Těsto Amur

Zdravím všechny rybáře a žádám o radu. Kdysi jsem četl v Rybářském čas.návod na výrobu těsta na Amury které se skládalo z různých řas.Může někdo poradit.Budu vděčen za každou radu.Děkuji
Autor diskuse: Olda - Profil , 24.2.2004 všeobecné - nástrahy, návnady

Radek Ch. | St 3.3.2004 12:04:10

2 díly zelených vodních řas, 1 díl strouhanky, 1 díl krupice, 1 díl hladké mouky, 1/2 balíčku mletého anýzu.
Na masovém mlýnku rozemeleme řasy, vzniklou kaši smícháme se sypkými komponenty a nakonec do hmoty vhněteme anýz. Buď se to dá použít v syrovém stavu nebo s přídavkem kypřícícho prášku upéct jako plovoucí nástrahu.

Toto jsem vyčetl v knize Rybářské tipy a triky od Kajmana - str.46, tak jsem si na tebe vzpomněl. Jinak, jestli nemáš tuto knihu, hledej v Kajmanech za posledních 5 let - z těch to totiž je napsáno. Mnoho zdaru

Jirka | Čt 26.2.2004 11:49:40

Z laického pohledu: zkusil bych do nějakého základního těstového nosiče přidat v syrovém stavu "zelený bahýnko", taková ta slizská řasa, na kterou se chytaj s úspěchem tloušti. Množství co nejvíce, řídit se výslednou soudržností nástrahy.
Jinak dříve jsem měl sušenou zelenou řasu z akvaristiky, pro přikrmování blackmolly, bylo toho za pětikačku plný pytlík. (před 20ti lety, hi).

Piskotus - Profil | Čt 26.2.2004 7:16:35

Na amury na stojatých vodách,bude stejně dobře fungovat i lov na hladině(mlaskačka),je tu na MRKu i pěknej článek,který tento způsob lovu popisuje.Jen bych kopíroval,již napsané.O těstu z řas jsem neslyšel a nemám zkušenost.Jen poradím,že ještě před pár lety mě děda učil chytat na zelená kolínka s obsahem špenátu.Myslím,že špenátem v normal těstu se nic nezkazí a pokud chceš vyzkoušet přímo řasu,doporučuju zkoušet různé druhy.U mě na rybníce na řasu amuři kašlali,neb měli neustále přísun chleba atd.

Olda - Profil | St 25.2.2004 22:45:34

Díky za radu a dobré ulovky v tomto roce.

Ryb.stráž | St 25.2.2004 13:30:47

Zkus zadat v archivu nástrahy a návnady a pak slovo AMUR. Určitě tam najdeš nějaké informace, mám dojem, že ta otázka už tu byla.