Jak na tyčinky "SURIMI" ??

Včera mi přítelkyně pověděla, že se mám naučit dělat ty dobré tyčinky ála krab z toho, co občas donesu. Konečně by to asi bylo jedno z nemnoha lákadel, které by ji snad přitáhlo více k rybařině...Nemáte někdo recept na něco podobného,naprosto úžasného z českých ryb? (je mi jasné, že v Berounce tresku, nebo z čeho to dělaj, nechytim)...díky moc za případné rady! Ondra
Autor diskuse: OBr - , 30.1.2004 všeobecné - ostatní

Robert - Profil | Po 16.2.2004 14:59:30

Tak je to v časopise Maso 6/2002.

OBr | Po 2.2.2004 9:42:31

přes "kraby" to fakt nepude..jediná cesta je přes to filetování.
Myšob: díky za pěknej tip. V létě tajně přibalim do bagáže pruty a vemu ji na projížďku po Berounce..doufám že zabere!

Myšob - Profil | Pá 30.1.2004 14:33:13

Shakespeare: Myslíš plotičky nebo "jak na babu?:-)

Shakespeare | Pá 30.1.2004 14:20:15

Mysob> dej to do receptu tady na MRKu, at se tip hleda - diiiiik. (jestli jsi to tam teda uz nedal)

Myšob - Profil | Pá 30.1.2004 12:34:41

Já ti vlastně nedal žádnej recept:-)Zfiletuj pár plotic, můžou bejt i menší, nařež to na 1 cm proužky, nasol, nech uležet(ale nemusíš). Do misky dej 2 hrsti hladký mouky,malou lžičku pepře, papriky a soli, ty nudličky v tom protřepej, oklepej a usmaž na vyšší vrstvě rozpálenýho sádla dokřupava. Nikdy to nezbylo, je to rychlý, můžeš to dělat u vody. Dělám toho klukům lavor, můžou se užrat. Asi to vochutnám:-) Já ryby nežeru!!!!!

Myšob - Profil | Pá 30.1.2004 11:42:15

Krabí tyčinky se dělaj z tresky tmavé a krabí esence. Přes žrádlo to asi nepujde. Vem ji v létě na víkend k vodě, ugriluj prasečí tkáň..., kytárku a hvězdičky... a az zaječí korbas, tak měj moc práce, aby to musela zvednout. Když to urve, tím líp, takový ryby časem rostou... Podrobný návod s náčrtkem mohu zaslat-:) Vyzkoušeno! Patentováno! Tisíce děkovných dopisů! Pak už jen povolenku a cajk...

MISO | Pá 30.1.2004 11:01:21

Ak nezaberie na filety zo zubaca(candata), alebo peceneho sumca, je to zabite...
Tycinky ala krab (take tei bielocervene) nikdy kraba nevideli, a mam pochybnosti ci vobec nejaku rybacinu. Podla mna je to hnus lisovany z nejakeho odpadu s pridavkami vselijakych chutovych stimulatorov a nezmyslov.

Robert - Profil | Pá 30.1.2004 8:41:24

Je to trochu složitější, maso se zpracovává enzymaticky za přesně definovaných podmínek. Bylo o tom něco v časopise Maso tuším možná dva roky zpátky. Budu tu asi až za týden, zkusím ti potom dát přesný odkaz.