Kvalita zarybnění nebo okolí revíru

Jaký revír upřednostňujete, co je pro Vás rozhodující při výběru kam si pojedete zalovit?
Upřednostňujete kvantitu nebo kvalitu zarybnění?
Hraje u Vás hlavní roli okolí revíru, přírodní prostředí? Jaký význam pro Vás má dobrá dostupnost autem co nejblíže k vodě? Jak jsou důležité služby poskytované přímo u revíru,/WC,pitná voda,atd./
S OHLEDEM NA POVAHU OTÁZKY MÁM NA MYSLI ZEJMÉNA SOUKROMÉ REVÍRY.
Přestože zde máme speciální rubriku REVÍRY připadá mi poslední dobou bez příspěvků, takže volím cestu otázky abych zvýšil aktivitu na prahu nové sezony
Otázku

zubáč | Pá 30.1.2004 7:19:00

Osobně dávám přednost pohodovým revírum i když napohrdnu ani revírem s velkou frekventovaností návštěvníku ... Nejraději jdeme s kamarády tam, kde je klid, pěkné prostředí, úplně super si zachytám, když přijedu do Čech na dovolenou a jdeme s bráchou na rybník v mé rodné vísce, blízko lesa, málo lidí, boží klid a krásné ryby... to je idylka ... Nebo aspoň na jiný kde jsou rybáři oddělení přírodními překážkami (stromy, keře ) apod. a člověku zustává aspoň slušný životní prostor ... Pokud jde o soukromé revíry, sociální zařízení by měla být samozřejmostí, dobrá i miniprodejna rybářské galanterie a nástrah, návnad ... Co se týká zarybnění nejsem náročný, ale musím být přesvědčený, že voda je slušně zarybněná, abych na ni jel přes 20 km, Dostupnost autem k vodě není duležitá, ideální je parking do 200 - 300 m, nejlépe střežený, protože aby člověk odbíhal, jestli nemá vykradené případně ukradnuté auto není buhvíco ... Pokud není toto bezpečné, je výhodnejší zabezpečit, aby mohl mýt rybář auto na dohled a současně dost daleko od vody, nejlépe na zpevněné ploše, aby se omezilo nebezpečí úniku ropných látek do pudy a do vody ...

P.J. - Profil | Po 26.1.2004 23:43:49

Osobně preferuji tekoucí vodu,bez přítomnosti dalších rybářů.Navíc vodu neznámou,kde jsem nikdy nechytal,a kde vás překvapí a zaujme téměř vše/samotná voda,okolí a příroda/.Prut na plavačku,hnojňáky,rohlík do kapsy,lehký batůžek a jít v klidu kolem neznámé vody,to je pro mne fantastický pocit uspokojení.Jsem rád sám a lidi kolem sebe vůbec nepotřebuji.Každá chycená ryba na neznámé vodě má cenu zlata/dokazuje to že umíte
-a to i v neznámém prostředí/.Vůbec nejde o to si
rybu ponechat,nýbrž o to rybu chytit a dokázat,že skutečně umíš a jseš ,,bourák".Pro snazší dostupnost používám auto,pak vyrazím 1-2km pěšky kolem vody.Letošní rok jsem na podzim preferoval ,,vláčku" na gumy.Příští rok začnu s muškařinou na MP revírech.
Soukromé revíry již nenavštěvuji,po x...chycených
rybách jsem neměl ten správný pocit uspokojení.
Plně dávám za pravdu Sirovi,Ospreyovi,Mirmenovi a Javorovi.Pravděpodobně jsme stejná krevní skupina.

siro | Čt 22.1.2004 23:20:18

Hledám kombinaci obého.Bohužel většinou chodím na čundry v nepříliš turisticky atraktivní dobu a z mého nalezeného ráje se v sezoně stává termitiště.
Většinou však vyhledávám vodu s větší koncentrací ryb.Na soukromé jsem v životě nebyl a neplánuji to.
Ještě lepší než na kole je sebrat si pár švestek a razit podle řeky.Za týden se najde tolik krásných míst že tomu člověk ani nevěří.

Osprey - Profil | Čt 22.1.2004 17:25:12

Bydlím na soutoku dvou řek (3 km), nemám auto a pohybuju se po kraji na kole (silniční nebo horské dle povahy terénu). Hledám ta místa, kam normálně nikdo nepáchne a pak objíždím dobrá místa, kde věřím, že chytnu něco pěkného. V podstatě něco podobného jako mirmen, ale ještě toulavější typ. Někdy víc hledám než chytám. Nejvíc mě žere, že na místa, kam jsem léta chodil sám a nevzal ani šupinu se poslední dobou dostávají různí kolegové a mydlí to tam hlava nehlava.

mirmen - Profil | Čt 22.1.2004 14:35:07

Neodpovím na ZEJMÉNA, neb těm se vyhýbám.
Rozhodující při výběru místa je pro mne ČAS.
Je-li ČAS,cestuju dál, za místy, kam se často dostanu jen na kole nebo pěšky. A nevadí mi táhnout třebas 20-30 kilo na hřbetě,a jít po pás trávou či prodírat se křovinami. Jdu za místem, kde budu mít pár set metrů řeky pro sebe, kam nikdo nepřijde, kde pokud možno ještě není regulace. Vzhledem k charakteru řeky ( parmová, tlouˇštová či cejnová pásma) pak lovím většinou odpovídající ryby. Někdy s malými úspěchy, jindy jsem odměněn. Ne ani tak velikostí úlovků či množstvím, jako spíš pohodou, přeci jen nějakými záběry a tak.
Není-li ČAS, volím revíry dostupné do 20ti minut cesty, ve stotisícovém městě či bezprostředním okolí. Revíry pod větším tlakem, kde je i více ryb( preference vysazování kapra, více cejnů ).Větší množství úlovků a záběrů alespoň trochu vyváží civilizační šum, před kterým jsem nemohl utéct.
Na soukromé vody jezdit nechci. Ne kvůli penězům, ale proto, že když už mám ČAS, tak skutečnou pohodu a klid naleznu v přírodě, daleko od lidí.

Šuli - Profil | Čt 22.1.2004 14:19:03

Mě se taky podařil podobnej úlovek.Chodil jsem na jeden rybník asi 20ha,jednou jsem se šel jen tak projít a narazil jsem nedaleko od něj na menší asi 1,5ha hezky zašitej v lese.Na spláveček je to pecka,spousty plotiček kolem 20cm,karásci,línci kolem 30cm a překrásní kapříci zatim max. 50cm. A hlavně široko daleko ani noha.Jenom doufám že ho nikdo neobjeví a nevydrancuje.

olsavan | St 21.1.2004 21:30:47

Není nad to prozkoumat nějaké loviště kam nikdo nechodí a úlovky jsou celkem slušné. Mě se podařilo najít takové místo loni na řece a za 2-3 hodiny denně si pěkně zachytat, ostroretky, karasy, malé sumce, a největší úlovek co se mi tam podařil parma 70cm. Šířka řeky cca4m, hloubka 40-90cm.

mario gochet - Profil | St 21.1.2004 19:57:17

Jeden takovej taky znám, většinou jsem tam úplně sám a je to paráda.
Trvalo mi deset let než jsem ho našel a to jsem jezdil pravidelně okolo.

javor | St 21.1.2004 19:26:12

Nejlepší jsou revíry dlouhou dobu zanedbávané, nenavštěvované a dobře ukryté ( a že jich je dost).Takovej pěknej hektarovej rybníček u lesa, kam nikdo nechodí to je moje.a divyli by jste se co se tam nechá všechno nachytat, ale já tam stejně chodim z toho duvodu abych si vychutnal samotu z toho dnešniho blázince, v okolí 10 km nemusí být vůbec nic a místo auta vemu zavděk vlakem, nebo kolem.Každý je holt zviklý na něco jiného.Petru Zdar.