Kniha o vázání

Chci se naučit vázat. Mám si sehnat nějakou knihu o vázání? A jakou?
Autor diskuse: Kamcis - , 6.3.2001 muškaření - ostatní

Milan P. | St 7.3.2001 16:14:47

Vráťa je zcela prav. Asi nejvíc mi dala ta knížka od skandinávců, popisují různé dost podstatné techniky vázání. Na mušky i
Edwards je podle mne tak trochu šílenec, snaží se na mušce realisticky znázornit každý chlup a přitom se na skutečný hmyz dívá pohledem laika. Proto mu to občas dost hapruje.
Vysvětlím na příkladu: Někdo řekne- na tom autě je oranžový flek, ten samý flek někdo druhý poučený označí za směrovku. Ale vazač je Edwards dobrý, váže asi hodně dlouho, na to nezapomeň.
Na klasické vzory je moc dobrý Kurnocik, ale i starší knížky od Šimka, koneckonců řada věcí v Kurnocikovi je ze Šimka nekompromisně obšlehlá.

vráťa | St 7.3.2001 13:40:11

Naprostý základy vázání v literatuře, která u nás kdy vyšla? Napadá mě pouze Kurnocik: Muškárenie, Moderní vázání umělých mušek ( tenký sešit, od kolektivu skandinávských autorů, vyšlo někdy v roce 1992 v nakl. Fraus Plzeň), něco málo je v Sláma, Zelinka: Základy muškaření. Starší literaturu (Pohunka, Šimka) neznám, nevím, zdali je něco v novém Šebelovi. Brouzej po internetu. Vazačského realistu Edwardse bych si snad nechal na později, ale je to jen otázka názoru...

Tomik - Profil | St 7.3.2001 10:27:23

Urcite bych doporucil "Mistrovske vazani mušek" od Olivera Edwardse (nebo tak nejak)je to ale spis uz pro pokrocilejsi vazece a stoji cca 700Kc jinak je vyborna. Naucil jsem se podle ni suprovy nymfy. Chce to aby ti zaklady ukazal nkedo kdo to umi staci 2hodinky a pak zvladnes vetsinu sam, jsi-li alespon trochu zrucny. Ten lexikon to jsou spis vzory nez navod. Hodne stesti a klidny prsty.

Tomas L. | Út 6.3.2001 19:43:41

No ja su ted taky zacal. Vetsinu informaci a navodu mam z internetu (GFFC). A dneska jsem koupil Lexikon musek od ceskych vazacu. No zatim dobry akorat tam postradam nejaky rejstrik. Jinak kdybys chtel vedet neco blizsiho myslim ze byla nekde v Knihovne

hojer | Út 6.3.2001 14:06:42

Máš asi na mysli vázání umělých mušek. Na výstavě rybích trofejí v Holešově jsem viděl super knihu "Profesionální vázání mušek" Byla drahá a tak nevím, zda je tak super.