Kukurica

Prosim vas ked si doma sami varite kukuricu na ryby tak aku pouzivate? Kde sa da kupit? Taka co popraska po tych dvoch hodinach varenia.Dakujem!
Autor diskuse: Palino - Profil , 15.11.2007 plavaná - nástrahy, návnady

pepson - Profil | St 17.9.2014 18:06:23

masozrout >> tesať do kameňa.Presne to isté som už písal stokrát a furt sa nájde niekto, kto to chce variť dve hodiny v kuse :o)

karlos2 - Profil | St 17.9.2014 7:05:30

Lubo >> Když nebudeš strkat prsty do skleničky, ale vyklepávat na dlaň, tak Ti vydrží i déle. :-)

masozrout - Profil | St 17.9.2014 0:53:46

kucí je zbytečný vařit to do mněka.přivést k varu a nechat vychladnout a případně celé opakovat.dokud nejni mněká.za prvé stále musíte při vaření dolívat vodu a tím to celé zase schladíte a za druhé ušetříte palivo.))kuku uvaříš i v termosce.

Kobarid - Profil | St 17.9.2014 0:17:47

já mám zdroj partiklů poměrně jednoduše vyřešen - můj spoluhráč z házené, totiž pracuje v ZD jako mechanik - opravář, takže mi každoročně zajistí po 10 kg kukuřice, řepky a pšenice.
Co se týče kukuřice - máčím ji tak 6 dní a co druhý den vyměním vodu, pak dám do papiňáku ( max. 1/3 objemu hrnce), od "foukání" vařím 45 min., pak vypnu plamen a nechám papiňák dojít, až víko odpadne. Hrnec je plný kukuřice, která zvětšila max. svůj objem a když ji zmáčknu mezi prsty, tak při silnějším tlaku ji rozmáčknu na kaši.
Pšenici + řepku máčím den předem a jen nechám přejít varem, jakmile to začne probublávát v hrnci, tak to odstavím a nechám vychladnout. Vodu z hrnce neslívám, ale jelikož si tu směsku ještě dávám do zavařovaček, tak ji použiji jako nálev, kterým pak následně zavlhčuji u vody krmnou směs. Když mně to občas popadne a mám potřebu ten nálev "vytunit", tak přidávám ještě do zavařovaček k partiku třeba sůl, nebo naopak vanilkove aroma a pro zimní lovy třeba používám snítku libečku.

arnošt - Profil | Út 16.9.2014 23:51:28

Koupím u zemědělců spolu s řepkou za co nejmíň peněz,kukuřici nasypu do sudu a zaleju vodou.Nechám pár dní a pak pod ním rozdělám oheň a vařím několik hodin.K ní nasypu i řepku a nechám dojít,popřípadě to vytuním nějakou příměsí...Hlavně to chce dolívat vodu a nenechat to připálit. :))

Bušák - Profil | Út 16.9.2014 23:48:27

Palino - >> bude asi nejlepší obyčejná kukuřice polní,Bonduelku asi nemá cenu vařit

pocatek - Profil | Út 16.9.2014 23:20:25

Jo i z žitem.

pocatek - Profil | Út 16.9.2014 23:11:30

Parádička.povařená pěkně popraskaná obarvená do tří barev,nádherně voní a cena za 25 litrový kybel je caa 50kč.

xDanielS - Profil | Po 25.8.2014 19:19:56

Kupuju po 5 kg pytlech u farmáře. Polovinu povařím 30 minut v papiňáku zároveň s řepkou a pšenicí. Druhou polovinu přeleju vřelou vodou a smíchám s uvařeným partiklem. Po vychladnutí doleju vodou, přidám dva selský jogurty a nechám pracovat :-)

Peter94 - Profil | Po 25.8.2014 18:58:56

Zdravim pani, kukuricu varite spolu so zitom alebo zito staci zaliat vriacou vodou ,ako repku?dakujem

Lubo - Profil | Ne 18.11.2007 10:48:13

Luban: no stojí sice 50,-Kč, ale např. já mám takovou skleničku na celou sezonu.

Luban - Profil | So 17.11.2007 20:21:41

rv-někdy jo a taky někdy ne, to se musíš rohodnout. Říká se že na podzim a vůbec ve studené vodě že to je lepší než sladká nebo normální.

rv - Profil | So 17.11.2007 20:14:44

Přidáváte do vody i sůl?

Luban - Profil | So 17.11.2007 18:23:00

oskus- taky uvažuji o koupi, ale ta cena!!! 50korun

oskus - Profil | So 17.11.2007 17:53:33

Luban: Když dávám kuku na vlas tak jedině origoš CUKK

Luban - Profil | So 17.11.2007 17:50:45

oskus- na plavanou na feeder jo, ale když kaprařim a dávam to na vlas a neni pevná tak z sem z toho na nervy, když to navlíknu na jehlu a praskne. To bych normálně vraždil. :o)))

Lubo - Profil | Pá 16.11.2007 23:37:07

oskus: příjde na to jak ji chceš použít. Pokud ji mícháš do krmení tak je lepší popraskaná. Ale pokud chceš jen samotnou kukuřici střílet prakem, je lepší nepopraskaná.

oskus - Profil | Pá 16.11.2007 9:24:18

Luban: To vůbec nevadí že praská ba naopak

Luban - Profil | Čt 15.11.2007 20:16:10

Jo a zapoměl sem, necham jí dva dny nasát vodu.

Luban - Profil | Čt 15.11.2007 20:14:41

nakradu z pole, necham usušit, a pak vařim 3-3,5h Musí být ručně loupaná. Ta o prodejců je loupaná strojově a je narušená, proto praská.

pytlák - Profil | Čt 15.11.2007 19:09:47

Kupuj pořádně proschlou. Jsem vloni pytel koupil a udělala se na ní plíseň protože nebyla pořádně proschlá. Teď to můžu vyhodit :-(

Lubo - Profil | Čt 15.11.2007 18:53:02

Až uvidíš po cestě nějaké silo, zeptej se tam. U nás často bývá jeho součastí i prodejna pro drobné chovatele. Cena za kg bývá cca 4,-Kč, takže za dvě stovky mám kukuřice na celou sezonu.

pepson - Profil | Čt 15.11.2007 18:42:29

Kupim v chovatelskych potrebach 6,50 Sk/kg.Namocim na jeden,alebo dva dni a vtej istej vode privediem do varu,vypnem a zakryte necham asi 4 hodiny chladnut.Potom znovu privediem do varu,vypnem a prdim na to do rana,kedy to scedim do kybla.Je hovadina pod kukuricou kurit 2 hodiny v kuse,je zbytocne minat plyn.

oskus - Profil | Čt 15.11.2007 13:25:10

Jako El Duffus koupím v mlýnech namočím 48h. pak 1h.vařím vypnu přikryju utěrkou a poklici a nechám vychladnout.

El Duffus - Profil | Čt 15.11.2007 13:11:49

Kupuju krmnou v pytlích po padesáti kilech. V ceně kolem 4.50 Kč - Kg. Zkus zemědělce, poptej se v obchodech se žrádlem pro papouchy a jinou havěť

jirka mz - Profil | Čt 15.11.2007 7:43:00

Taky si vždycky nasbírám na poli, nechám vyshnout a vyloupu.
vařím ji tak, že ji nechám asi na 1-2 dny namočím do vody a pak prívedu k varu, přikriju pokličkou, asi 15-20 minut povařím, nechám schladit a pak ještě jednou povařím, a nechám ůplmě schladit, většinou je dostatečně měkká.
ještě kdní přidám trochu cukru.

Mr.Piket - Profil | Čt 15.11.2007 7:10:13

Kukuřici vařím běžnou - nasbíranou na poli. Oloupu, nechám vyschnout, odrolím a vařím buď v papiňáku nebo v hrnci. Vařím tak dlouho dokud začne praskat, poté buď kuku nechám v tom nálevu a dopravím na ryby nebo sleju vodu. Někdy taky zamrazuji a přidávám různé esence nebo nechám přírodní chuť.
Vojta