Napadane listie

Vadi napadane listie pri lovu? Hadzem to asi 2-3 metre vysie ako je padnuty strom a zachytene listie na vode. Takze hadzem do cistejsej vody do mierne tecucej. Mozu sa tam zdrziavat ryby, alebo listie pohlcuje na tom mieste kyslik a ryby tam nebudu? Lebo sa o ten strom vsetko zachytava a na vode sa robi taka ako keby "kozka." Tak ako to je?
Autor diskuse: Carpar - Profil , 14.10.2007 plavaná - techniky lovu

Carpar - Profil | Po 15.10.2007 19:15:29

no nie strom na kraji a tam pod koren ale tam vo vode pod tym stromom som chytaval kapre.

fofo - Profil | Ne 14.10.2007 20:30:58

myslim,že "mrtvej" list už asi kyslík brát nebude.Píšeš,že to hážeš nad padnutej strom-padnutej strom do vody?Zkus to hodit právě před něj-do točáku-ryby tam hledaj přirozený úkryt před dravci.Bacha ale na větve a na již zmiňovaný falešný záběry ("záběr" od listí bude pomalý,táhlý-podle síly proudu vody-pokud chytáš na položenou).Listí bude za pár tejdnů pryč a pak už to pujde.V těchto místech počítej i s nějakým dravečkem

splavek - Profil | Ne 14.10.2007 9:08:52

Jedinej důvod, proč spadaný listí vadí, je ten,že se nalepí na vlas a dělá falešný záběry.Tedy na řece.A zachycené listí někde v tišině,či za stromem brání v propadnutí nástrahy ke dnu.Dost to je nepříjemný při přívlači,kdy se listí zachytává za háčky.Spíš si myslím,že pod deštníkem s napadaného listí,budou ryby hledat úkryt.Ale, osobně nemám rád období,kdy padá listí moc rád.Stěžuje to lov a pro mou cholerickou povahu to te přetěžká zkouška.