Bóje v roce 2003 dle RŘ

Dle doplňku k RYBÁŘSKÉMU ŘÁDU ČRS, jsou bóje povoleny pouze k lovu dravců. Ostatní jsou zakázány. Myslím si, že díky tomuto nařízení bude na našich hladinách ještě více PET lahví, polyesterů a podobně, jelikož se při lovu kapra se bude každý těžko vzdávat tyčovek a háček ze strachu před Rybářskou stráží. Místo aby spíše bóje lépe specifikovali a tím umožnili pokrok a jistě i pomoc přírodě od všech těch humusů (PET lahve, polyestery atd.), raději to zatrhli. Jedno je jisté, to se zase jednou soudruzi vytáhli...
Autor diskuse: Zdenek J. ml. - , 9.1.2003 kaprařina - RŘ, MO, svazy

FRK - Profil | Út 21.1.2003 14:16:27

Zdenek/ Jak psal brach, argumentama,huchu, argumentama:-))

Zdenek J. ml. | Po 20.1.2003 21:57:59

Jasně že je všechny nem§žeme házet do jednoho pytle. Leč těch rozumných je bohužel jako šafránu. To samé platí, když jdeme na schůzi. 10 proti 150. Rád bych je nějak umlátil, bohužel nevím jak.
PS: V ČR jsem psal o tom, jak jsem vytáhl plovoucí PET lahve a jak se na mne obořil jeden z rybářů. Ve čtvrtek jsem obdržel rozhořčený e-mail od přítele tohoto člověka, v němž mě pomluvil snad úplně ve všem + to, že ať se nedivím že si lidé nedávají tyčovky, když je jedna vyjde na tisíc kč, a že né každý na to má jako já. Tak prostě rezignuji - nemá to cenu.

brach - Profil | Po 20.1.2003 11:05:59

Zdenku - nevím, jestli to zatrhli zrovna soudruzi, nebo převlečení soudruzi. Označování zakrmených míst a tím vlastně i zakrmování se může leckde stát i problémem. Nevím, jestli je pokrokem překrmování lovných míst. Pokud se ti někdy bude chtít, vezmi ploutve, brýle a podívej se občas na dno některých revírů, silně navštěvovaných rybáři. Dále by mě zajímalo, jak absolvuješ vaše členské schůze - příliš často tady zaznívá, že je zbytečné na těchto schůzích vystupovat, protože to nemá cenu. Pokud u vás máte pár mladých rybářů s dobrými myšlenkami, prosaďte je hromadně na čl. schůzi! Připravte se na ostrou diskuzi! Umlaťte výbor (pokud je tak neschopný) argumentama! Souhlasím s Liborem.S. - nejsou všichni stejní, neházejme je do jednoho pytle. Příliš jsme se naučili, že to, co je špatné, mají na svědomí "soudruzi".

Zdenek J. ml. | Út 14.1.2003 20:28:24

Lumír to je fakt. U nás je to taky jako sbírka starožitností.

Lumír | Út 14.1.2003 19:47:41

Tak jsem absolvoval navstevu Mo. Furt to samy, deda,ktery kontroloval sumare nebyl schopny vydat slovo. Jenom se mi libilo, ze tam meli pustenou kazetu od Kuby Vagnera. Cuceli na to s otevrenou hubou,pritom vubec nechapali jemne narazky na rybarskou straz a RR. Machruji tam tim,aby vzdelavali clenskou zakladnu, pritom kdyby nekdo vytahl vabnicku u nas,urazili by mu ruku...

Zdenek J. ml. | Út 14.1.2003 10:56:13

Lumír: Souhlasím.

Lumír | Po 13.1.2003 21:42:17

Presne tak jak rika Frk! I kdyby mezi sebe spustili nerkoho mladsiho, tak si tam ani neskrtne! Je to drsny, ale at premyslim jak chci,nenapada me jine vychodisko, nez proste cekat, dokud neumrou!!! Ja vim , ze je to silny, ale je to tak. Zamerne jsem nenapsal neodejdou, protoze ty z tama nedostanete ani parem volu. Zitra jdu odevzdavat snehove bilou povolenku,to zase budou reci! Ale vezmu fotky a trosku je zchladim... Pak podam zpravu,o aktualnich zazitcich z domova duchodcu..

Carpion - Profil | Ne 12.1.2003 19:58:26

Zdenek:dík

Zdenek J. ml. | Ne 12.1.2003 19:52:53

Carpion: Poslal jsem ti mail!

Frk - Profil | Ne 12.1.2003 19:32:12

Pokud se do vedení dostane někdo "mladý" taky nemá na růžích ustláno. U nás je výbor mladý a nepřál bych Vám to, co od základny zakouší. Proti tomu jsou bóje jen bombonek na dortu. Do změny musí jít víc lidí jako celek, jinak jsou jen k smíchu a zbytečně jdou na porážku. Chce to založit "protisvaz".:-)

Jirka - Profil | Ne 12.1.2003 15:34:07

Jestli je tento zakaz opravdu pravdivy,tak je to dalsi znamka ceske nepokrokovosti.Rybarim uz 7 let v zahranici a jsem zdesen z toho ,co se u nas deje.Muj nazor je,ze mnoho techto "problemu" vznika z toho ,ze vody jsou svazove a ne soukrome.Pokud by byly soukrome ,tyto veci by se nedely.
Pokud je ve vedeni vetsina starsi generace, jak pisete,nemuzete se divit,ze to tak vypada.Tito lide jsou vychovani jinou dobou a tidiz se tak aji chovaji a narizeni vydavaji.
Dokud se do vedeni nedostane mladsi generace[pokrokova],nepohne se nic kupredu a zustane to vsechno ve starych kolejich jako doposud.Ostatnim nezbyde nic jineho ,nez narikat a dohadovat se.

Carpion - Profil | Ne 12.1.2003 15:27:26

Zdenek J.ml.:vím že to k této otázce nepatří,ale rád bych se zeptal na tvé osobní hodnocení prutu Strategy CARP.Za tvou odpověď budu moc rád a omluvám se ostatním za přerušení debaty o bójích,i když ta už se zvrhla v nadávání na náš neschopný RS

Carpion - Profil | Ne 12.1.2003 14:52:33

Lumír:v naší org. je to to samé,já tam jdu jednou do roka si vyzvednout papíry a připadám si jako v domově důchodců(tím nechci říct že mám něco proti důchodcům),ale myslím,že těmhle důchodcům je jedno jestli se budou moci používat bójky,echolot nebo snad nonstop chytačka.Oni by prakticky stejně žádnou z těchto pro nás výhod asi nepoůživali,tak proč to povolovat ostatním.

Carpion - Profil | Ne 12.1.2003 14:51:22

Lumír:v naší org. je to to samé,já tam jdu jednou do roka si vyzvednout papíry a připadám si jako v domově důchodců(tím nechci říct že mám něco proti důchodcům),ale myslím,že těmhle důchodcům je jedno jestli se budou moci používat bójky,echolot nebo snad nonstop chytačka.Oni by prakticky stejně žádnou s těchto pro nás výhod asi nepoůživali,tak proč to povolovat ostatním.

Lumír | Ne 12.1.2003 13:05:21

Presne tak! Mam stejny nazor jako Zdenek. Kdyby byly ve vyborech rybarskeho svazu vyjimky,musely by byt zakonite obklopeny spoustou zabednenych prarybaru(predchudce dnesniho rybare) prevazne duchodoveho veku. Nevim, ale kdybych byl na vybore ja, asi bych se tam z nich zblaznil. Tudiz soudim, ze tam zas tolik vyjimek nebude. Vecne dohadovani a neshody je prece musi odrazovat. Ale verim, ze tam nejaci takovi jsou. A pred temi hluboce smekam. Me staci, kdyz zajdu na vybor dvakrat rocne. Bez nadsazky to tam vypada jak nejaky klub valecnych vyslouzilcu!!! Uz kdyz otevru dvere, tak citim, ze nekteri nejsou uz ani schopni udrzet moč!!! A to opravdu neprehanim! Pokud bude vybor slozeny stale z techto lidi, nemuzeme cekat zadny krok kupredu. Nechtel bych, aby to znelo jako utok na jejich osobu. Utocim na to, ze nejsou schopni sami poznat, ze jejich cas je pryc a sami neuvolni misto mladsi generaci. Clenska zakladna je totiz opet slozena z veteranu a ti prece nabudou na schuzi volit nejaky "mlady"!!! Zacarovany kruh.

javor | So 11.1.2003 22:14:20

proč si chlapi nadáváte tak škaredě jako do s o u d r u h ů

javor | So 11.1.2003 22:14:17

proč si chlapi nadáváte tak škaredě jako do s o u d r u h ů

Zdenek J. ml. | So 11.1.2003 19:34:34

Libor: To je pravda, věřím, že ne všichni jsou stejní, leč těch dobrých je asi minimum. A podle toho to taky vypadá.

Libor.S. | So 11.1.2003 14:24:03

Pouze opakuji , že nejsou všichni stejní a proto je neházejme do jednoho pytle.

Zdenek J. ml. | So 11.1.2003 11:52:44

Libor: Ukaž mi koho, a koho hlavně neprávem osočuju? Promiň, ale ČRS osočovat budu, protože to je jejich neschopnost a ne ničí jiná. Místo aby se zamysleli řádně nad problematikou bójek, raději to shrnou a vyplodí další nesmysl. A i kdyby mě nebo komu koliv bylo i třeba 4 roky tak si jako myslíš že má držet hubu a krok? No to by to dopadlo stejně tak jako za soudruhů. Naopak jsem rád, když se mi třeba na majl ozývají mladí kluci a sami navrhují určité změny. Je bohužel škoda, že těmto mladým lidem nikdo nedá nikde místo. A ještě jedna věc. Ryby jsem chytal už v dobách komunismu, kdy kačera a bábovičku už jsem měl dávno na půdě. Je ale vidět, že tobě o něco jiného. Myslím ale, Nebo že s touto otázkou to opravdu néma co dělat.

Petr Havlíček - Profil | So 11.1.2003 11:26:29

Libor.S. To se mě snad jen zdá. Zdeněk J.ml. zde nastolil jasnou otázku a nechápu co s tím má společného jeho věk (viz kačer po dvoře). Já s ním naprosto souhlasím. Než by se "soudruzi" ČRS snažili zamyslet jak "něco" udělat nového tak to radši zakážou. A to se netýká jenom bójek. A když už jsme u toho tak si myslím, že (teď už možná převlečené soudruhy) z ČRS do jednoho pytle hodit můžeme. A jestli mě chceš předhodit zmíněného kačera na dvorku (jako Zdeňkovi J.ml., tak věř, že tomu už bylo hodně dávno co jsem ho tahal.

Libor.S. | So 11.1.2003 1:46:50

Zdeněk.J.ml,žádný hahaha.Má to s tím dělat hodně,když někoho osočuješ a hážeš do stejného pytle ,uvědom si že tím to způsobem to nelze praktikovat,jelikož nejsou všichni stejní.Ty jeden velký soudruhu s kačerem na dvorku.

Lumír | Pá 10.1.2003 22:18:37

Libor tim asi chce rict, ze ti zabednenci tam byli, jsou a dokud nevymrou, tak tam asi i zustanou! Snad to nebyla narazka na tvuj vek, ale ironicka poznamka k jejich predlouhe hruzovlade. Jinak k tem bojkam: me to diskutovani s porybnyma vazne nebavi. Ja se narozciluju dost ve skole, tam mam stresu az moc. Proto se snazim konflikt co nejmene vyvolavat. A kdyz uz k tomu dojde, ve vsi slusnosti se z toho vykecavam. Zatim to vychazi. Bojku si dam radsi nenapadnou, at to nikoho nedrazdi.

Zdenek J. ml. | Pá 10.1.2003 20:40:28

Libor: Hahaha tak to asi těžko. A i kdyby tak co to s tím má co dělat.

Libor.S. | Pá 10.1.2003 12:26:58

Vcelku s tebou souhlasím,ale má to jaden háček,když tady byli soudruzi tak ty jsi tahal kačera po dvoře.

Zdenek J. ml. | Pá 10.1.2003 11:12:57

Jirka: Bylo by to skvělé, kdyby tomu tak bylo leč bohužel. Je mi jasné, že kdo používal tyčovky tak tomu bude i nadále. Jenže mi jde o ty co používají ty krámy a humusy. Ty nepřinutí zhola nic!

Jirka Š. | Čt 9.1.2003 20:55:45

Divím se Vám, že se vůbec zabýváte takovýma zbytečnostma. Skoro každej druhej článek o chytání kaprů tvrdí, že chytali celou noc (tedy jak předpokládám i v době mezi půlnocí a čtvrtou ráno), v posledním rybářství dokonce píší, že chytali na 3 pruty a Vy se zabýváte tím, jestli Vás nějakej porybnej nebude persekuovat za Vaše H nebo tyčové bojky ? porybní jsou tady přece k tomu, aby nás slušné rybáře kteří si váží přírody, nedělají bordel na břehu i ve vodě, chytají tak jak mají a na co mají chránili před těmi druhými. Pytláky i těmi "taky rybáři". Nikdy jsem s porybným u vody neměl problém a když jedinkrát on na mě zvýšil hlas neprávem pak já jsem zařval na něj tak, že se strachy málem p.. a byl klid.

Vydra - Profil | Čt 9.1.2003 19:24:01

Ja pouzivam jako ekvivalent boje kacenu na stiky ukotvenou 200gr oluvkem na 0,15! Je viditelna i na 100 metru, teda pokud nejsou vlny, a clovek vi, kterym smerem se divat - takze RS nema takrka sanci objevit ji na hladine!
jinak tycovky - obycejne PVC trubky z obchodu, levna vyroba, ale dobry pocit z dobre odvedene prace...

Dawca | Čt 9.1.2003 19:01:30

Jasně,já jsem za loňský rok přišel kvůli řádu o 3 tyčovky,které jsem vždy na konci výpravy odvážel sebou.A budu v tom pokračovat,protože "zaPETkováný" mušov je dost velký odstrašující případ,ne?

Honza | Čt 9.1.2003 12:36:26

Přesně! místo aby funkcionáři definovali kvalitní bóje, tímto nesmyslem způsobují to, že na vodě bude zase spousta PET flašek a jinýho humusu, protože nikdo samozřejmě nebude riskovat ztrátu bóje za 300 korun. Jsou tio prostě kreténi a je vidět, že se u nás něčeho nového k lepšímu horko těžko dočkáme!

xroman | Čt 9.1.2003 7:46:24

Naprosto souhlasim. Podle me by meli byt povoleny pouze nektere typizovane boje ktere neco stoji, aby nebyli zanechavany po ukonceni lovu na miste. Pokud bude bojka stat treba 200-300 kc, tak si kazdy rozmysli nechat ji ve vode, nebo ji mizerne ukotvit. Pokud ale za zakazem neni snaha zamezit zakrmovani lovneho mista dle hesla kdyz nekrmim ja, tak nebudes krmit ani ty.