Tychler-Fedeer-rady-společný lov.

Ve dvou českých rybářských časopisech pan Tychler nabízí svoje tel.číslo ohledně rad a společných lovů.Zajímalo by mě jestli někdo z Vás už této nabídky využil.Jestli ano,jaké jsou dojmy?
Autor diskuse: Mates(původní) - , 8.10.2003 feeder - techniky lovu

mirmen - Profil | Út 2.12.2003 19:29:59

účel světí prostředky

doskok | Út 2.12.2003 19:08:36

Já už jsem se tady rozčiloval několikrát kvůli prvnímu dílu. Ten druhý jsem si pro jistotu prolistoval v knihkupectví, a mám úplně stejný názor. Estrádní umělci tomuto způsobu kšetu říkají "holírna". Pane Tychlere, fuj!

rapalla - Profil | Út 2.12.2003 18:53:16

Dostala se mi do rukou nová kniha p. Tychlera "Rybářské triky a kouzla". Prarodiče ji koupili synovi k svátku. Na necelých 90ti stranách se rybář, který chytá alespoň půl sezony nedozví naprosto nic nového a příběhy, zakončující jednotlivá témata, by neotiskl ani ten poslední rybářský časopis. Přesto, bohužel,díky chytře vymyšlenému titulu, dobrému papíru a především nerybářské veřejnosti, shánějící zejména v tomto čase nějaký ten dárek pro nás rybáře, bude mít pan autor o pár kaček víc. Knížka stála neuvěřitelných 199,-- Kč. Tento škvár musí literárně trochu nadanej člověk vyplodit za pár večerů. Jo kšeft je kšeft.

Honza | So 29.11.2003 21:58:21

Kdo má trochu rozum, tak pozná, kterej autor je komerční a kterej ne. Já jsem si to v případě kaprařiny už dávno ujasnil a věřím jenom několika autorům.

Mates(původní) | Út 11.11.2003 12:02:40

Co člověk,to názor.Je to zvláštní,ale kde hledat pravdu?Já osobně chytám hlavně podle sebe,ale už se mi vyplatilo několikrát dát na radu jinýho rybáře(né osobnosti).Co naplat,člověk se pořád učí.

yess | Po 10.11.2003 15:10:28

Pane Tomasi Jelinku... souhlasim s Vami pouze a jedině v tom, že kdo umí umí a kdo neumí čumí... /nevím ve které pozici jste byl vy/ Domnívám se však, že jste na předváděčkách vůbec nebyl, protože všechny osoby, které byly přítomny osobně znám a věřím, že by se nikdy nesnížili k takovým lžím. Byl jsem dlouhé hodiny na předváděčce jak p.Tychlera tak p.Vágnera a souhlasím, že jsou oba ve svém oboru dobří. /Mě osobně zaujala spíše jemná fídrová technika lovu p.Tychlera, ale proti gustu žádný dišputát...:o)/

Nechci zde rozvádět Vaše jednotlivá lživá tvrzení o vyhození, o restauraci a další, která jsou smyšlená a nezakládají se na pravdě. Není nutné těmito podrobnostmi obtěžovat zdejší příjemné a kultivované feederové povídání. Lžete a Vaše tvrzení se NEZAKLÁDÁ NA PRAVDĚ. Tuším kdo jste, tuším co Vám vadí a tuším co chcete pošpinit. Je mi Vás líto. Je mi líto toho, že se člověk může snížit k takovému jednání... Jsme přece jen obyčejní lidé z masa a kostí, kteří mají rádi přírodu, ryby a pohodu a kteří jsme byli obdařeni možností pobýt chvíli na tomto krásném světe... Anebo se pletu pane Tomáši Jelínku? Kliknete-li na můj nick, otevře se Vám můj mejl, napište, můžeme se sejít a vše probrat klidně i osobně.

Jednoznačně však ODMÍTÁM Vaše hrubé a neomalené narážky na pány Klementa a Kostíka/nick/, které se mi zdají být přinejmenším neslušné, přehnané a dle mého soudu naprosto neopodstatněné a tímto si Vás dovoluji požádat, abyste se oběma pánům veřejně omluvil... Výrazy jako cituji: "...největšího tupce a sobce na světě...", "...diktátorovi...který tyranizuje všechny rybáře..." nepatří do slovníku a etiky chování slušného člověka a rybáře...

P.Klement je naopak velmi odborně zdatný, ochotný, aktivní a vstřícný odborník a příjemný člověk...
P.Kostik/nick/ je nejen dobrý rybář, ale hlavně slušný člověk, který ctí rybářské předpisy, rybářskou etiku a dobré mezilidské vztahy...

Dovolte mi závěrem, abych odcitoval Vaši závěrečnou větu: "Vážně se zamyslete nad svou povahou a charakterem!" pouze si dovoluji doplnit: ...pane Tomáši Jelinku...

rapalla - Profil | Po 10.11.2003 12:17:04

To je vůl.

tomáš jelínek | Ne 9.11.2003 19:10:06


Víte co pánové, kdyby jste uměli lovit ryby tak jako pan Tychler či pan Vágner, jistě by jste neměli zapotřebí pomlouvat ostatní rybáře. Myslím, že fotografie publikovaných úlovků vždy a jasně hovoří a vypovídají v jejich prospěch a um. Na rozdíl od vás dokážu přiznat, že to tak prostě asi neumím a klobouk dolů před jejich umem. Jo a ještě něco. Na přehradě Fryšták jsem byl v obou případech a přadváděčka pana Tychlera byla velice dobrá. Jinak chci upozornit asi největšího tupce a sobce na světě, že pan Vágner byl z přehrady fryšták vyhozen po té, co odmítl vrchnímu představiteli povodí Moravy, jistému diktátorovi povodí moravy Daliboru Klementovi, který tyranizuje všechny rybáře této přehrady, vydat svůj úlovek na prodej do restaurace! Bránil tam čest svou a všech slušných sportovních rybářů. Za to by jste mu pane "kostík" měl být vděčný a ne ho sprostě hanit. Vážně se zamyslete nad svou povahou a charakterem!

Iceman | St 5.11.2003 11:53:28

Folpy: Ano, já jsem tam chytal, asi třikrát.

Petr.OVA - Profil | So 1.11.2003 18:37:19

Už dlouho jsem si tak nepočetl. Můj příspěvek už sice není nejaktuálnější, ale do rubriky jsem zabloudil poprvé až teď. S panem T. jsem se setkal v polovině září v Přerově (téměř jeho domovská voda) na základě mé žádosti o "výuku". Že nechytl rybu, to se dá pochopit. Nevydržel jsem ale déle než hodinu jeho velebení Shimana a zatracování všech ostatních výrobců. Kdo má v hlavě aspoň kousek mozku musí rychle pochopit, za koho ten pán kope. Místo aby propagoval techniku, propaguje značku a v mém případě to mělo ten důsledek, že zůstávám u plavačky, i když mi pan T. mou 7m boloňku Colmic pomluvil tak, že slabší povaha by prut na místě rozšlapala. Jsem rád, že jsem se se svým názorem na toho pána nemýlil.

JFK - Profil | Út 28.10.2003 6:32:51

Folpy: Já tam nikdy nebyl. Už to vysvětlíš? :-)))

Folpy - Profil | Pá 24.10.2003 9:33:36

Jeden dotaz, zdánlivě nesouvisející s původní otázkou. Vysvětlím později. Chytal jste někdo někdy s feedrem na rybníku v Hamru na Jezeře?

Gudaska - Profil | Po 20.10.2003 10:14:05

fanik>Mnoho lidí v době mého dědy chytalo na bambusák s vlepenou štípanou špičkou. neříkali tomu feeder. Mešík a Donutil řadu příběhů neprožili, ale slyšeli a zapamatovali či zapsali. Nic to nemění na kvalitě. Já nediskutuji o autorských právech, ale o hodnotě informací. Mám doma kazetu s feedrem ze Slovenska. Ti hoši to také nevymyslili, s něčím si dovoluji nesouhlasit (nebo mi to na vodách kde chytám tak absolutně nefunguje), ale to nic nemění na tom, že ta kazeta je (alespoň pro mě) jednoznačně přínosem :-)

Lang - Profil | So 18.10.2003 22:52:08

Gudaska - Plně souhlasím.Vždyť skusit to může snad každy.

fanik - Profil | Pá 17.10.2003 17:21:26

Gudaska> jiste, funguje to, ale ne jemu :) z toho je patrne ze to nejsou jeho postrehy a zkusenosti, ale spise ruzne sesbirane kousky

Gudaska - Profil | Pá 17.10.2003 14:06:09

Dovoluji si upozornit, že i na MRKu se občas otázky a odpovědi opakují. To, že někdo změní na nějakou věc během 3let názor, nepovažuji za zavrženíhodné, je-li to podloženo důkazy. Všichni se např. k feedru dostali od jiných rybolovných technik - změnili názor na chytání. Dále je třeba přiznat, že ještě pořád se VĚTŠINA rybářské veřejnosti k MRKu nedostane a tudíž u nějakých informací začít musí. Knihu jsem také dostal, s něčím souhlasím, něco považuji za překonané, ale to je otázka každé odborné publikace - něco odnesla voda mezi napsáním a vydáním, někdo má jiné zkušenosti. S panem Tychlerem se osobně neznám, ale než se do někoho pustím, snažím se objektivně zvážit situaci. Na rozdíl od jiných mediálních hvězd to co nabízí a předvádí (podle toho, co zde čtu) funguje. Proto prosím před veřejným upalováním o trochu více tolerance. Děkuji za všechny, kteří se pokusí vydat další rybářskou publikaci, napsat článek do časopisu nebo na MRK.

yess | Pá 17.10.2003 10:11:51

Mirek Saf.: ale podstatné je, že tě T. články dovedly k feederu... Dále už záleží jen na každém z nás, jak a kde budeme čerpat další informace, jak je budeme ověřovat v praxi a tím získávat další vlastní zkušenosti o které se pak zde můžeme podělit...-)

Mirek Saf. | Pá 17.10.2003 8:17:54

Souhlasím a přidávám svou zkušenost . Je pravda , že mne T. články přivedly kdysi dávno k feederu . V počátcích jsem mu do redakce napsal dopis . Dodnes neodpověděl . Podstatné je ale to , že se nějak opakuje , asi jako rady pro zahradkáře v bývalém "Rudém Právu". Když si ty články porovnáte ( třeba 3 roky zpět ú , nebudete se stačit divit , jak i autor sám mění názor. Nabyl jsem tedy dojmu , že je to všechno řízeno komerčními zájmy.

O feedreu se skutečně dozvím vice na MRKU ( i s odkazy na Oňraba ) než v časopisech. To jsem pochopil a dávno je již neberu. Nemá to cenu.

yess | Út 14.10.2003 12:54:42

kostik: Vágner a jeho předváděčka je asi kapitola sama pro sebe. Viděl jsem na vlastní oči jeho techniku zdolávání sumce. Celé to divadlo trvalo asi 5 minut a sumec cca 180cm byl naprosto bez jakékoliv šance venku z vody. Ale to sem nepatří...

JFK: souhlasím, Tychler jakožto regionální obchodní zástupce Gammarus by měl přesně definovat: "Nabízím předvádění a vyzkoušení zboží firmy Gammarus přímo u vody" a možná by měl i více obchodních úspěchů...-)

Mates(původní) | Út 14.10.2003 6:44:17

Souhlasim,že první díl je o ničem,druhej je věcnější a jak se svěřuje na konci druhého,bude asi třetí to pravý:-))))

doskok | Po 13.10.2003 19:33:56

Já p.Tychlerovi pořád nemohu zapomenout knížku Feeder, kdy jsem doslova vyhodil Kč 199,-. Souhlasím, že jeden článek od Čabase či Onarba má větší informační hodnotu. A to si představte, že jsem na jaře k svátku tuto knížku dostal od kamaráda ještě jednou. Takže ji mám 2 x, a styděl bych se ty banality podbarvené reklamou na Shimano někomu dát (sám chytám feeder Shimano). Trapné.

kostik - Profil | Po 13.10.2003 16:45:09

Nejenže nikdo nechtěl peán,ale dostal dostatečně na vědomí, že za ty prasárny, které tam dělal o něj nikdo ani v budoucnu nestojí.

JFK - Profil | Po 13.10.2003 14:42:58

kostik: Cože? Nikdo nechtěl jeho peán za 1800 Kč !!!!

kostik - Profil | Po 13.10.2003 14:37:01

Ona už ta nabídka pro společný rybolov je jasná o co v tomto případě půjde. Stejně se mi zdá, že je to nejlepší způsob nabídky. Před měsícem se na Fryštáku prodával i sám velký Vágner, a byl po pár hodinách vyhozen.Krásný pohled na vztekajícího se usmrkance.

JFK - Profil | Po 13.10.2003 13:41:47

Yess: Taky bych to bral, kdybych si ty pruty mohl vyzkoušet před koupí u vody.
Robert: Ale Tychler by měl psát do časopisů pravdu - "Nabízím předvádění zboží firmy Gammarus přímo u vody" a ne " pro společný rybolov volejte..."

Maty - Profil | Po 13.10.2003 13:09:45

Shimano není špatný prut, záleží ale také na typu :-)

yess | Po 13.10.2003 12:22:54

JFK: jasně že Shimana ...-))) A myslíš že kterýkoliv jiný prodejce mi nebude vnucovat svou značku? A zvláště když pozná že jsem začátečník?

All: A ještě dotaz, je Shimano špatný prut? Poradil mi špatně? To je pro mne podstatné...

Robert | Po 13.10.2003 11:30:46

Tento způsob prodeje zdá se mi být solidní.
Souhlas s RF, mimo mísu, co ty cisterny?

fanik - Profil | Po 13.10.2003 11:04:19

:)