoleném chytání v noci sami, aspoň na to své plnění mražáků nebudou mít u vody v noci sami tolik klidu. Dnes má téměř každý z nás mobilní telefon, číslo 158 – Policie ČR a 156 Městská Policie je zadarmo. Stačí jen vytočit tyto naše strážce zákona, kteří slouží 24 hod. denně a nechat je jednat na místě. Pro ně je to čárka za úspěch a pro nás jedna z možností jak zabránit drancování revírů. Četl jsem někde výrok nějakého funkcionáře, že ryba by měla mít také klid a čas na odpočinek. Do pr…. Co to bylo za člověka? Jaký klid? Od koho? Vždyť ryba v přírodě nemá nikdy klid! Musí žít v neustálém střehu, jinak na to doplatí životem! Ten Funkcionář si asi myslel, že ryby a vodní živočichové od 0,00 hod. do 04,00 hod. vyhlásí příměří a jdou si v klidu dáchnout??!! Myslím že lov NON STOP by se měl povolit, ale upravit by se mělo spousta jiných věcí. Třeba u těch kaprů : ponechat si samozřejmě jen dvě ryby denně, 30 ks ročně a v mírách od 40 cm do 70 cm. Vše ostatní vrátit vodě. Tím by se snad i ušetřili finance za kapry, protože by jich tak víc zůstalo v revírech a mohly se víc vysazovat ostatní druhy ryb, třeba lososovité, což by uvítali i muškaři a vlačaři. Je toho na provedení kvalitativních změn dost a tady na MRKu proběhlo na tato témata diskuzí několik. Takže zkusme přestat všichni střílet naslepo a udělejme něco proto aby se rozumné změny prosadily. Třeba petice tady na MRKu, nebo něco podobného.

Petrův zdar Vám Všem zasílá Dědek.

mirmen - Profil | So 20.3.2004 6:26:30

Jsem pro NON STOP od května do konce září a pro změny i v dalších měsících, např. pro říjen do 24.00, lostatní měsíce do 20.00.
Chytání na řece , v noci, má nezaměnitelný půvab.

Danndy - Profil | So 20.3.2004 1:14:11

G mooliss- víš proč to nejvíc vadí " boilisákům " protože, ti co si dělají boilie po svým, o tom většinou aspoň něco ví. Většina " krmítkářů " je zdechléjch si něco doma udělat a nad něčím přemýšlet. Není nic jednodušší, než si koupit obyčejnou směs, která je většinou z bůh ví čeho a nasrat to do vody ve velkým, protože je to levné. Drůhá věc, která mě děsně sere, jsou vláčkaři a muškaři. Když se jich to netýká, co se do toho pletou ????? Pokud se jim něco nelíbí, tak ať si na to stěžují, ale lov non-stop, je mimo ně. Jejich připomínky jsou zcela nelogické. Taky se neseru do toho, že mají vyhraněno podle RŘ 20m pro lov. Ják by se jim líbilo to bezdůvodně!!! zkrátit na 3m. Je to blbost, ale zrovna tak je nesmysl zákaz lovu 24hod denně.

Rolf- Víš jak by to dopadlo? Úplně stejně. Ti co jsou nenažraní, si od vody odnesou i se zákazem lovu v noci. Naopak, pokud se budou svazy snažit vyjít vztříc, budou se i lidi chovat jinak. Jenže ono to má hlubší podtext. Všechno je to problém většinou socio-ekonomický. Proč jsou dnes lidi tak podráždění? Protože to co se u nás děje je katastrofální, leč nevyhnutelné. Sami jsme si to zavinili a je jen na nás, jak to vyřešíme. A věř, zákazy, nikdy nikam nevedou.

Rolf - Profil | Pá 19.3.2004 22:36:22

Přikláním se k lovu non stop,ale je třeba vidět i druhou stranu mince,jak jsem už několikrát podotýkal,dodržujme a dbejme na dodržování ryb.řádu.Dnes takyrybáři odnášejí od vody 5 i10 kaprů denně,pokud by se chytalo non stop jak to dopadne ?

Noe | Pá 19.3.2004 19:10:25

chce někdo kord, či snad střelné zbraně ? :o)))

pupák | Pá 19.3.2004 18:21:37

Marda Tak proč dělat z komára velblouda...když procento je mizivé. Podle mě je to jedno jestli někdo ryby pouští a nebo bere je to jen jeho osobní rozhodnutí.

Marda - Profil | Pá 19.3.2004 18:15:06

pupák: Zase tak nafoukle bych to neviděl. Jasně, že na netu, nebo v časákách se pojem "masařina" rozebírá často, ale to procento lidí, kteří takhle chytají je oproti všem ostatním mizivé. A tak si myslím, že je dobře, aby na to ti lidé upozorňovali. Třeba si to někdo vezme aspoň trochu k srdci a nebude se chovat tak, jak ho MO a ostatní u vody vychovali. Třeba díky tomu si lidi uvědomí, že nechytli kus masa na obalení, nebo do udírny, ale hezkou RYBU, STVOŘENÍ přírody, že taky někdy bohatě postačí si jí opatrně prohlédnout a zase jí pustit. A to jen tak, ne proto že je někdo masař a někdo pouštěč a že teda musím bejt v jedný z těch skupin... Prostě jen tak :-))

Luboš | Pá 19.3.2004 18:14:36

...pes jitrničku sežral...(a nepustil...) Je to furt dokola. Chápu, že kaprařina má svá specifika a že právě při ní je noční pauza asi dost nepříjemná. Kdyby se u nás někdo věnoval lovu úhořů, tak by měl určitě stejný problém. Buďme k sobě troch u tolerantnější.

pupák | Pá 19.3.2004 17:57:25

Libec: Dyť jsem ti psal opravu, že jsem tě tam dal omylem ty jsi "nemlel" o tom co jsem níže psal, ale uznej že je unavující to neustálé zdůrazňování JÁ JE POUŠTÍM NEBERU! A ZA VŠE MŮŽOU MASAŘI

Libec - Profil | Pá 19.3.2004 17:52:02

pupák:není mi jasné kdo mele,ale že mi vadí ti co chodí pro mnoho ryb a ne na ryby je jasné a je jedno jestli je kaprař nebo muškař

Marda - Profil | Pá 19.3.2004 17:50:30

A je to tu zase, souboj o tom, kdo je lepší a kdo si vymejšlí, že by chtěl víc. Mě to přijde logický že se "kapraři" perou o možnost nočního rybolovu. Nejen proto, že je to zvlášť v horkých letních měsících skoro jediná doba, kdy se dá chytat. A to nejen kapr, ale taky úhoř, sumec, candát...
Taky se ale vůbec nepozastavuju nad tím, proč tady tolik "kaprařů" je, protože lov na položenou spojený s masivním zarybňováním touto rybou ve váhové kategorii do 1kg vyhnaný do extrému je to jediné, co nám naše organizace dokáží nabídnout. Teda alespoň ta, kam patřím. Výchova mládeže je tu totiž spojená převážně s tímto způsobem lovu, všechno ostatní se každý musí naučit sám (pokud je zvídavý a má snahu).