Mohl bych se přidat na jarní lov?

Hledám pohodového rybáře na revírech Labe (Čelákovice, Přerov n. L., Brandýs), případně na Výmole, který chodí na ryby už nyní a nechal by mě se něco přiučit. Výbavu mám standartní, chodím na plavanou i na těžko, ale nějak mi neberou. Žena říká, je ještě na ryby zima, ale mě to nedá.
Autor diskuse: Jan Pokorný - Profil , 12.3.2003 všeobecné - techniky lovu

BigSteak - Profil | Út 18.3.2003 12:12:05

Jestli chceš, můžeme si jít někdy o víkendu spolu zachytat, já bydlim kousek od Brandejsa, ale mám obavu, že se toho moc nenaučíš, neboť se mi ryby soustavně vyhýbají, no aspoň je nemusím sundavat z háčku.:-)

Mike - Profil | Pá 14.3.2003 16:27:36

Honzo, jdi určitě na Výmolu. Nejlepší to je od Mochova proti proudu směrem k Úvalům, není tam tolik zregulovaná a najdou se menší tůňky, kde se ryby drží. Asi nenachytáš žádné velikány, což ovšem bude vykompenzováno množstvím kusů. Chodím tam vždy, když jinde nemůžu natrefit na rybu.
Jinak souhlasím s Ospreyem, k nástrahám bych ještě doporučil hnojáčky.
Když budeš chtít další podrobnosti, napiš mi na mail nebo zavolej, telefon najdeš na mé kartě.

Osprey - Profil | Pá 14.3.2003 15:43:13

Totéž, ale jsem Jihočech. Vyber si malou řeku s hloubkou kolem 1-2 m a tam chytej na plavanou na malé kostičky housky kolem břehů, za keři a v úplavech. Buď nenápadný, pomalu se přesouvej a chytej nade dnem. Měli by ti brát tloušti, plotice a cejnci. Z toho, co nabízíš, bych bral tu Výmolu, to je malá voda. Na Labi bych zkusil lehkou položenou nebo feeder a měnil místa, dokud bych někde neobjevil ryby. Pokud ti někde neberou a nejedná se o tutový flek, jdi dál a hledej, hledej, hledej... Petrův zdar.

red.foot - Profil | Čt 13.3.2003 13:04:15

já bych s tebou šel. ale asi z toho nic nebude, že ?