Nezdá se Vám, že vidina nového rybářského řádu se rozplynula jako mlha nad vodou?

I přes různé pokusy o změnu ryb. řádu mnoha rybářů se skoro nic nezměnilo! Odpověď na otázky z č. SPORT. RYBÁŘE směřující k hlavnímu "kápu ČMRS" mě fascinovaly, skoro mě to připomnělo 50. léta. Ale dnes je rok 2003!Co takhle využít občanského práva a stěžovat si u ombudsmana (www.ochrance.cz) nebo u nově vzniklého nejvýšího správního soudu pro marný boj občanů se státní byrokracií za změnu nevyhovujícího ryb. řádu. Chtělo by to ale vypracovat podklady o stávajícím problému a jeho nápravě, pak by se to snad mohlo někam pohnout! Jaký je Váš názor?
Autor diskuse: Poslední naděje - , 6.3.2003 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Vydra - Profil | Pá 7.3.2003 11:51:03

Bojovat s vetrnymi mlyny? Dik ale jsem normalni. Kecu o zmenach uz tady bylo dost, no bohuzel vsechno marne, tak nezustava, nez spolehat na budouci generaci:))

moni | Čt 6.3.2003 18:44:13

starého psa novým kouskům nenaučíš a v "té boudě" je těch psů opravdu mnoho. Inu mnoho psů-zajícova smrt...

Zdenek J. ml. | Čt 6.3.2003 18:26:23

Proč měnit stávající RŘ, který je platný od 60 let, když to vlastně všem vyhovuje? Celou tu dobu chytají stejně a vidina něčeho nového je pro ně zbytečná a nesmyslná, neboť se nehodlají učit novým pořádkům a věcem nebo to není v jejich silách. Proto je lepší vše nové omezit, zakázat a zdůvodnit nějakou hovadinou a nechat vše při starém. Co jim je přeci do těch, kteří chtejí víc...

Jakub | Čt 6.3.2003 16:16:37

Obavam se z hlediska pravniho byse stiznost minula ucinkem neb CRS je organizaci dobrovolnou a tudiz nemuze vzniknout zadny pravni narok na upravu stanov nebo radu. To ale nic nemeni na tom ze je to paskvil vhodnej akorat tak do muzea blbbosti.