Vydra a Modrava

Začátkem léta chci strávit týden na Filipově Huti. Chci zkusit Vydru a Modravu. Zná někdo tyto vody? Jaká je osádka ryb a co by jste mohli doporučit ne příliš zkušenému muškaři?

Le Big Mac | Po 2.2.2004 9:31:56

V roce 2002 jsem měl povolenku a prošel jsem ji skoro celou. Jepka, chrostík, rudá prdel. Dole je rozlitina, kde se dá chytat i na hitlera, já to ale nezkoušel. Kámoš tam ze dna dostal Po 35 cm, byla to největší ryba, jakou jsem tam viděl. Určitě tam někde v tůních a za šutrama ryby jsou, ale den je krátkej a jak už jsem psal: buď to musíš projít celý (potěš pánbůh), nebo mít dvě auta, a nebo se vrátit. Poměrně často je tam k vidění porybnej nebo strážci národního parku, takže nemáš moc šanci zkrátit si cestu přes chráněné území a zákaz vstupu na břeh.

parmenides - Profil | So 31.1.2004 16:14:55

Le Big Mac: Křemelná: kdy jsi tam byl? U te spodni - soutok s Vydrou pod Cenkovou pilou, nebo vrchni usek? Jake jsi pouzival mouchy?

Le Big Mac | Út 27.1.2004 11:09:44

parmenides> O povolenku musíš už teď žádat, pochybuju ale, že jde teď koupit týdenní. Kromě toho tam končí sezóna 31. srpna. Chytal jsem jen na Křemelné. Je to krásný, ale sám to nedáš. Je třeba být ve dvou už kvůli tomu, že v některých případech musíš projít velmi dlouhý úsek vodou, je zákaz vstupu na břeh, a pak je lepší mít dvě auta: jedno dole a druhý na hoře, pro který se vrátíš. Je tam poměrně dost pstruhů obecných, já jsem jinou rybu nechytil a asi tam ani druhově nic moc nebude kvůli původním druhům. Pstruzi jsou nejčastěji mezi 20 až 25 cm, jistě jsou v tůních schovaní velcí, ale na ty jsem neměl štěstí, i proto, že jsem vesměs suchařil.

Miloš_diakritický | Út 27.1.2004 9:33:57

Smrtelně vážně-dokonce jsem se tam zkusil vykoupat - v létě kdy bylo horko jako kráva. Namočil jsem se, a pak už jsem jenom zdrhal.

parmenides - Profil | Út 27.1.2004 9:09:51

Miloši: Chytat se tam smí na povolenky od správy Národního parku. To s tou teplotou vody si asi nemyslel vážne, že ne? Pstruh není kapr.

Miloš_diakritický | Út 27.1.2004 7:51:28

Pokud se v parku něce zásadně nezměnilo, tak se tam nesmí chytat ! Kromě toho je to tak studený, že tam asi žádný ryby moc nebudou - aspoň jsem tam nikdy žádný neviděl.