Mastník 4 - pstruhový úsek

Zná někdo tuto vodu - pstruhový úsek - od rybníku Velký Mastník k pramenům? Jaká je osádka? Budu vděčný za každou informaci.

Gudaska - Profil | Čt 6.11.2003 13:09:59

Nad Radíčí protéká opravdu loukami, hezky meandruje, ale lipánci tam opravdu nejsou. Z 90%pouze bílá ryba. Od Radíče dolů protéká Mastník mezi skalami. Krásná procházka, ale pouze pár potočáků kolem míry, okounci a opět bílá ryba. A od konce jara tak do půli října moře žížalkářů z chat nad Mastníkem.

Otto - Profil | Čt 6.11.2003 12:48:53

Voda je poměrně čistá na celém toku, tedy pokud není po bouřce nebo nepustí rybník. Koryto je dost variabilní, občas štěrk, jinde jílovité, ale dno je tvrdé, rostliny tam taky nějaké jsou. Krajina je docela pěkná, kopečky, lesíky, menší vesnice. Potok teče hlavně po lukách, občas těsně kolem lesa.

parmenides - Profil | Čt 6.11.2003 12:05:42

A jeste jeden dotaz: je ta voda cista?

parmenides - Profil | Čt 6.11.2003 12:04:23

Dekuji vam mnohokrat za rady. Neznate situaci okolo obce Radíč? Dle mapy to vypada na hezkou krajinu - potok by mel protekat loukama. Lipanci tam asi nebudou. Pry tam neni moc rostlin, protoze koryto ma byt jilove. Je to pravda?

Otto - Profil | Čt 6.11.2003 10:29:33

Je to trosku slabsi revir, ale ryby tam jsou. Pokud si chces uzit klid a samotu pri lovu v moc pekne krajine, pak doporucuju. Nejlepsi je to v dubnu a kvetnu. Chytat ma smysl az pod Hermanickama (od zelez. mostu), kde konci dlouha regulace. Tou regulaci v 70. letech znicili spoustu kilaku toku. Obsadka: potocak (spis mensi tak kolem miry), tlousti, okounci, obcas tam pry nasadi duhaky a vykazalo se i par lipanu. Obecne zajimavejsi je Mastnik az pod rybnikem Velky Mastnik, obsadka podobna, ale tech potocaku o dost vic. Urcite se tam pristi rok aspon 1x podivam.

Udo | Čt 6.11.2003 10:11:19

:-)) Byl jsem tam naslepo 2 krát. Poprvé úplný výbuch. Chce to mít štěstí na místo. Běžně jsou okolo potoka 2m kopřivy. Podruhý jsem chytil okounka a malýho snad potočáka nebo duháka (už si to nepamatuji). V živote jsem neviděl tak veliký hejna maličkých bých rybek na potoce. Jak na korálovým útesu ... Myslím, že pstruhů tam moc nebude.