mapy revírů do GPS

Víte někdo, kde bych mohl sehnat mapy našich revírů do GPS , tedy pokud nějaké jsou.Díky
Autor diskuse: drak - Profil , 6.10.2007 všeobecné - revíry, cestování

MRKnato - Profil | Ne 7.10.2007 19:02:37

Zajda: právě v tom je kouzlo GPS. Přesnost od 3 do 15m je dostatečná. Je ale nutno skutečně znát, kde se "neznatelné" hranice revírů a jejich části nacházejí a tam souřadnici uložit.. To se z portálu mapy.cz i přes jeho fantastické možnosti, rybář v těchto případech nedozví.
Příklad : Orlice Tichá 2 " V úseku od veřejných záchodků až k hájovně U Kamenů je lov povolen pouze na umělou mušku." ????

Salmo1 - Profil | Ne 7.10.2007 16:49:51

Musím popsat veselou příhodu která se stala v loňském roce na rybách.Sedím na kaprech a naproti kolega se snažil vysvětlit po telefonu svému kamarádovi,kdeže to vlastně je.Rozhovor se vedl mob.telefonem a asi po deseti minutách hrozil infarkt kolegovi naproti.
Poté jsem musel zasáhnou a vysvětlit rybáři,že sedí na uplně jiném revíru,vzdáleném asi 5 km než popisuje.

Zajda - Profil | Ne 7.10.2007 15:52:09

Nechci vam do toho kecat, ale nedovedu si predstavit, ze by ty souradnice byly na 100% spravne...Uroven soucasneho soupisu reviru a popis jejich hranic je nekdy dost tristni...

MRKnato - Profil | Ne 7.10.2007 14:32:38

Martin M : To máš pravdu, pokud je hranice revíru jasně definovaná ( most, jez...). Daleko větší problém je např s hájenými, nebo muškařskými úseky.( Orlice, Vltava... atd.) Seznam GPS souřadnic v soupise revírů je dobrá myšlenka.

Martin M. - Profil | Ne 7.10.2007 10:39:59

MRKnato> zneuziti treba pro vytvoreni stejne databaze reviru, jako mame my. At uz pro rybarske stranky, tak treba turisticke, rekreacni atd. Ja to vidim tak, ze je snadne si ten revir na MRKu najit a pak na mapy.cz si ty gps souradnice zjistis a rucne zapises do gps zarizeni. Zajimave by take bylo, kdyby v soupisu reviru, ktery dostavame k povolence, tyto souradnice byly rovnou zapsany - zacatky a konce reviru a jednotlive nadrze.

MRKnato - Profil | So 6.10.2007 20:29:05

Martin M. Neměl jsem v úmyslu chtít něčí práci zadarmo, ale umožnit zde jednotlivými rybáři, kteří mají možnost na vodách v jejich blízkosti zajistit tyto souřadnice WGS84, které by byly využitelné pro jiné rybáře, při návštěvě "neznámých" revírů.
Jaké zneužití máš na mysli?

Martin M. - Profil | So 6.10.2007 13:50:50

Mame na MRKu souradnice reviru - viz rubrika Reviry, bojime se vsak tuto databazi dat volne k dispozici pro jeji zneuziti na webu. Nenapada mne moznost, jak tato data rozumne zakodovat ci oznacit jeji autorstvi :-( Jeji vypracovani nas stalo nemale penize, pracovalo na tom asi 8 brigadniku nekolik tydnu. Pokud je zde nekdo technicky znaly teto problematiky, tak budu rad, kdyz zde o tom podiskutujeme. Prosby o zpristupneni ci poslani na email budu vsak muset ingorovat, dekuji za pochopeni.

MRKnato - Profil | So 6.10.2007 10:02:20

drak : stačila by databáze Waypointů, které by označovaly jednotlivé revíry a hájené úseky. Nebylo by na škodu zřídit zde na MRKu takouvou databázi, do které by mohli sami rybáři přispívat.