Kam na kapry na Laby?

Chlapy poradte,chci jet z jara na Labe,nevim pořádně kam.Kde jsou místa,kde chytal Vítek???Jaké boilie je z jara dobré??? Dík za tipy,Jarda
Autor diskuse: Jarda - , 11.1.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

pepino - Profil | Čt 15.1.2004 19:33:08

Udiveny ja jsem to znovu cetl ty jsi ale tupec tupej.Zamet si pred svym prahem a jestli jsi nervozni z neceho tak se kousni do p....e

pepino - Profil | Čt 15.1.2004 19:30:04

UDIVENY"Ja jsem stveho nicku udiven.Kdyby blbost nadnasela tak litas hodne vysoko.Uz aby se sprivatyzovali reviry a bude od tebe a tobe podobnych pokoj,aspon bych si to pral dlouho jsem se nesrazil z joudou ale ted jsem se bohuzel setkal.omluvte chyby nechce se mi premyslet ale kdyz tady ctu ty blitky tak sem to musel sesmolit

ivo | Čt 15.1.2004 19:18:32

rastic: klid, on stačil uhnout...

rastic - Profil | Čt 15.1.2004 13:45:42

ivo: A nestal nahodou ten ker hned vedla kontrolujuceho? Celkom by som ho chapal keby bol na teba potom neprijemny - v mokrych topankach prejde dobra nalada kdekoho :-))))

ivo | Čt 15.1.2004 13:34:22

Robert: asi jo, účel světí prostředky...

G. Moolis - Profil | Čt 15.1.2004 10:42:08

Ivo: skutečně ti někdo vyhrožoval pokutou za tö, že se vyčůráš ke keři? K jakému keři a proč? Konkretizuj prosím. Pokud sis to nechal nakukat, je to jenom tvůj problem. Vubec bych se s tim nechlubil. Třeba sis to jenom vymyslel.

Robert | Čt 15.1.2004 10:25:57

Honza: na rybách chodím močit ke keři a věř mi, že mi je jedno, jestli tam je CHKO nebo dokonce národní park. Močení ani plivání ani smrkání na zem ani sraní není v CHKO zakázané.
Ivo: Znám pár místeček, kde se sportovně loví vrhací sítí. Věř mi, sport to je.

ivo | St 14.1.2004 18:20:38

Robert: jseš si vážně jistý, že síť patří do sortimentu pomůcek sportovního rybáře ?

rastic - Profil | St 14.1.2004 16:32:21

ivo: co ti na to povedat - som sa s tym nikdy nestretol, ale by som asi vypenil. Ale vazne - ak by mi to ukazal niekde cierne na bielom ze je tam mocenie zakazane, asi by som sklopil usi a viac tam nepachol (iba ak s nocnickom) - ak nie - existuje predsa nieco ako prekrocenie pravomoci. Ak ti da niekto pokutu a presne uvedie za co - mas moznost sa stazovat a obvinit ho. Aj pri tom by som vsak trval na tom co som povedal - ak je raz zakon taky aky je tak ak ho dodrziavas ti nikto nic nemoze. Ak je nezmyselny bohuzial, nic sa neda robit. Asi dojdeme ako vzdy k tomu, ze vzdy je to o ludoch - daj blbcovi funkciu.
To, ze niekto 10m od teba moci a nacapal prave teba - asi smola. Neviem si predstavit, ako by si mu dokazal, ze mocenie ineho mu nevadilo a tvoje prave ano. Tvoje odporucanie vyhnut sa tomu miestu plne chapem - mne sa len nevidelo oddovodnenie, ze preto, lebo je tam napor kontrol. Skor by mi sedelo odovodnenie v zmysle - lebo sa tam neda v klude existovat koli nezmyselnym zakazom.
To asi RS nebola - alebo sa aj oni tasia rovno s pokutami?
K chyt a pust - sam som za posledne dva roky vzal dva kapriky, ale myslim, ze kapor 45-60 je ryba vyslovene konzumna a s tym je pri nasadzovani pocitane. Povazujem postavene na hlavu pustat vsetky ryby a potom si kupit kapra napriklad v Tescu.
Taktiez pri chyt a pust podla mna nie je pravda, ze ryby neutrpia ziadnu ujmu - aj ked je snaha spravat sa k nim co najsetrnejsie. Ked vsak pustam rybu, vzdy si vravim - snat si sa aspon trochu poucila a budes mat vacsiu sancu vyhnut sa pekacu :-)))).

Marda - Profil | St 14.1.2004 16:19:32

Omlouvám se, že jsem se nechal unést emocemi a napsal jsem příspěvek chaosovitě s chybami a vulgarizmy.

Marda - Profil | St 14.1.2004 16:15:19

Vlastností našeho národa jako celku je, že se nikdy nesnažíme hledat chybu sami v sobě - jako v celku a nějak se s ní vypořádat. Vždy potřebujeme nějakou oběť, na kterou se ukáže prstem a bez milosti a "soudu" se popraví. Nedávno mi vyprávěl jeden člověk, kterého jsem potkal u vody (a byl stejně davového myšlení jako spousta lidí a asi i jako "pan udivený"), že jednou seděl na Labi, když tam přijel i J. Vítek. Děsně horlivě mi vyprávěl, jak se do něj všichni pustili, že za všechno může on a nakonec mu prej dali do držky....
Jestli teda nekecal, tak se ani nedivim, že J.V. už nechytá.
Neměl by se teda ten náš národ nad sebou trochu zamyslet? Vím, že "masařina" se tu rozebírá často, někteří jsou extrémisti a pouštěj všechno, to je každého věc, ale někteří jsou absolutní opak - to by měl někdo sakra vyřešit! Ale jak to udělat ve společnosti, kde má každej plnou hubu šlechetnejch keců, ale když přijde na něj osobně a je u vody sám, tak stejně hodí do pytle všechno se slovy - jednou se to nepo... :o(
Je to asi jako s neustálým porušováním dopravních předpisů a na druhou stranu vyčítáním policajtům, že je letos víc nehod než v loni. Taky za to můžou cajti? Možná trochu, ale víc si za to může národ sám, protože je zdegenerovanej!!!

Honza - Profil | St 14.1.2004 14:29:42

Robert: můžeš nám prosím tě vysvětlit kam chodíš močit, když jseš na rybách? Asi si sebou vozíš nějaké lahve a kýble a pak to doma vyléváš do záchodu viď?! Samozřejmě že je ryb. řád pro všechny stejný, ale neměl by náhodou zvýhodnit ty co si k vodě chodí odpočinout a užívat svého koníčka oproti tomu kdo si plní mrazáky? Za co vlastně platíme povolenku???

Robert | St 14.1.2004 14:04:58

Ivo: Svým přístupem možná málo poškozuješ ryby v řece, ale velmi poškozuješ morálku na břehu. Jak už taky někdo tohleto chování přirovnával k chytání na Otavě do zátahové sítě - proč by to mělo být špatné, když všechno zase pustí, že. A navíc těm rybám ani nepropichuje hubu...
Prostě RŘ je tu pro všechny stejný a basta.

ivo | St 14.1.2004 13:39:14

rastic: já samozřejmě chápu, že ochránci přírody mají své cíle a snaží se uplatňovat zákony po své linii.Ovšem když ti chce dát někdo pokutu, za to , že ses vymočil u nedalekého křoviska (tak jak to dělají i ostatní rybáři a rovněž i zde žijící zvěř) to je trochu absurdní. Dále jsem byl upozorněn na to, že mne čeká další pokuta v případě,že ulovím nějakou vzácnou ,chráněnou rybu (nabylo konkretizováno)...

rastic - Profil | St 14.1.2004 10:44:09

Kauza Ivo - udiveny: nemyslim, ze je udiveny celkom mimo misu. Ak je raz vydany nejaky rybarsky rad, nariadenia a vynimky pre CHKO, su zavazne pre vsetkych. Ak vsetko dodrzujes, nemal by byt pre teba problem napor porybnych, policajtov atd. Viem, ze moze byt rozdiel v kontrole a kontrole - ak jednemu viditelne prehliadne zavazny priestupok (na to musi tiez nieco existovat - nikdy som to neriesil a nepotreboval riesit) a niekoho zbuzeruje koli tomu, ze nema vyberac hacikov, alebo napriklad za mierku nepovazuje mierku na rukojeti podberaku. Argument, ze vsetky ryby pustam sa neda pouzit na ospravedlnenie inych priestupkov ani nestavia rybara do pozicie rybara poloboha, ktory smie viac ako rybar, ktory ryby nepusta. S plundrovanim Labe vsak asi trafil capa. Na progresivne metody lovu neboli Slovensko a Cechy pripravene - to ale nie je problem tych, co sa snazili tento sposob lovu spropagovat, ze si niekto vezme z toho len polovicku.
Tot moj nazor.

Kataban - Profil | St 14.1.2004 9:40:59

udivený: obviňovat někoho jenom proto, že napíše obecný článek o chytání kaprů je podle mne hodně nadsazené. To jako pisatel (Ivo) může za všechny řeky v ČR? Zrovna tak se to může týkat Vltavy, Moravy atd. Ono je to stejně asi jenom provokace.

ivo | Út 13.1.2004 18:36:53

udivený: netuším z jakého důvodu,ale jsi tak trochu mimo obraz, nebo čteš pouze to, co se ti hodí. Většina karařů volá po tom, aby RS trochu přehodnotila svůj postoj a snažila se trestat ty rybáře, kteří vodě a především rybám opravdu škodí.Já sice chápu, že jsme pro porybné snadným terčem. Polož si otázku jinak. Když budu lovit kapry a pouštět je zpět (a věř tomu, že porybní většinou vědí, kdo pouští a kdo ne, bohužel tento fekt většina z nich nezohledňuje)ublížím tím někomu nebo něčemu ? Samozřejmě za předpokladu, že se budu chovat slušně a budu udržovat kolem sebe pořádek (to se dá myslím na první pohled snadno ověřit).Když mne však porybný od vody vyhodí (kdo chce psa bít...), pomůže tím někomu nebo něčemu ? Vyřeší tím ve vztahu k problému ochrany ryb něco konkrétního ? Spíš mě mrzí, že je porybný schopen rybáře, jenž právě praštil klackem po hlavě např. patnáctikilového kapra, poplácat pochvalně po rameni (byl jsem toho svědkem),ačkoli měl dotyčný rybář ve vezírku dva násaďáky.Tenhle problém se tady probíral už mockrát, tak to nebudu rozvádět. Tvé obvinění, že jsem se podílel na plundrování Labe je opravdu hodně laciné.Kapra jsem za dobu,co je chytám , nikdy nezabil(nechť mi pět ponechaných karasů promine...)a ve svých článcích jsem nikdy neuváděl konkrétní místa ( Labe je opravdu široký, nebo spíše dlouhý pojem).Je opravdu na každém rybáři, zda nějakou získanou informaci využije či zneužije.Ve svých článcích jsem občas zmínil radu či návod, jak kapry lovit,ale rovněž jsem zdůrazňoval, že je třeba tyto ryby chránit a chovat se k nim s úctou, kterou si tyto velké ryby zaslouží.
Opravdu nechápu, o jakých vydělaných penězích tady píšeš.Buď máš poněkud záhadné informace, nebo bujnou fantazii.

Libec - Profil | Út 13.1.2004 9:20:41

udivený:Labe určitě není vyplundrované od takových jako je Ivoš J.Vítek a ostatní ale od těch co opravdu neznají hranice sportovního rybolu a kteří se řídí heslem co je doma to se počítá a nejsmutnější je že jim součastný rybářský řád v tom napomáhá.
Jarda: taky souhlasím,že nejlepší je projet Labe a hledat sám

Aladin - Profil | Út 13.1.2004 8:13:52

udivený:to, že dolní tok Labe vypadá, jak vypadá určitě není díky Ivošovi, J. Vítkovi a ostatním. Je to hlavně díky tomu, že ne každý, kdo se považuje za kapraře se taky tak umí chovat.

Jarda:souhlasím s ostatníma, že nejlepší je se projet okolo Labe a hledat sám. Když pak ulovíš kapra na tebou vybraném místě, určitě tě to více potěší. Zdar A.

brach - Profil | Út 13.1.2004 6:55:46

Heleď ty "udivenej" anonyme, táhni někam a nekal vodu.

Slavek - Profil | Po 12.1.2004 21:38:16

Skus Labe mezi Litoměřicemi a Žernoseky, nebo Roudnici nad Labem. a když maš ty kazety od Vitka tak ten uřiznuty kopec najdeš taky.

udivený :-) | Po 12.1.2004 20:20:21

ivo>no to mě podrž, v každém článku ty a tobě podobný si stěžujete na masaře a nedostatek kontroly ze strany RS a najednou někoho varuješ, že tam nemá chodit protože tam to má RS a policie pevně v rukách. Neodporuješ si trošičku? Já sem naopak rád, že aspoň v tomhle úseku se snad kapři dají do kupy . Jak správně píšeš, zažili ste hezké časy ale pak ste o tom začali psát a dneska je to už jen historie. Snad ste aspoň vydělali dost peněz, aby vám to stálo za to, že dnes je Labe vyplundrované :-) Díky bohu za to, že aspoň jeden úsek Labe se podaří (snad) zachránit i pro další generace.

ivo | Po 12.1.2004 18:51:59

Souhlasím s Honzou. Měl jsem to štěstí, že jsem si užil Labe jako kapří ráj a to bez nadsázky.S Jardou a se Zdeňkem Vaškem jsem zažil několik hodně úspěšných víkendů a poznal jsem i několik rybářů, kteří vybírali místo podle toho, kde chytal Vítek v domnění, že kapři jsou jen a jen tam a jinde ne. Za těch devět let se situace hodně zmněnila. Podstatně větší tlak rybářů a velkých ryb rapidně ubylo. Když jsem měl před osmi roky 10 - 15 záběrů za víkend a mezi ulovenými kapry byly alespoň tři nad deset kilo,tak jsem to považoval spíš za standart. Dneska je to velký úspěch a jak píše Honza - víkend bez záběru není zase taková ratita.
Jarda : dolnímu toku Labe se radeji vyhýbej. Je v CHKO a nápor porybných, policajtů a ochránců přírody je neúprosný, navíc jsem slyšel, že prý v novém RŘ je v CHKO zákaz nocování.

snipe | Po 12.1.2004 14:33:20

Dost casu jsem jednu dobu travil na Labi v okoli Decina (Labe 2 a 3). Krmil jsem boilie vlastni provinienci s pridavky jatroveho prasku (bez esence, jahoda a med) a konopi a hromadu zaberu jsem mel od velkych tloustu. Zabery kapru byly ojedinele. Nejvic kapru jsem na zakrmenych mistech nachytal na obri kukurici.

Jirka | Po 12.1.2004 13:07:48

Já kdybych hledal pěkný flek vyloženě na dolním úseku Labe na jarní chytání, zkusil bych si projít pravý břeh a místa kolem ostrova naproti Choraticím, cca 6km nad Děčínem (až dolů k Nebočadům). Bolie bych volil ovocné, hlavně jahodu a případně GLM/mušle. Máš-li možnost si tam předem zakrmit, určitě nebudeš zklamaný.

Honza - Profil | Po 12.1.2004 8:37:57

Souhlasím s klukama, Jarda projížděl na Dolním toku Labi spousty míst. Jestli jsi viděl kazetu a počítáš s tím žě nahodíš a první záběr bude kapr 15 kg, tak tam ani nejezdi, proseděl jsem na Labi spousty, ale opravdu spousty víkendů prakticky bez záběru, to co to bývalo v roce 96 a 97 to už je historie, dnes už Labe není zdaleka tak atraktivní voda jako bývala, nicméně pár pěkných kaprů tam ještě plave a všichni si přejme, ať ještě dlouho plavou...takže ti přeju hodně úspěchů při volbě lovného místa

CTC - Profil | Ne 11.1.2004 16:55:10

Vezmi auto, dobré boty a objeď si Labe. Stejně jako jsme to dělali všichni. Nachodit pěkných pár kilometrů podle Labe s dalekohledem a pozorovat vodu. Není umění sedat na horká místa a hned chytat na boilies, které Ti někdo doporučí. Chce to trochu snahy. Zkus to taky. Ulovení kapři Tě pak budou víc hřát. Je to přesně tak, jak to přede mnou řekl LK, je to dřina, která ale vyústí v krásný a zasloužený ůspěch.

Kachlič | Ne 11.1.2004 16:53:58

LK- když už sis vydřel ten úspěch u ryb, tak ještě zapracuj na pravopisu, ty jeden "ůspěchu"

LK - Profil | Ne 11.1.2004 16:32:58

Za každým ůspěchem je kus dřiny.Dři se taky a potom budeš mít taky ůspěch.Takto je to moc jednoduché,nemyslíš?