Jak velkou roli hraje použité množství krmení

Jakou roli hraje množství krmení při lovu (nemám na mysli finanční stránku ), ale rozdíl jestli nakrmím třemi, pěti či deseti kily.
Slyšel jsem že to má podstatný vliv na lov a zajímal by mne i váš názor. Děkuji.
Autor diskuse: Milan - Profil , 25.11.2003 feeder - nástrahy, návnady

Milan - Profil | Út 25.11.2003 20:24:15

Kluci děkuji za odpovědi.Chytám převážně na řece Odře jen feeder, zatím sám, fidrařů tady zatím moc není, všechny ryby pouštím. Místní kaprobijci a vydry s Ostravy to nechápou a co po mě chytnou všechno sežerou. Mějte se krásně.

Martin M. - Profil | Út 25.11.2003 17:50:36

otazka byla z oblasti feederu!
Milan> urcite to vliv ma. Pokud se nechces zamerovat jen na urcite druhy a velikosti ryb, tak bych se priklanel spise k masivnimu krmeni s cilem nachytat co nejvetsi celkove mnozstvi a vahu ryb. Zameril bych se na partikl, ktery do vody muzes nahazet krmnym kosikem a ktery je velmi laciny (repka, psenice, ryze, proso, kukurice). Nemyslim si, ze rybam netrva 1/4 hodiny, nez to sezerou. Dokrmuji 1x za hodinu asi litr navnady a drzim ryby na fleku.

Marda - Profil | Út 25.11.2003 17:29:15

Letos v říjnu jsem to přehnal s partikly a krmil jsem na stojaté vodě 3kg partiklů denně (1,5kg ráno 1,5kg večer) Zprvu jsem ryby přilákal, byť byly záběry nepravidelné, ale potom se záběry začaly vytrácet. Vše se zpravilo, když jsem se soumrakem zakrmil 5-7 hrstiček kolem bojky. Moje vysvětlení je takový, že se v chladné vodě ryby nacpaly drobnými vařenými partikly (kukuřice, řepka, pšenice, proso, len, konopí, cizrna) a na boilie reagovaly jen sporadicky...

Carper | Út 25.11.2003 8:51:37

Ahoj Milane, tohle je dost ošemetná otázka a mnozí se mnou možná nebudou souhlasit, ale nejpodstatnější je aby sis vše odskoušel v praxi. Velkou roli hraje to , jestli lovíš ve stojaté či tekoucí vodě a jestli je jaro, léto či podzim. Obecně se dá říci, když voda dosáhne přibližně 10 st. tak Kapr přijímá intenzivněji potravu a zrychluje se mu metabolismus, takže na jaře krmím opatřně, partiklem nebo boilím o průměru 10, 12, 14mm. V létě klidně 20, 22mm a napodzim když se voda ochlazuje tak velikost návnady zase zmenšuji. Na tekoucí vodě spostu krmení odnese proud. Tam se nemusíš bát, myslím si že se řeka ani překrmit nedá, udám ti příklad, v létě na Labi jsme krmili každé ráno a večer 1x kýbl kukuřice, kýbl pšenice a 0,5-1kg boilí. A záběry přicházeli klidně 15 min po vnadění. Myslím si že když přijede hejno kaprů tak ho "vyluxují" za čtvrt hodiny ani nemrkneš. Na stojaté vodě bych krmil střídměji. K boji tak 1-3kg partiklu a třeba 2-3hrsti boilí tak 2-3 denně, ale záleží na intenzitě záběrů a tvé intuici. Samozřejmě časem můžeš zjistit že ti mé rady nevyhovují, ale mě se osvědčily tak doufám že ti také pomohou. Petrův zdar