kukurica

PROSIM VAS PEKNE poslite mi foto s naviazanou kukuricou pod hacikom,lebo neviem ako mam naviazat na snuru alebo silon tu kuku.viem ze navleciem ale potom to mam normalne gumickou ukoncit?normalne uviazem gumicku ako pri viazani pre zachytenie olova aby nespadlo k haciku?? ale potom ked mi ju znicia nejake ryby tak to musim robit vsetko odznova? znovu naviazat hacik nechat odstavat silon a nan naviazat opat kuku a gumicku? DAKUJEM
Autor diskuse: Carpar - Profil , 19.9.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

orlas - Profil | St 19.9.2007 10:25:37

Z tohoto pohledu je pravda na tvé straně.Bohužel jsem nebyl tak duchapřítomný,když mě za to sjel porybný.Příště budu chytřejší.Díky.

Bachy - Profil | St 19.9.2007 8:33:37

orlas - Ten druhý háček je na samostatném návazci. Nikde není psáno že návazec nemůže být navázán na háčku. Jestli si dobře pamatuju tak to používal i MM u rousnice a ten by řád jistě neporušoval.

orlas - Profil | St 19.9.2007 8:23:25

Bachy-píšeš,že je např možné použít k zachycení kuku i menší háček na návazec.Pak záleží i na postoji RS ke dvěma háčkům na jednom návazci.V ryb.řádu je psáno,že se smí použít max dvou návazců s jedním háčkem,tady bys měl dva háčky na jednom návazci.Plno porybných by si to možná ani nevšimla či neuvědomila,ale přeci jen....

Minnow67 - Profil | St 19.9.2007 7:43:36

Počet zrníček je dle vkusu každého .......

Bachy - Profil | St 19.9.2007 7:29:53

Carpar - Ne, základem klasického vlasu je, že by měl být z měkkého materiálu, je na něm uvázané očko k provlečení zarážky, jeho délka bývá často taková, aby se nástraha na vysícím háčku lehce dotýkala obloučku a vlas vycházel od háčku zhruba na úrovni špičky. Většinou to funguje tak, že nástrahou pomocí boiliejehly provlečeš očko vlasu a zajistíš zarážkou. Když potřebuješ nástrahu vyměnit, vyvlečeš zarážku, sundáš nástrahu z vlasu, navlečeš novou a opět stejně zajistíš zarážkou.

Carpar - Profil | St 19.9.2007 7:24:27

Bachy dakujem ti pekne.uz len by som chcel vediet ze ci treba zakazdim ak kukurica z tade odpadne alebo pod., tak ze ci musim znovu previazat hacik aj kukuricu?

Bachy - Profil | St 19.9.2007 7:14:37

Carpar - Tady to máš. Samozřejmě by to šlo navázat i bezuzlově na háček s očkem, místo vlasu z tenkého vlasce tenká pletenka a podobně. Jako zarážka se dá použít třeba klasická boiliesová, dobrá je i třeba z ustřiženého kroužku z ventilgumky (pruží, je měkká a drží i na měkké kukuřici), dá se použít i miniháček který se protáhne zrnkem a zapíchne za slupku... je toho víc.