ulovkovy listek

ahoj chtel jsem se zeptat jestli se na konci roku ryby  museji sčitat do hromady celkem kusy a celkem kila na ulovkovým listku. A jakou výhodou je když spousta rybařu jsi na konci roku dopisuji spousty ryb, aby nevypadaly špatne že nachytaly málo.
Autor diskuse: cmolda - Profil , 11.1.2008 všeobecné - RŘ, MO, svazy

MRKnato - Profil | Po 14.1.2008 18:12:33

mirmen: to jistě, ale pokud je málo reofilních ryb, mezi které počítám i okouna, původních salmoidů, zcela jistě to nevyřeší kvalitní a zdravý kapr.......

mirmen - Profil | Po 14.1.2008 18:07:16

MRKnato .. ne vždy je nejlevnější násada také tou nejkvalitnější ( genetická linie, přírůstky, parazité... )

MRKnato - Profil | Po 14.1.2008 16:58:43

strejka : Může to tak být, pak by jsi se ale mohl zeptat, pokud tě to zajímá, jak a podle jakého klíče se na "vaše" revíry vysazují ryby nad plán (a bude jich dost) a ryby, které v plánu vůbec nejsou. Dále proč na tento revír ano a na tento revír ne, .... proč kapr ano, ale reofilní ryba ne ... a kdo to stanovuje a z jakého mandátu?

strejka - Profil | Po 14.1.2008 14:08:33

mně bylo při vracení prázdných sumářů řečeno, že zapsané ryby a počet docházek na revíry alepsoň v Praze vliv na zarybňování mají...

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 19:36:56

Pike : samozřejmě, ale diskuse dostala i další hodnotový rozměr.... Pokud MO nasadí potočáky a v sumářích se nebjeví, CaR je např. pojebou a dopíchají, masaři vykradou, nezapíší i z obavy o svůj kredit, může to mít i neblahý dopad, pro další obdobné násady.

Pike - Profil | So 12.1.2008 19:12:14

Ac, MRKnato casto nerozumim, tak ted jsem jeho prispevku o vysazovanim nad plan porozumel (aspon myslim) a tez bych s nim souhlasil. Pokud hospodar z MO Horni Dolni uvidi, ze se z jeho reviru vylovilo mnoho a mnoho kapriku, mohl byna zaklade sumaru nasadit kapriky nad zarybnovaci plan a argumentovat prave sumari.
Myslim, ze MRKnato ani netvrdil, ze takova povinnost nasazovat navic z tech sumaru plyne, jen rekl, ze muzou slouzit jako argument

kakr - Profil | So 12.1.2008 19:10:57

MRKnato:
musíš se ptát těch MO jichž se to týká, já tento problém nemám tak nemohu odpovídat za ně.

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 19:07:23

kakr : proč potom MO lpí na svých rybochovech, když lze nakoupit rybu prokaztelně levněji, než vyrobit v MO (se všemi položkami viz plán hospodaření, pro ty, kteří si stále myslí, že za odchovem několika ryb stojí jen nějaký dobrodinec) tyto poměry jsou podobné jak v ČRS tak i v MRS.

kakr - Profil | So 12.1.2008 18:57:07

MRKnato:
na podobné otázky jsem to odpovídal "neúrekom". Najdi si mou kartu, odpovědi pod ní a určitě tam něco najdeš.
Od komerčních dodavatelů běžně kupuji : potočáka , lipana, ostroretku, podoustev, lína,kapra, duháka, cejna, prakticky každá ryba se chová i v komerčních chovech. Pro nás je rozhodující cena, tu si hlídáme, nic jiného mě nezajímá. Přece nebudu kupovat kapra od MO za 60, když ho dostanu od soukromníka za 55 i s dopravou.
O poměrech v ČRS nic nevím.

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 18:36:19

Kakr : ještě k rentabilitě rybochovů. Opět nehodnotím vás, ale průměrnou MO v ČRS, která z 95% chová kapra za svazovou cenu. K té ale je nutné připočítat hodnotu brigád, odpisů, nákladů a v ten okamžik 1kg takového kapra je na téměř dvojnásobné ceně, než od komerčního chovatele. Pokud by v plánech našly místo i jiné druhy ryb, okouni, ostroretky, lipani, potočáci, štiky, a.j. budou je komerční chovatelé dodávat též a levněji. To je fakt. Pokud jsou ale ryby jako potočák, podoustev a.j. v rovině "možná", za jakou cenu?..... Nikdo se jimi seriozně v chovu zabývat nebude.... někomu to může vyhovovat. Mě ně.

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 18:18:17

kakr : zeptej se svého předsedy, kdo první použil označení šašek za standardní příspěvek.... tebe jsem jím netituloval a spolu vždy najdeme nějaké rozumné stanovisko.
Pokud je u vás vše čiré jako u Standy a Šárky, tak mě prosím polopaticky vysvětli, pokud nejste uživateli revíru, kdo to tedy je? Pouze ten má ze zákona právo na označení činnosti s výkonem ryb. práva jako hospodaření, i kdyby to byl jedinec. Pokud může každá MO prostřednictvím svého výboru a SVÉHO hospodáře změnit zarybňovací plán , kdo za něj nese odpovědnost a proč toho všechny MO nevyužívají? Nevědí to? Bojí se? Netroufají si? Prdí na to? Jsou pasívní? Hynku, Karle, Jarmilo, blíží se VČS, navrhněte na nich změnu plánů, ruka je otevřená... zdroje jsou...
Nikdy jsem se nepasoval do role znalce hospodaření v MRS. Pouze ho hodnotím ve vztahu k platnému zákonu, ať si o něm myslíme co chceme.

kakr - Profil | So 12.1.2008 14:14:18

MRKnato:
někdy mám dojem,že se snažíš vlomit do otevřených dveří, sám jsem slovo ánung ve vztahu k Tvým některým příspěvkům opakovaně použil, neshledávám na něm nic vulgárního.Nadávat někomu do šašků není podle mě moc košer.

Pořád zapomínáš, že nejsme ČRS, u nás se žádné redistribuce nekonají, alespoň ne tak jak jsi zvyklý u vás. Vyrovnání tržeb za celorepublikové povolenky se nekoná na úrovni MO. Příslušný finanční obnos se použivá na zvýšení počtu násad ryb dravých, lososovitých a reofilních. Kapromanie,jak o ní stále píšeš se z těchto peněz nekoná!!!

Náš rybochov je vysoce v černých číslech, neděláme kapra, toho kupujeme co nejvýhodněji za ceny které nám vyhovují. Děláme jen ostroretku, táhneme ji na dvouročka a všechna jde do našeho revíru. Pokud bychom měli hospodařit ze ztrátou, tak to zavřeme

brach:
snažil jsem naznačit, že o zarybňování nad stanovený limit rozhoduje výhradně MO, jsou to její prachy a žádný ÚS (MRS) nám do toho nemluví. Nechci říci, že kapra nad limit nevysadíme, ale máme jiné priority.

brach - Profil | So 12.1.2008 13:36:56

kakr:
Nechápu, co nechápeš.

cmolda - Profil | So 12.1.2008 13:35:56

strecek.dik za radu kterou jsem nasel v bleskovkach

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 13:18:02

kakr : tvůj předseda vstoupil do diskuse jako "Franta Kocourek", celou ji obrátil vzhůru nohama a opět zmizel... Neřekl jsem, že nesouhlasím s tím co jsi napsal, pouze jsem doplnil, že sumarizaci lze využít i jinak. Nato tvůj předseda reagoval neadekvátně, jako host restaurace IV. cenové třídy.

Skutečně by mě zajímalo, jak u Vás využíváte prostředků z republikových povolenek a proč neiniciujete to, aby hospodaření rybochovů, které je podnikatelskou činností, nebylo v červených číslech jen díky započítávání nestandardních položek.....

kakr - Profil | So 12.1.2008 11:24:51

MRKnato:
ujišťuji Tě, že jakékoliv dopisování úlovků do sumarizace skutečně nemá žádný význam . Pokud se děje v míře malé, nikoho to nezajímá, možná se vylepší hospodářský výsledek na revíru, ale nato se dnes už nehraje. Pokud by se jednalo o nějaký exces, tak se to proflákne velmi rychle. Je fakt, že se jedna MO pokusila tímto způsobem sumarizaci vylepšit, po znovusjetí sumářů se na to došlo a dotyčný byl s hanbou odejit.
Kontrola je poměrně jednoduchá, ví se co se do vody nasadí a vyloví , tak jakýkoliv nápadný posun směrem nahoru se stane podezřelým. Sumáře včetně docházek se v MRS archivují 3 roky, tak se to dá lehce dohledat.

brach:
nechápu,co je špatného na zarybnění revíru nad stanovený plán, naše MO tak činí v rozsahu více než malém. Nasadíme navíc 10 000ks ostroretky, 5 000ks podoustve, vše v ročku a třeba 1 000ks PO ve velikosti 25-35cm? Komu tím škodíme, rybářům, nebo vodě?
To máme hodit do vody peníze? Je to čistě naše rozhodnutí (MO) a nikdo nám dotoho nekecá.

brach - Profil | So 12.1.2008 10:56:47

MRKnato má zvláštní způsob diskutování, který mi nesedí a proto se snažím nereagovat, ale v tomto případě musím souhlasit s:

". Důkazem je skutečné zarybňování revírů oproti plánům. Sortiment a množství ryb nad plán není ničím striktně stanoven- rozhoduje většinou hospodář, ale ÚS, příp. technik z jeho pověření."

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 10:42:25

hraji : co děláte a neděláte u vás, je mě srdečně jedno, To co jsem napsal já je pravdou. Důkazem je skutečné zarybňování revírů oproti plánům. Sortiment a množství ryb nad plán není ničím striktně stanoven- rozhoduje většinou hospodář, ale ÚS, příp. technik z jeho pověření. Jelikož nedokážeš přijmout fakt jsi diletant a šašek. Spoustě lidí tu blbneš hlavu.

hraji - Profil | So 12.1.2008 10:35:40

MRKnato: když si pozorně přečteš, co kdo k této otázce napsal, zjistil bys, že kakr napsal to samé co jí, asi o dvě odpovědi dříve. Tak se hoď do klidu a jdi opruzovat někam jinam ty filozofe.

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 10:29:01

hraji : pokud by to řekl kakr, obrátil bych se na něj. Pokud toto není další tvůj žvást, tak mě tu konkrétně napiš, v čem se mýlím. V čem se mýlíš ty a asi ne bezdůvodně, jsem ti již napsal.

hraji - Profil | So 12.1.2008 10:24:52

MRKnato: jak by řekl Kakr, zase plácáš o něšem o čem nemáš ani ánung. :-)) Ale ty o ničem jiném ani nemůžeš, že?

MRKnato - Profil | So 12.1.2008 10:14:42

hraji : mnoho tradovaných nepravd zde šíříš i ty, je potřeba ti to připomenout. Že množství ulovených a zapsaných ryb podle druhů může ovlivnit část zarybňování je ale pravda. Jedná se o násady nad plán, které jsou do jisté míry na rozhodnutí hospodáře a jeho vidění rybařiny. Zde mohou být sumáře i zdůvodněním násad nad plán, viz kapr.

profo - Profil | Pá 11.1.2008 13:55:49

MD : to tu už jednou bylo viz jedna MO a má poměrně dost velké problémy s CS rybolovem a s radou svazu, ale to bych tu nerad probíral. Jinak Ano máš pravdu svádí to k manipulaci s kusya věřím, že se tak i děje. Jde přece jen o peníze a to pořád ještě jde o hodně ne?...:-)))

Miloš_Dia - Profil | Pá 11.1.2008 13:44:39

profo:
Nelze zcela vyloučit manipulaci se sumáři směrem k redistribuci peněz za CS povolenky...

Je to docela sranda, co by se mohlo stát, kdyby se pár MO domluvilo a zmanipulovalo sumáře...

profo - Profil | Pá 11.1.2008 13:40:51

Petr Koch : nevím, ale hospodář co vím to má jen v tištěné podobě.

Petr Koch - Profil | Pá 11.1.2008 13:37:02

Nedá se někde přijít k tomu kusu papíru v digitální podobě?

vitold - Profil | Pá 11.1.2008 13:32:58

V tom případě se omlouvám, psal jsem že doufám. V tom případě je to ale zbytečné, protože je to zkreslené.

hraji - Profil | Pá 11.1.2008 13:14:30

vitold: právě jsi sem napsal jednu z tradovaných nepravd, která se mezi rybáři drží jako hovno košile. Mohu tě ujistit, že ryby se do revíru vůbec nenasazují podle toho, kolik se v předchozím roce vylovilo.

profo - Profil | Pá 11.1.2008 13:14:20

kakr : byl jsi rychlejší....;-)

profo - Profil | Pá 11.1.2008 13:13:54

vitold : kéž by to tak bylo, ale každý revír má svůj zarybňovací dekret a ten předepisuje co se má vysadit. Sumáře úlovků na tom nic nezmění. Ty jsou pouze informativní směrem k revíru a důležitý pro přesun peněz za slovenou rybu mezi územními svazy a CS rybolovem, ale to tu nemá cenu rozebírat.

cmolda : http://www.crsmomilevsko.wz.cz/sumar.pdf - přečíst, provést a máš po problému.

kakr - Profil | Pá 11.1.2008 13:13:14

vitold:
hluboce,ale opravdu hluboce se mýlíš v žádném případě se počet ponechaných ryb nekompenzuje počtem ryb nasazovaných.

vitold - Profil | Pá 11.1.2008 12:58:30

Výhoda dopisování ryb je myslím ta, že si MO spočítá, kolik se z dané lokality vylovilo ryb a ten samý počet se tam dosadí. Doufám. Málokde je voda tak úživná, že by se nemuselo nasazovat. Když vezmu vychytanou Jesenici u Chebu od Rusáků, musel by každý dopsat aspoň 100 ryb, aby si člověk zachytal.

cuchak - Profil | Pá 11.1.2008 7:47:44

Zeptej se Málka nebo Kakamila, oni ti poradí.Nezapočítávej tam ryby chycené v zahraničí.Židovák neni tak velkej.Jsem rád že jsem ti mohl pomoci.Jdi příkladem.

strecek - Profil | Pá 11.1.2008 7:29:20

vyplnování ulovkového listku najdes v bleskovkach, a s tím dopisováním ryb si nedelej hlavu, ja osobne vetsinu ryb co chytim tak pustim, moje sumáre zejí témer prazdnotou, tedy krome docházek