Zbavení šupin-u bílých ryb?.

Občas dostanu bílé ryby/plotice,perlín/-jakým způsobem je rychle oškrabat.A co dál-pečenáče-zavináče-jiné recepty.Uprava ?
Autor diskuse: P.J. - Profil , 28.3.2003 všeobecné - ostatní

Honza H. | Ne 30.3.2003 20:55:23

u bilich ryb je to sranda,tam zajedes pod supiny prstama aje vystarano hosrsi je to treba u okounu. Uprav:podle me je nejlepsi udelat z nich salat, fakt delikatesa.Ale nekomu treba vic chutnaj zavinace

Frk | Ne 30.3.2003 20:45:47

(šupiny)

Frk | Ne 30.3.2003 20:45:18

Loupni je na malou chviličku do vroucí vody. Ztuhnou a uvidíš jak pak budou od škrabky(nože) létat;-)

Laďa | Pá 28.3.2003 13:35:30

Nevím, ale bílé ryby jdou dle mých zkušeností škrabat skoro nejlíp ze všech ryb.Nůž kolmo k tělu a od ocasu táhnout k hlavě.Co dál? Podívej se do receptů, nebo zkus rybí škvarky.Je to v podstatě totéž jako recept od Pavla Z.

Pavel Z. | Pá 28.3.2003 10:53:18

Jeden recept znám, ale odzkoušený jej nemám: Maso nařezat na nudličky (1 cm), na 2-3 dny naložit do soli rozetřené s česnekem (spoustu soli i česneku) a pak to zprudka zpražit v oleji (friťák) až skoro do tvrda. Vzniknou ti takové rybí crackery a kosti jsou fuč.

strejka - Profil | Pá 28.3.2003 10:32:55

brach: z nich dělám kožichy, aby mi u vody nebyla zima

brach - Profil | Pá 28.3.2003 9:45:08

strejka - a kam hážeš kočky?

strejka - Profil | Pá 28.3.2003 9:14:41

tyhle šmejdy hážu kočkám bez kuchyňské úpravy

zubáč | Pá 28.3.2003 8:12:57

Já rychle odřezu fileťákem šupiny skoro ze všech ryb, ale u těchto se dá i od ocasu prsty pod šupiny a tlačit směrem k hlavě, pokud jsou čerstvé funguje to 100%, kuchyňská úprava přesně ta o které píšeš pečenáče, zavináče nebo jen tak do nálevu ...