Ako lovit pri vysokom stave vody?

Prosim o radu od skusenych rybarov: aky sposob resp. navnadu pouzit pri love feederom pri zvysenom steve hladiny rieky ( ide o Moravu v blizkosti ustia do Dunaja ) - stav je cca 3 metre nad stavom spred tyzdna, voda zakalena, chyba v podstate asi 1,5-2 metre do rozvodnenia. Takze: aka nastraha? Krmitko alebo bez? Na akom mieste lovit? V akej dennej dobe?Este podotykam, ze hladina stupla len v tychto dnoch. Nie som zaciatocnik, len ma zaujima Vas nazor. Lovu zdar.
Autor diskuse: Peter Svaty - Profil , 16.1.2004 feeder - techniky lovu

siro | Pá 23.1.2004 17:39:24

Posledních deset let zahajujem s klukama sezonu na zvedlé Berounce.Nejlepší je trefit období kdy jde voda nahoru,nebo ještě nezačala klesat.Nejlepší je na plavanou,pouštět žížalku do tišinek mezi zatopenými keři.Většina ouplávků je plná krásných ryb.Při koncentraci ryb v břehových partiích je zbytečné krmit.Hloubky 0,5-1,2m(max.) jsou ideální.V kapučínu plném trávy bych asi feeder montáž dlouho neudržel.

Na chytání ve zvedlé vodě mam ty nejkrásnější vzpomínky a těšim se na něj každou zimu jako malej Jára.Před šesti lety jsem přímo na silnici pod valentákem zasekl na Berounku krásného okouna,při zdolávání mi zajel do trávy na kraji silnice a vyčerpaně se položil na bok.Ani chvíli jsem neváhal a skočil(konec února) pro něj do vody.Kámoš se mohl poch... smíchy.Celou cestu dom se pochychtával,kdykoli jsem hamtnul na brzdu nebo plyn a začvachtalo mi v botách;o)
Jen škoda že na mě milých místech je šlus s chytáním v půli března:o(

pepe - Profil | Po 19.1.2004 14:02:14

Když byla loni rozvodněná Vltava předpovodňemi, respektive to bylo mezi první a druhou povodňovou vlnou, tak jsem chytal na lehkou plovanou na červíka nebo na kolínko v proudu asi 0,5 m až 1 m od břehu. Plotice a cejni brali jako zjednaný. S fedrem zkušenosti nemým. Taky by měš zajímalo, jestli jde chytat na feeder v tak velkým proudu.

Milan - Profil | Pá 16.1.2004 21:48:31

Tak jak píše Martin , lépe se chytá na přítoku , který se také zvedl.

mirmen - Profil | Pá 16.1.2004 21:30:31

Martin M. to je fajn, mám ale smůlu, že ramena jsou zamrzlá a u soutoku Labe s x( alespoň dnes)se to dnes dost vířilo. Labe neslo dost tříště a ta se mlela v tišině :-(

Martin M. - Profil | Pá 16.1.2004 21:12:22

Ja v tuto rocni dobu nemam moc dobre zkusenosti s rozvodnenymi rekami. Radeji jdu nekam na pritok, kde se zvedla hladina spolecne s rekou, nebo nekam na slepe rameno, kde je uplne ticha voda.

mirmen - Profil | Pá 16.1.2004 17:17:53

Peter: a do koule krmení, kterou házím ke břehu, dávám kámen, aby šla rychle ke dnu, případně míchám s trochou hlíny. Jakmile se dostane krmení do proudu, tak si ryby spíš stáhneš mimo místo, kde máš nahozeno.

mirmen - Profil | Pá 16.1.2004 17:15:45

to Peter: snažím se najít tišinky, prohlubně místo hlavní proud. Někdy je třeba projít třebas kilometr toku, měřit a pak teprve začít lovit. Chytám třebas 1-1,5 m od břehu ( podle situace). Zkouším místo prohodit na začátku, hrstku rozmočeného chleba ( lehce vyždímaného přes hadřík, bacha, abys z toho "nenaždímal" kouli!), případně hrstku krmení z chlebové strouhanky a pár lžic krmení na plavačku či fídr( Gara Master aj.). S sebou mám obvykle pár hnojáčků, rohlík ,chleba, trochu sýrového těsta .Nástrahy měním, pokud 10-15 minut nepřijde záběr. Stane se, že si zachytám jen 1-1,5 hodiny, třebas po dvouhodinovém čekání. Jindy ani zaboha. Někdy v lednu přicházejí záběry mezi 10 - 13 hodinou, druhý den na témže místě třebas až za setmění. Nemám moc zkušeností a statistik, jak by se dalo vyhodnotit, že právě dnes to půjde. Zkoušet. A dát péči volbě místa.

jk | Pá 16.1.2004 9:08:25

osobne mam z moravou take skusenosti (usek Devin - DNV) ze ked je povoden nechytam - voda je taka prudiva a je tam tolko bordelu ze sa to prakticky na feeder ci na tazko neda... skusali sme to tak ze sme hadzali len na kraj asi 2m ale nic iba jeden zaber za 3 h...