Závody

Jakou techniku, taktiku byste zvolili na závody? Plavaná, položená, feeder, z hladiny? Kolik bych měl mít krmení? Poraďte mi prosím nějaké zkušenosti, co mám, co nemám, ... Jedu závodit poprvé. Jedná se o rybník +-1 ha , cílová ryba - bílá, plotice, kapr,...
Autor diskuse: Sikula - Profil , 24.4.2003 všeobecné - techniky lovu

zubáč | Út 29.4.2003 10:57:56

Sikula: Bacha na tu vrbu, spláveček je dobrý, ale jestli tam bude frmol a háfo lidí, asi bych házel tak 5 m od břehu, protože dupání trochu rybu odtlačí od břehu ... Co se týká krmení nepřeháněl bych to, do 5 litru na celé závody a i to je asi na té louži moc...

Sikula - Profil | Čt 24.4.2003 18:55:14

V každém případě si vezmu vše (věci na plavanou, položenou i na feeder). Uvidím, jak to bude vypadat. Už dělám montáže na plavanou, návazce napoloženou mám (asi je ale navyužiju)a feeder mám navázaný hned (průběžné krmítko, návazec. Až budu chytat, hodím na hladinu pár kousků rohlíku, když by to něco dělalo, tak ustřihnu montáž, navážu háček. Jinak zatím všem děkuju.

Sikula - Profil | Čt 24.4.2003 18:50:00

Tohle nejsou závdy jako závody, to je jen pro dorost. Měl jsem připsat, že kapr je tam nejpočetnější, zbytek jen tak, aby se neřeklo, že tam nic jiného není. Jedná se o RMV. Dnes jsem dostal tip, že mám jít za vrbu a házet spláveček s napařenou houskou 2m od břehu. Je to jen větší louže.

hombre | Čt 24.4.2003 13:56:33

na závodech, kterých jsem se zúčastnil loni bylo zakázano ručně dokrmovat čili jen krmelec, ale byli tací, kteří udělali kouli na splávku...

dantex | Čt 24.4.2003 13:22:20

Jestli víš co tam je za ryby, tak se zaměř na tu nejpočetnější. Když se bude hodnotit cm, tak pravděpodobně vyhraješ se spoustou malých plotic - chytej na plavanou na bič. Když se bude hodnotit váha tak je třeba sledovat co se chytá. Pokud půjde těžká ryba (kapr), tak je třeba zaměřit se na něj - feedr, položená, plavaná s anglánem - asi bude dál od břehu. Jako nástrahu doporučuju masňáky jsou univerzální a něco pro jistotu - rohlík, hnojáček. Krmení asi jak rikali ostatni.

medvěd | Čt 24.4.2003 10:43:15

Plavanou,a to třeba jen pár metrů od břehu-bič,(podle toho jak se bude hodnotit)a propad .A pět litrů krmení Ti bude určitě stačit.Přidej tam nějaký partikl(kukuřice,vločky a pod)Feeder neumím,takže radit nemůžu,ale plavaná feeder vetšinou porazí .

Maty - Profil | Čt 24.4.2003 10:03:39

záleží jak to bude bodované, jestli i bílá ryba tak určitě plavaná nebo feeder, záleží na tom jak si v čem silný v kramflecích. Já osobně bych lapla na feeder (protože jsem plavačkový absolutní neznalec) na feeder by Ti mělo stačit na 6 hodin cca 5 litrů krmení ( i když plavačkáři namítnou, že je to málo). Na háček masné červi, rohlíček, hnojáček apod..