Jak je to s BURÁKY

Je potřeba je vařit nebo ne?
Čekám na názory náměty odkazy někam na problematiku a podobně.
Autor diskuse: sadraj - Profil , 18.10.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

patlal - Profil | Pá 19.10.2007 10:58:19

Jinak naše poměry s Anglií se asi srovnávat nedají.Toto se stávalo především na malých vodách s omezeným počtem ryb.V našich podmínkách se asi jen tak nepovede překrmit buráky a to už i proto že jsem vyděl jen jednou že by někdo buráky krmil.Osobně je používám především v létě a brzký podzim.

MADman - Profil | Pá 19.10.2007 10:57:29

Já buráky používám jako dobré lepení na krmení ve formě moučky, kterou nasekám na starém kafemlýnku a spařím vařící vodou, zatím se mi to osvědčilo. Vše samozřejmě v rozumné míře.

patlal - Profil | Pá 19.10.2007 10:52:32

Miras // Někde sem četl že sou také rakovinotvorné.

Thomason - Profil | Pá 19.10.2007 10:02:08

Jestli můžu pánové....V Anglii byli buráky zakázany z toho důvodu,že kapři sice krásně přibírali na váze,ale ohromné množství tuku.To mělo za následek srdeční problémy ryb a spousta krásných kusů uhynula.

Miras - Profil | Pá 19.10.2007 7:49:12

Burské ořechy musí být v potravinářské kvalitě. Ty, které jsou určeny např. ptákům, mohou obsahovat látku Aflotoxin fungus, která zabíjí ryby. Min. doporučená doba namáčení je 24 hod a doba vaření 30 minut. Tohle je staženo z www.carpforum.co.uk

LR - Profil | Čt 18.10.2007 21:32:21

carpmania: Moc čteš a málo přemýšlíš, mladý jinochu. Když jsou buráky dobře upravené a podávané v přiměřeném množství, kaprům nemůžou uškodit. Naopak. To, že jsou buráky takřka nestravitelné je opravdu nevkusná fabulace pramenící nejspíše z tvých nedostatečných znalostí v oboru výživy a potravních nároků kaprů.

Láďa Roupný

patlal - Profil | Čt 18.10.2007 21:31:53

carpmania // Myslím že je to jak popsal LR.Nejsem si jistý ale myslím že to má co dočinění s játrama.

patlal - Profil | Čt 18.10.2007 21:28:37

carpmania // Proto jsem napsal povařit:-))

carpmania - Profil | Čt 18.10.2007 21:25:43

LR: čerpám z odůvodnění, proč byly zakázány buráky na anglických vodách...

LR - Profil | Čt 18.10.2007 21:23:13

carpmania:A nemyslíš, že je to spíš jejich vysokým obsahem tuků, které mohou způsobit selhání důležitých orgánů? Jaké konkrétní vitamíny máš na mysli? Z čeho čerpáš svoje poznatky a znalosti?
Láďa Roupný

carpmania - Profil | Čt 18.10.2007 21:17:07

patlal: buráky jsou velice málo stravitelné, lépe řečeno téměř nestravitelné, navíc rybám berou důležité vitamíny...

Kandát75 - Profil | Čt 18.10.2007 20:58:03

Ja jsem na buraky chytal dvakrat dohromady cca14 dni. Vzdy jsem je povaril a supr chytani. Nekde jsem cetl ze kapri maji z buraku sracku :-)) a ze jim ty buraky nedodaji zadnou energii.

patlal - Profil | Čt 18.10.2007 20:21:34

Wright // Určitě povařit,varem se nabourá struktura a zvýší se stravitelnost.
P.S - Nemyslím tím vařit 2hodiny ale cca 10 minut.Pokud budou déle namočené stačí 5.

Pvl - Profil | Čt 18.10.2007 11:59:10

tomm - ® jak říkáš -píšeš :o§)

tomm - Profil | Čt 18.10.2007 11:55:32

Pvl > To máš možná pravdu, jen jsem chtěl poznamenat, že trocha opatrnosti neuškodí, protože nikdy nevíš čím krmí ostatní kolegové. Ten Townley v té knize popisuje o kolik krásných ryb přišli díky ořechům. Taky tam popisuje, že v případě tygřího ořechu se podařilo znehodnotit jezero na několik měsíců pouhými 15kg. Nevím jestli buráky fungují stejně, ale rozhodně rybám škodí a střídmost je tedy zcela na místě.

Pvl - Profil | Čt 18.10.2007 11:21:46

tomm - ® Domnívám se .že tvoje obavy nejsou na místě v Anglii šlo zřejmě o podstatně větší množství -nepočítající se na kg , než tam dejme tomu nasype sadraj

tomm - Profil | Čt 18.10.2007 11:17:56

sadraj > S těmi buráky hlavně s rozumem, angláni dobře ví proč je mají na většině vod zakázané.
Doporučuju se podívat do knihy Návnady na kapry od autora Kena Townleyho.

certbert - Profil | Čt 18.10.2007 10:55:24

sadraj - ®-slaný taky nejsou špatný jsou pražený a když je nechce carp tak jsou pro tebe-:o)))

Wright - Profil | Čt 18.10.2007 10:52:22

Ne, není, ale rozhodně minimálně namočit na 12 resp 24 hodin, pustí šlem a nabydou. Jinak zadej do vyhledávače zde na MRKu.

patlal - Profil | Čt 18.10.2007 1:05:08

sadraj // Všechny partikli určitě povařit,né vařit.