Jka rybařit v chorvatsku?

Už delší dobu jezdím do chorvatska, ale až nyní jsem se rozhodl vzít si s sebou pruty. Potřeboval bych poradit jak je to s rybolovem v chorvatsku. Jak se břehu tak s lodi. Vždy přiu potápění jsem viděl hejna ryb, ale ne nějaké obry proto prosím o pomoc jestli se dá ulovit něco většího.
Autor diskuse: Kamil - Profil , 17.8.2003 všeobecné - techniky lovu

medvěd | Pá 29.8.2003 9:03:16

Pike:raději si za nějaký ten přívlastek připlatím
Marin:máš pravdu,pije se tam dobře

G. Moolis - Profil | Pá 29.8.2003 9:02:58

Sikula: Byl jsem tam kdysi dávno, ještě před válkou (myšleno tou balkánskou). Kdybys mel nejaký fotky, docela rád bych je videl. Jsem taky z Rokycan, tak by se to snad dalo dohodnout.
Jinak máš pravdu, moc hezký zapomenutý místo.

pike | Čt 28.8.2003 16:43:18

V CR se bohuzel vetsinou doslazovat musi, tento rok ale vypada vyborne

Marin | Čt 28.8.2003 15:37:35

JAK ZACHLASTAT V CHORVATSKU ?
rybařit tam zřejmě nende

medvěd | Čt 28.8.2003 10:46:07

Otto:ne, myslím opravdový vlašský ryzlik bez přídavku řepného cukru atd.

Otto - Profil | Čt 28.8.2003 9:46:22

medvěd: myslíš tvrdší jako shnilý vyslazený Müller obarvený cukrovým kulérem, říznutý nejlevnější "Napoleon" brandy ??? V jedné vinárně to vydávali za "vynikající lehké moravské víno.

medvěd | Čt 28.8.2003 8:34:57

Otto:rýnský ryzlink taky můžu,ale přeci jen mám raději trošku tvrdší vína(nejsem znalec,jen sem tam popíjím)

Otto - Profil | St 27.8.2003 14:50:43

Alan: Jo. Tzv. Vlašský ryzlink, vlašák, se též někdy zove Italský. Resp. Maďaři mu říkají Olász. Tedy vlastně Olašský :-). S Rýnským ryzlinkem nemá naprosto nic společného.

Alan | St 27.8.2003 14:44:00

medvěd>Hlavně vlašské a valašské. Není vlašský = italský?

medvěd | St 27.8.2003 14:19:10

Otto:jo a rád bych viděl ten tanec svatýho Víta po omytí Tvýho žaluda ve valašských chcancích,někdy mají i 65%.

medvěd | St 27.8.2003 13:19:14

Otto:jsou chcance a chcance

Otto - Profil | St 27.8.2003 11:18:06

Alan: no ty valašský chcance se taky k ničemu jinýmu nehodí :-).

Alan | Út 26.8.2003 16:46:39

medvěd>Jó, to už jsem slyšel. Otto si v tom meje žaluda. Se sklepem souhlas, jen kdyby uhlí tak neprášilo.

medvěd | Po 25.8.2003 9:51:39

Alan:pro neznalce-vlašáček=vlašský ryzlink.Požádej Mihala o dokument na VHS a doplň si vzdělání.mimochodem ve sklepě je v tomhle vedru nejlím.je to lepší než než klimatizace.

Sikula - Profil | So 23.8.2003 14:39:48

medvjed: Trsteník je na poloostrovje Pelješac - Až dooole, 100 km nad Dubrovníkem -A je až u konce poloostova- směrem na moooře

brach - Profil | Pá 22.8.2003 13:05:39

NO, když to není protéza...

Cyril | Pá 22.8.2003 12:53:52

Alan : To je asi jedno. Víš,že se říká:" Ať piju co piju,stejně bliju vlašák".

Alan | Pá 22.8.2003 12:52:15

Medvěde, v tomhle vedru? A čím ten salát zapíjíš? Merlotem?

brach - Profil | Pá 22.8.2003 11:36:31

Myslím, že v Chorvatsku :))

medvěd | Pá 22.8.2003 10:25:55

Vlašáček je vlašáček-ať si každej říká co chce.Mimochodem kde se nachází zmiňovaný Trstenik

Sikula - Profil | Čt 21.8.2003 21:37:43

G.Moolis .Ty si byl taky v Trsteniku? My se tam potápěli, a bylo to snad nejlepší místo na potápění v Chorvatsku. Chtělo to jít z pláže napravo a po 500 metrech tam byla pěkná stěna. Bylo tam hoodně rybiček. Malý, veklý, ropušnice, chobotnice, olihně,... fakt super, akorát trochu z ruky.

brach - Profil | Čt 21.8.2003 12:53:13

To zaleží na Kamilovi, myslím, že se toho dozvěděl víc, než dost :)

mirmen - Profil | Čt 21.8.2003 12:49:35

to all: tak co vlastně v Chorvatsku, rybařit nebo chlastat?

brach - Profil | Čt 21.8.2003 12:23:02

Jó, když jsem byl mladej, to byl rum....:)

Otto - Profil | Čt 21.8.2003 11:48:15

Moolis: ovšem rum pouze tuzemák, žádné tříleté Havana Club Gold nebo Bacardi tu nepěstujeme.

G. Moolis - Profil | Čt 21.8.2003 10:30:41

Otto: Moje řeč. Nejlepši víno je stejně koňak. Anebo rum či griotka.

G. Moolis - Profil | Čt 21.8.2003 10:29:12

Zdenál: Jeste je funkcni autokemp v Trsteniku?

mirmen - Profil | Čt 21.8.2003 9:31:54

Robert: Pliskasouhlas, Merlot mně chutná taky, s bílými moc zkušeností nemám, ta Medvědí krev je z kategorie těch nejlevnějších, ale dá se taky

Robert | Čt 21.8.2003 9:00:07

mirmen: Bulhaři mají teda rozhodně lepší věci, než Medvědí krev. Zkus bílá vína z Pomorie (Chardonay například) nebo ještě lépe červená z Targoviště (např. Merlot).
Vrchol všeho, co v Pomorie umí, je ale Pliska!

Otto - Profil | St 20.8.2003 21:34:35

Jo, Vranac se dá. Mají ho např. v pizzerii Stella na Petřinách.

mirmen - Profil | St 20.8.2003 16:00:41

Vinaři: bulharská vína ( např.Medvědí krev ), makedonská ( Vranac a okolí ), ta přímo zpívají, když kloužou do útrob

brach - Profil | St 20.8.2003 15:07:39

Tak, tak...

Otto - Profil | St 20.8.2003 15:04:17

brach: to je kouzlo nechtěného. Téměř volný verš. Kamil se doví leccos nového o víně, do Croatie bude jezdit na exkurze k jednotlivým vinařům, popř. zachlastat a zcela zapomene na ryby. A kdyby nezapoměl, pak takový sauvignon či chardonnay a kvalitně upravená ryba......

brach - Profil | St 20.8.2003 15:00:17

Otázka: Jak rybařit v Chorvatsku?
Odpověď: Dezertní víno musí být chlazené, kvalitní, nedoslazované a vychlazené tak na 8 °C.

Otto - Profil | St 20.8.2003 14:52:40

Robert: asi bude problém jej sehnat. Já si občas některá vína vozím do archivu. Dezerních vín se neboj, musí ale být kvalitní, nedoslazovaná a vychlazená tak na 8°C.

Robert | St 20.8.2003 14:46:11

Dík, desertní a rosé nemusím, ale po některém tom Sauvignonu se podívám.

*oTTo* - Profil | St 20.8.2003 13:54:45

Robert: samozrejme. cokoli z Cotnari, napr. dezertni Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romanesca. Chateau Cotnari, nebo cokoli z Tirnave, zejmena Sauvignony. Nebo treba rose Busuoiaca de Bohotin. Neposuzuj ta vina dle smejdu, ktery se sem casto dovazi a nebo vina, ktere stoji v supermarkertech pul roku, az zoxiduje a neni k piti. Vinice v Cotnari maji napr. v najmu Francouzove. Podobne, jako nektere Tokajske vinice v Madarsku.