Chodite na clenske schodze svojich organizacii ?

Vyzyvam vsetkych,ktorym na nasom krasnom konicku zalezi,aby chodili,diskutovali,presviedcali pre dobro veci v zmysle nazorov,ktore odznievaju na MRK-u.Len nevravte,ze to nema vyznam,ma, len to chce trpezlivost a cas.
Autor diskuse: rybopet - Profil , 21.2.2004 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Rudy | Út 2.3.2004 19:51:58

Nabízím každému, kdo se chce projít s RS a kontrolovat rybáře, aby se kontroly účastnil. Zatím se mi přihlásil z naší organizace jen jeden člen. RS nemá co tajit a pokud kontrolu absolvuje se zájemcem o kontrolu, pak jen dobře. Ať si i ostatní rybáři zkusí jít po břehu, vidět problémy, který musí člen RS řešit a potom snad pochopí, že i on je jen člověk, který se zavázal k tomu, že si bude vedle svých práv plnit i povinnost rozšířenou o kontrolu ostatních rybářů.

Rudy | Út 2.3.2004 19:43:50

Myslím si, že členské schůze mají své opodstatnění pro ty, co se chtějí vyjádřit k dění v organizaci, ale i k problémům okolo rybaření. Jedná se o rybářský řád,rybářskou stráž k zákonům a vyhláškám. To, že si u vody něco řekneme nestačí. Je zapotřebí své názory vyjádřit na členské schůzi. Vždyť i ta může spoustu věcí co se nác týká ovlivnit. Může se jednat o výši platby za brigádnické hodiny, navrhnout vyšší míru ulovených ryb - když se podíváte do RŘ , tak zjistíte, že se míry ryb na jednotlivách revírech liší, připomínkovat zákon či vyhlášku a spolu se zástupci Územních svazů se v těchto připomínkách dopracovat i ke změně v zákonu či vyhlášce. ten, kdo na schůze nechodí může nadávat pouze sám sobě. je to stejné, jako když nejde k volbám.

rybopet - Profil | Po 1.3.2004 21:38:21

Túto sobotu za účasti asi 40 členov Obv.org.+predsedníctva a funkcionárov som predniesol diskusný príspevok/priaznivo prijatý/,ktorý sa týkal drancovania vôd a pytliackych spôsobov lovenia rybarmi/navrhol som podľa vzoru Icemana kontrolu rybára rybárom,uvedenú v miestnom ryb.poriadku ako povinnosť oznámiť toto na uvedené t.č./,ďalej verejný pranier/po disciplin.postihu uverejniť previnivšieho na nástenke v Ryb.dome/,zaviesť povinnosť odstrániť po love bojku z PET fľaše na označenie krmneho miesta,môcť zúčastniť sa ako pasívny svedok kontrolného dňa alebo revíru spolu s ryb.strážou alebo hospodárom,pomôcť pri vzniku novej disciplíny-prívlačiarskej súťaže,zaviesť aspoň na jednom revíre aj hornú mieru rýb a celkovo zachytiť moderné nastupujúce trendy rybárstva v súvislosti s nezvratným vznikom súkromných rebvírov a teda aj konkurenciou.Aj ďalšie diskusné príspevky ,či už z pléna alebo spoza predsedníckeho stola boli podnetné a vecné/ichtiologické znecisťovanie vôd,úprava vodných tokov,zrušenie obmedzenia dennej doby lovu,chytanie na dierkach atd./No mlatenie prázdnej slamy to nebolo,úlohou však je presadiť to ma mestskej konferencii...

zubáč | Po 1.3.2004 8:11:22

Chodím pravidelně, dokonce v posledních letech je i řídím, zaráží mě nezájem rybářu o to něco změnit, vylepšit tam, kde je to možné. V sobotu jsme měli VČS a z 1041 rybářu, z toho 896 členu, ostatní deti a žáci, bylo přitomných necelých 200. A to jsou ke všemu stále stejní, ještě si sedají roky i na stejné místo, přemýšlím o možnosti sankcionování nezúčastněných, protože účast na VČS je jedna z mála povinností člena SRZ ... ale u vody mají návrhu a hlavně kritických připomínek haldy... a když jim řeknu ať přijdou na schuzi prezentovat svoje názory, řeknou jen,že se stejně nic nezmění ... Ale dalo by se... Jak se asi dostalo do zákona chytání v noci přes léto, lov na přívlač a lov candáta do konce února, nebo další věci...Jen a jen tím, že návrhy vzešli z členské základny a prosadili se na úrovni Rady SRZ a na ministerstvu.... Netvrdím, že zákon je ideální, ale pokud i takovéto věci nebudou rybáře zajímat a nechají to jen na funkcionářském aktivu, budou se změny k lepšímu prosazovat o hodně huře ....

Mates(původní) | Út 24.2.2004 10:53:58

Golem:Uvědomělí lidi..........schůze........Hmm.
Děkuji nechci.............to radši nebudu chodit naschůze na věčné časy.
Přeju ti aby si jako delegát byl úspěšný.

Golem | Út 24.2.2004 8:34:38

Mys: U nas sou lidi ve vybore celkem uvedomeli a fakt pro nas toho celkem dost delaji. Co je fakt soucasnej problem je to, ze nejakej urednik muze rozhodnout o tom, ze se nestarate o vodu podle zakona a vemou Vam ji. Jakoze takovy pripady bodu, hlavne u atraktivnich vod. Pokud na toho urednika jeste nekdo bude tlacit a da mu jeste neco do kapsy, coz je dnes uplne normalni, tak vam budou slapat po krku. Je to fakt sila. Nevim, jak moc o tom ve vasi MO vi, ale zkus se zeptat, jak moc jsou informovani lidi ve vybore a pak jak radovi cleni. Myslim, ze hodne z nich nebude vubec vedet, ktera bije.

Myš | Út 24.2.2004 8:25:24

Golem: Tak jako dříve u vás to bylo nejspíš všude stejné - a to mě právě odradilo. Pokud se úroveň zlepšila, tak to třeba letos zkusím - nebráním se, hlavně bych rád využil čas strávený na schůzi nějak užitečně - pokud je možné diskutovat a aktivně se účastnit, je to lepší a budu o tom přemýšlet.

Many - Profil | Út 24.2.2004 8:11:27

Chodím a nejen proto,že je to členská povinnost.
Mrzí mně názor rybářů typu "Myš".Ale na druhou stranu,pokud by tam měl jenom sedět tak ať radši nechodí.

LEO - Profil | Út 24.2.2004 7:44:02

Chodím mnoho let. Jsem muzikant, půjčuju výborům aparaturu a mikrofony a starám se o ozvučení.

brach - Profil | Út 24.2.2004 6:58:24

Chodím, diskutuji, přesvědčuji..

carrot - Profil | Po 23.2.2004 22:58:52

sakra, mam-li to rici slusne, ptej se na to co te sere a tyka se to tve MO, tveho kraje a pak az globalni problemy, o tech schuze MO nejsou

rybopet - Profil | Po 23.2.2004 19:05:56

Prave nasledujucu sobotu ma aj nasa MO schodzu.Poradte,co by som sa mal opytat,na aku temu podla Vas diskutovat,aby schodza mala iskru?Predpokladam,ze okruhy,ktore nas palia, su priblizne podobné.

Golem | Po 23.2.2004 16:21:53

Mys: Jo tak jestli si myslis, ze ty toje penize, co tam vlozis jsou nejakej velkej ranec, tak se pletes. A tim, ze na ty schuze nechodis, tak vlastne davas souhlas s tim, co se ted deje. A muzu ti rict, ze dneska uz ty schuze jsou opravdu o diskuzi a jejich uroven se lepsi. Drive to bylo jen o tom zvednout ruku, vyhrat nejakou cenu v tombole a hura na skopek nadavat na to, ze nam zase zdrazili clenskou znamku o 10 Kc. (aspon teda u nas). Navic situace je dnes fakt dost vazna (s ohledem na nove schvaleny zakon). A pokud budeme vsichni prdet na ty "kecy" na schuzich, tak se taky muze stat, ze nebudes mit kde chytat a budes muset denne platit prinejlepsim nekolik stovek, aby sis zachytal. Jestli ti tohle vyhovuje, tak na ty schuze klidne nechod dal.

Myš | Po 23.2.2004 15:30:22

Golem: Sorry, ale myslím si, že MO má především užitek z mých peněz a ne z toho, že budu půl dne sedět a poslouchat nějaký kecy.

Golem | Po 23.2.2004 15:15:25

Jo a kdo nechodi na schuze, tak je u mne ignorant, kterej si nezaslouzi rybarsky papiry.

Golem | Po 23.2.2004 15:13:47

Zrovna tuto sobotu sem byl na schuzi a nechal se zvolit delegatem, protoze se v nasi MO Brno 5 dejou zajimavy veci a chtel bych vedet, jak to dopadne. Mimochodem sem okamzite vyuzil pritomnosti predsedy MRS a hned se ho optal na prubem jednani mezi poslanci a zastupci MRS a CRS. Nic ko´nkretniho sem se bohuzel nedovedel, ale aspon to vzbudilo zajem kolemsedicich. Druhou otazkou, resp. vitkou byl stav internetovych stranek www.mrs.cz. Doporucuji navstivit, jako odstrasujici pripad. Sem zvedavej, jestli s tim predseda neco udela.

Myš | Po 23.2.2004 14:56:27

V životě jsem na členské schůzi nebyl...

carrot - Profil | Ne 22.2.2004 20:29:02

jednu jsem uz vynechal

Frk - Profil | Ne 22.2.2004 19:31:08

albert/ Máš pravdu. I já už tam sedím tak dlouho. Hrůza.;))

albert.cink | Ne 22.2.2004 14:53:07

Na členské schůze rybářské organizace chodím zcela pravidelně. Je zajímavé, že do diskuze se zapojuje stále více členů, kterým jde o dobrou rybařinu. Domnívám se, že diskuze nepadají na úrodnou půdu, neboť v předsednictvu organizací sedí stále stejní lidé již od éry komunismu. Tito lidé setrvávají stále na stejné platformě a jsou zatížení názorovou minulostí. Nač něco měnit, když to takhle fungovalo i dříve. Nemohou a nechtějí pochopit postup ku předu (i když to bylo jejich heslo)a stále couvají.Kdyby jste chtěli předložit např.smlouvy k užívání ryvírů, tak mnohde zjistíte, že nic takového nemají. Tudíž vznbikají rybářské revíry neoprávněně, tak je tomu např.v Chomutově.Každý pozemek má dnes svého majitele a s tímto musí být uzavřena smlouva.Pokud není nelze tyto vody považovat za rybářské revíry, i když dochází k jejich pravidelnému zarybňování.Domnívám se, že toto se děje zcela protizákoně. S tímto u nás bojujeme již několik let a dá se říci ZBYTEČNĚ.Je celá řada podnětů k diskuzi, ale je to házení hrachu o zeď.

HrubecT - Profil | Ne 22.2.2004 10:57:01

Iceman: Kontrola rybáře rybářem zní zajímavě, ale jako bych viděl situaci, kdy taháš jednu rybu zadruhou a přijde vedle sedící dědula bezrybka a schválně se bude snažit najít sebemenší prkotinku, aby Tě z tama dostal pryč a mohl si sednout na Tvoje místo, kde jsi mu přece zasedl jeho flek, kde chodí celej rok a chytá on. A ikdyž by se mu to nepovedlo tak by se Ti to snažil znepříjemnit tak, až bys odešel sám...
Proč mě napadají takovy scénáře?? Žeby z vlastí zkušenosti?? Jak by tady bylo krásně, kdyby... :-(

rybopet - Profil | So 21.2.2004 22:43:11

Iceman-kontrola rybara rybarom,to ma velmi zaujalo,popis skusenosti,da sa to v praxi vobec zrealizovat?Uc mladych rybarskej slachetnosti.

Iceman | So 21.2.2004 21:26:01

rybopet: ne, jsme malá organizace a máme jen P potok a jeden malej RMV, kde platí : 1 kapr týdně, míra 40 -60 cm, chytání nonstop a kontrola rybáře rybářem :-)). Už to je pokrok...
Vedu mládež, takže se snažím být užitečný..

Jiří - Profil | So 21.2.2004 21:13:25

Chodím na všechny schůze, jsem i ve výboru MO. Letos hodlám na VČS navrhnout zavedení dvojí míry kapra na našem rybníku.

zlobil | So 21.2.2004 20:57:40

Chodím. Dokonce je to tak, že nejen na VČS domovské MO, ale i jiných MO. Musím napsat, že je mezi jednotlivámi MO velký rozdíl VČS. Někde se jedná o skoro rodinnou či kamarádskou pohodu, ale u větších MO je problém se zajištěním účasti a také příspěvky členů jsou razantnější, někdy až arogantní. Bohužel, někdy i výbor MO si podobnou situaci vytvoří svým chováním.

rybopet - Profil | So 21.2.2004 17:58:53

Iceman-navrhol si u Vás zriadit revír chyť a pusť?

Iceman | So 21.2.2004 17:19:37

Chodím na všechny schůze naší MO.

rito - Profil | So 21.2.2004 9:43:38

U nas su clenske schodze povinne ak neprides zaplatis nejakych 200Sk jedine co ta ospravedlni to je papier od doktora ,alebo ked byvas hodne daleko.

whitefish | So 21.2.2004 7:45:15

dobrá otázka> nemůžu pochopit, proč z naší MO, která má i s mládeží přes 2000 členů se nás před měsícem na VČS sešlo necelých 500. To je důkaz, kolik lidí správa a organizace a samotný chod MO skutečně zajímá. A to už vůbec nehovořím o tom, že na VČS se kromě (pro někoho zdlouhavého) čtení výročních zpráv řeší také věci podstatné, které se týkají všech členů, tzn. i těch nepřítomných. Výroční členská schůze je přitom pro členy povinná. Jen pro zajímavotst - na takovéto "neúplné" výroční schůzi dokonce došlo k hlasování o vyloučení jednoho člena z našich řad za hrubé porušování stanov organizace, což skončilo fiaskem, protože výbor, který dal hlasovat se zmýlil v počtu sečtených hlasů a výsledkem bylo tiché roztrpčení. Jisté ale je, že největší křiklouni jsou většinou právě z řad členů, kteří na schůze nechodí a s výborem MO komunikují anonymními dopisy.

Noe | So 21.2.2004 6:17:33

Jasně několikrát to je humorné, i když je to k pláči. Letos nám zase řeknou jak přijít o další rybník. Před 3 lety 2 rybníky, teď druhý, důvod špatné chování lovících. Stále dokola těm bůčkum říkám, chovejte se slušně nebo nebudete kde chytat, no a už nám zůstala jen řeka :o( A pak vám vyklopí, jak se nasadilo 1000 kusů lipana a chytilo se jich 856, pstruha O. 5000 (10-20cm) a uloví se jich 1300, ani nevím kde se tam vzali......když se tam moc ryb nad míru nevysadí.....

HrubecT - Profil | So 21.2.2004 1:10:55

U nás je schůze jednou do roka na jaře a kdysi bývala povinná ale od toho už se upustilo... Ale připadá mi,že ať tam řekne kdokoliv cokoliv tak se stejně nic nestane... Např zavedení limitu v počtu ponechání kapra "Ale to by platilo jen pro naše členy a všichni hostováci by si mohli odnyst kolik by chtěli..." takže se nic nestalo... :-/
Účastním se každej rok ale jen pasivně jako snad všichni co tam chodí...

Laďa | So 21.2.2004 0:14:00

U nás členské schůze nejsou - jen výroční. Každý člen má ale právo se účastnit schůze výboru.