Rozebrání navijáku OKUMA ORYX

Zdravím, rozebíral jste už někdo tyhle navijáky? Chtěl bych udělat údržbu, ale nechci je zničit, můžete mi tedy někdo poradit, jak na to ?! Díky
Autor diskuse: Máša01 - Profil , 21.4.2007 všeobecné - náčiní, doplňky

noap - Profil | St 25.4.2007 20:55:49

Skoro na tom nic není - je to vcelku jednoduché a u většiny navijáku není problém kromě asi již zmiňovanách Shiman (do nich jsem nelezl). U Okum by to nemělo být složité takže se neboj a vlez do něj:) při ruce měj ale pro jistotu plánek, který bývá na krabičce a pamatuj si co jak bylo. Jenom bych ti chtěl doporučit, jestli máš naviják ještě v záruce - tak ho zbytečně ještě neotvírej a když už tak, aby nebylo zřejmé že už do něj někdo lezl :o) (odřená barva na šroubcích atd.) - protože potom by ti mohl vzniknou problém s případnou reklamací, kterou by ti nemuseli uznat.

findi1 - Profil | St 25.4.2007 20:25:06

S väčšinou navijákov neni problém, no Shimano je niečo iné. Sú podstatne komplikovanejšie a poskladané z podstatne väčšieho počtu súčiastok. Kde si iné firmy vystačia s jednoduchou súčiastkou, Shimano to skomplikuje a poskladá ju zo štyroch dielcov. Sú to proste detailisti. Robil som údržbu na baitruneroch asi takým spôsobom, že jeden som síce otvoril ale nerozoberal a druhý som podľa neho potom kompletoval, no a potom obrátene. No a výsledok bol ten, že jeden fachčí na 100% no na druhom musím baitruner vypínať ručne, pootočením kľučky už ho nevype.. A to som myslím si manuálne dosť zručný. Shimaná sú proste dosť zložité mašinky, no s Okumou by nemal byť problém. ....

Eruveo - Profil | So 21.4.2007 8:19:28

S rozebíráním navijáku mám špatné zkušenosti. Být tebou tak bych to nechal na nějakém servise nebo dopadneš jako já a naviják už nedáš dohromady. Rozebíral jsem Nexave od Shima a nepodařilo se mi ho funkčně složit zpátky. Stejně jsem ho musel poslat do servisu, kde jsem si ho nechal složit a udělat údržbu.
Ale dělej jak myslíš

Pecan - Profil | So 21.4.2007 1:06:13

Na navijákách s přední brzdou se ani nic zničit nedá.Jestly je chceš jen rozdělat,očistit a znovu namazat tak se nemusíš strachovat,jen si pamatuj kde co bylo a pak to tak zase poskládej.