Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo chodí na pražské pstruhové revíry, konkr. na potoky jako je pitkovický, vlkančický, výmola.

Jaké máte zkušenosti, a na co chytáte ????
Autor diskuse: TOKR - Profil , 5.9.2007 muškaření - revíry, cestování

Modrák - Profil | St 5.9.2007 9:27:27

Občas chodím muškařit na mimopstruhovou Výmolu 1 a na ní navazující část patřící k revíru Labe 19. Je to o tlouštích, někde i velkých tlouštích a občas se dá narazit i na zapomenutého potoka. Ale hlavně je to, z hlediska házení, vlivem okolní vegetace, ultra brutal hardcore voda. Prostě prolejzáš roštím, překračuješ padlé vrby, mouchu vodíš nad kopřivami co jsou o metr vyšší než ty a strefuješ se s ní mezi větve do volného plácku padesát na padesát centimetrů. Zkrátka muškaření podle mého gusta. Moucha č. 1 je tam pro mne chrostík "Výmolák". Ostře oranžový tag, rezavé lesklé tělíčko, rezavé tělíčkové a rezavočerné hrudní nožky a křídlo z přírodního CDC. Ideálně na #14. Jinak, co vím od kolegů, tak pstruhový vršek je, mimo pár dní po vysazení, absolutně o ničem.

Alan - Profil | St 5.9.2007 9:27:17

Když se budeš chovat nenápadně, pošlou na tebe pejskaři benga.

Pike - Profil | St 5.9.2007 8:14:47

Pitkovicky potok jsem navstevoval, pres leto hodne zarostly, taky promenada vychazkaru s kocarky a psi. Videl jsem tam i cvalajiciho kone. Sem tam nasadi duhaci a siveni. Chytani na mouchy docela tezke, prakticky jedine ze brehu, brodit nema na takovem curku smysl. Chce to dobre se kryt a chovat se nenapadne.