Kam na ryby?

Co je teď na jaře lepší? Tekoucí voda nebo stojatá? A hloubka, kde jsou stažený ryby, nebo mělčina, kde by se mohly při sluníčku vyhřívat?
Autor diskuse: Radek - , 16.3.2003 všeobecné - techniky lovu

Stoupa7 | Pá 21.3.2003 9:51:41

Jen na okraj. To vyhřívání je zákeřné. Vloni jsem chodil na amury. Na sluníčku bylo snad 40 °C, bylo kolem poledne a ze srandy jsem zkoušel vyhřívající amury a během 30 minut jsem vytáhl asi tryři. O den později, úplně stejné počasí a nic a další den zase nic, už se mi nepodařilo takto vytáhnout ani jednoho.

mach | St 19.3.2003 10:16:58

Ono to vyhřívání má dvě stránky, tu dobrou, že pokud se ryba vyhřívá je aktivnější, ale také tu zlou, že pokud se vyhřívá obvykle nežere, takže zatím sna d hlubší partie tekoucích vod a až bude aspoň pár slunečních dní mužeš zkoušet mělčiny, já osobně bych zustal v hlubších partiích a zkusil bych chytat ve sloupci ...

Stoupa7 | Út 18.3.2003 15:16:38

To je otázka. Záleží kam můžeš, ale voda je ještě studená, stojačky jsou zahájené nebo ještě zamrzlé, tak asi na řeku. Já ještě na rybách nebyl, ale o víkendu se chystám na Orlici. Tahá se dost bílý ryby i kaprů, tak to zkusím. Jeden hodím na dno a druhým budu zkoušet plavačku. Chce to hodit někde na rozhraní proudu a tišiny, ale to se musí posoudit zvlášť u každé řeky.