Je vaším favoritem bojlí domácí nebo komerční?

Docela by mě zajímalo,jestli věříte více svým doma vyrobeným bojlím nebo dáváte přednost komerčnímu bojlí a když tak,s jakou značkou jste spokojeni?Já osobně na doma vyrobené bojlí nachytal velice málo,ačkoliv to byly receptury z časopisů nebo od firmy Jet Fish přímo z jejich hotových směsí!Více úspěšnější se mi zdá být komerční bojlí.Špatné není bojlí TOP SECRET,ale v poslední době čím dál více věřím výrobkům firmy SPORTCARP Vápeník a Šaravec,na jejichž kuličky jsem viděl nachytat ryb dost a jelikož jsem na ně stihl chytat pouze v závěru sezony,jsem s nimi spokojen!Ještě bych chtěl vyzkoušet bojlí Pelzer,ale nikde na internetovém obchodu jsem nenašel distributora této firmy.Za případné názory dík!
Autor diskuse: Alcazar - , 20.1.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

Dan - Profil | St 12.2.2003 13:56:54

Patřím k sortě rybářů co chytají na své vlastní boili. Jsem spokojen a zatím nehodlám přecházet na komerčně vyráběné, neboť když se nudím, tak si jdu uválet pár kuliček a hned je mi líp. Co se týká zn. Pelzer, tak jsem skoušel jen nějaké posilovače chuti. Co se týká ceny, tak ta byla přijatelná, ale úspěšnost nic moc. Do hotových boili jsem moc nepronikl, ale asi jen díky tomu, že věřím vlastním.

Slavek - Profil | So 25.1.2003 18:18:28

Pelzer je vlastně Mossela ale ma novou řadu metrix stoji za vyskoušeni a taky vyborne pelety sam Jarda Vitek ho chvalil na loňskem mistrostvi světa dovažiho pan Zelenka ktery ma svoji siť prodejen MR Green a nebo ho taky maji lepši specialky na kaprařinu třeba v Praze Tomi a Korda.

K&R | Pá 24.1.2003 9:18:33

Boilie nežeru, mám raděj bifteky a když jsou tak akorát udělané, je mi jedno jestli jsou domácí nebo z restaurace.

deni - Profil | St 22.1.2003 10:34:55

Souhlas s Luxonem: I ja jsem byl velmi spokojen s Mosellou a to pistacie. Ted je uplne jina!!! Chybi tam seminka,ktere tam kdysy byly.Zakladovka je jemnejsi. No hruza......!!
Od Vapenika jsem mel rybu a jahodu.Ryba usla,ale ta jahoda!!! Kdyz jsem ji rozrizl,tak mi to pripominalo gumoveho medvidka.Stejny material jen o neco tvrdsi.
Ted mi sedi Top Secret mini boiles(davam tak 2-3 na vlas).
Letos jdu do hotovek a velikost 8 a 14 mm ze zakladovek od J.Tesinskeho.Jsem zvedavy jak se osvedci.......

Lukson - Profil | St 22.1.2003 4:50:13

Z komerčních boilí jsem měl Amino bentos ořech,výsledek velmi dobrý.Cranberry Nutrabaits,dobrý.Ta mosela mě a mého kolegu zaujala v loni,kdy kolega našel ve své staré sbírce několik kuliček tuti fruti od Moselly.Kapři se mohli zbláznit.Po zakoupení nového balíčku zjištujeme naprosto odlišné složení,než bylo před lety.Výsledek tomu napovídal.Raději domácí,zkoušíme i komerční.

joga | Út 21.1.2003 19:31:46

Ještě mě napadlo super výsledky jsme měli na Amino bentos Crazy Nut a to v létě na řece.

joga | Út 21.1.2003 19:30:47

Hlavně né mosellu.Upálil jsme 20m i s koncovou montáži včetně 20mm Tutti Fruti Mosella a po 14 dnech na tom samém místě tu montáž vytáhl kamarád i s 55cm cejnem a celou kuličkou.Hrůza.Výborně jsem zachytal na Cranberry Nutrabaits. Jinak koulím buď ze svých směsí nebo Jet Fish a od nich jsem nejlépe zachytal na Robin Red a Žluté semínko. Jednou jsem si koupil boilii Vápeníka a už bych to nikdy neudělal. Ten jeho šrot je něco jako Mosella ani po týdnu na zakrmeném místě nezměklo natož aby se rozpadlo. Schválně jsem se potápěl protože jsem byl zvědavý jestli mi ryby to místo navštěvují. Vůbec nechápu jak to můžete kupovat vždyť už jen esence na bázi kokosového oleje zní velmi prapodivně. Kamarád od něho koupil letos na podzim nějaké moučky a kasein a ikdyž všichni okolo něho chytali alespoň 40 cm kapříky ty jeho nástrahy zůstaly netknuty do té doby než je vyměnil za komerčku a pak šli i velké ryby jemu. Co víc dodat. Vápeník a Mosella nikdy.

Honzas | Út 21.1.2003 14:17:49

Domácí je lepší. Asi také proto, že na něj chytám z 90 %.

miras | Út 21.1.2003 9:07:15

Co se týka Pelzera, zkoušel jsem doposud jen burský oříšek (2 sezóny)a scoberry (asi směs ovoce, 1/2 sezóny) a obojí fungovalo dobře jak na řece, tak i na stojaté vodě a to většinou už druhý den po nakrmení. Nikde jsem zatím neviděl větší rozměr než 16 mm. Většinou mám na jednom prutu vlastní a na druhém komerční boilie. Větší ryby byly chyceny na domácí výrobu.

Carpion - Profil | Po 20.1.2003 19:27:01

Já osobně mám lepší zkušenosti s vlastním boilie,i když je to možná tím že jsem kupovaného boilie moc nevyzkoušel.Měl jsem pouze výrobky Jet Fish a StarBaits.

deni - Profil | Po 20.1.2003 18:36:23

Pelzera sezenes v Havirove-mr Green.