Vltava 20 Kořensko, pod Hněvkovickou přehtadou - kdo to tam znáte poraďte

Jedu příští týden na týden na dovču na tento revír (budu bydlet u Vltavy 1 Km pod Hněvkovickou přehradou. Budu chytat všehochuť - přívlač, feeder, položená na kapra. Poradí mě někdo jak tam nevyhořet? Děkuji za každý tip (nástrahy, vnadění a tak)
Autor diskuse: Iceman - , 23.8.2003 všeobecné - revíry, cestování

Iceman | Út 26.8.2003 12:14:42

Děkuji všem za poznatky, vše co mě doporučujete ve výbavě mám, teď už mít jenom štěstí... Díky!

George - Profil | Út 26.8.2003 11:52:36

Souhlas. Jezdím tam pravidelně 2-3x do roka, alespoň poslední 4 roky. Pod přehradou kapři, v místě u chat také, ale tam pozor na skály ve vodě od břehu asi tak do poloviny toku. Berou cokoliv, místní jim dávají kukuřici, brambory ...Je to fakt jedno. Já osobně vláčím, úsek od přehrady dolů k jezu - okounci - větší jak 30 nepřišel, boleni - to je paráda, mezi 50-70 cm a berou vše, od peří po wobler, a občas štička, největší 69 cm, těm se líbí rotačky 3. Pod jezem také boleni, tloušti a níže "pod trubkama" občas candát. Nahoře hloubka do 5 m, pod jezem max. 1,5 m. Ale neznám současný stav vody, byl jsem tam naposledy v červnu. Nejvíce úlovků ale bylo až v září-říjnu, při chladnější vodě. Těch pstruhů moc není, místní si to po vysazení hned vymlátí... Nejlepší místa na vláčku jsou pod jezem ve "vývařišti" a níž, docela proudno, proti proudu je voda klidnější, ale tah má, používá se i loď. Jinak se dá jít i nahoru na přehradu, podél vody kolem chat a lesem. Pár míst na položenou-candát, sumec, kapr je hned za stanicí na hrázi vpravo. U vláčky hrozí množství pařezů. Tam je ale vždy o dost teplejší voda.

Otto - Profil | Út 26.8.2003 10:56:54

Jirka zapoměl na duháky. Jsou přímo pod hněvkovickým jezem. Občas se tam chytí i malý potočák. O štiku tam teď asi nezavadíš. Spíš chytneš bolena a tlouště, jsou tam i velké kusy.

Zkus mělce potápivé woblery, rotačky...

JiriH - Profil | Út 26.8.2003 1:46:23

Od Hněvkovické přehrady k dolů k Hněvkovickému jezu si pěkně zachytáš okouny a malé štičky. Rotačka-stříbro a Banjo 1" a 2" v barvě nejlépe zlaté. Pod tímto jezem až ke kasárnám tloušti, štiky, okounci a boleni - rotačka-stříbro a Kopyto 2", večer při stmívání nejlépe perleť a bílé - obloukem nechat klepat o dno.