Ohleduplnost na pstruhových vodách

Ahoj zajímalo by mě jaký máte názor na ohleduplnost některých rybářů na pstruhových vodách. Včeram mi někdo "omilem" skočil do docela slibný tůně. Trošku mě to namíchlo. Máte podobný skušenosti?
Autor diskuse: Frendží - Profil , 25.4.2007 všeobecné - ostatní

rou7 - Profil | St 25.4.2007 15:15:37

Pvl - ® : no nepotřebuju zrovna úctu, ale ohleduplnost. Spíš bych to připsal na vrub závisti. Když já nechytám tak ty taky ne nebo když ty chytáš tam tak já chci taky. Smutný, ale pravda.

Pvl - Profil | St 25.4.2007 15:11:25

rou7 - ® A jsme zase u toho, úcta jednoho k druhému ......:o((..

rou7 - Profil | St 25.4.2007 15:09:03

můj příspěvek sice není o P vodách ani o vláčení nebo mušce, ale podobné případy znám i z plavačky. Sedim na řece o šířce asi 50m voda neteče a ryby berou velmi jemně. Na děličce máčím 0,5g splávek a celkem chytám. Naproti mě dva rybáři s krmelcem snad 300g. Najednou koule jak pštrosí vejce těsně vedlé mé děličky. Jak čumim na splávek tak se leknu až si málem ustříknu a ty hovada vysmátý jak lečo. Ještě dodají ať mi to bere a táhnou do pr...e. No, člověk si holt nevybere :[

Pvl - Profil | St 25.4.2007 15:06:08

Když jsem začal chodit na pstruhovku tak kámarád který mne zasvěcoval do pstruhařiny řekl dvě zásady 1 . neberu lipana který se chytne na třpytku ! 2. Když někoho vidím že chytá předemnou , nechávám mu nějaký prostor na chytání před ním ! Podle uvážení a podle velikosti toku (šířky) Podle jeho pravidel jsem se řídil a dá se říci , že celkem bez nějakých problémů . Když se mnou někdo vydupal a jakoby nevědomky vlezl do vody přede mne , dostal to i úrokama zpět . V tichosti před něho raději delší kus, aby nebylo vidět . Kdo se věnuje pstr. tak asi ví očem mluvím . (píšu) Většinou jsem chytal z vody ne ze břehu . ( přesné nahazování mi nikdy ze břehu valně nešlo ) Nebylo to ode mne zrovna férové , ale proč bych měl trpět kvůli nějakému joudovi ? To jsem měl v úmyslu nazvat joudu jiným jménem .:o§)))

LudaT - Profil | St 25.4.2007 14:37:28

Takovou nebo podobnou zkušenost má asi každej a je jedno jestli se jedná o P nebo MP vodu. Mě naposled na zahájené taky pronásledoval "sprintér vláčkař" vždycky jak viděl že táhnu rybu přiběhl začal házet k místu odkud jsem ji vytáh. Když byl bez záběru podešel, ale jak jsem chytl další tak znovu, naštěstí mě takový věci nechávají chladným. Bych se někdy u vody zbláznil :-)

jepice - Profil | St 25.4.2007 14:13:23

má zážitek ale z MP vody. chytal jsem v blízkosti mostu pod kterým byli tloušti, jak malí tak i holdegróni kolem velikosti 40+. kamarád mě navigoval z mostu kam to mám házet a v pohodě jsem chytal ty prcky. najednou kde se vzal tu se vzal asi 15m ode mě natvrdo zahučel do vody vláčkař (právě v místě kde byli tloušti) a byl jsem v řiti. ryby poplašený, já nasranej jsem neměl slov... dneska už bych si na něj dokázal otevřít hubu
takže je to hlavně o lidech...