Sladit rybí boilie?

Vážení přátelé kapraři mám otázku k výrobě boilie:sladit rybí boilie,nebo ne?Když ano,tak čím.Předem děkuji za odpovědi.

brach | Po 14.10.2002 13:42:09

Taky je bolí hlava.....

Robert | Po 14.10.2002 12:57:00

Glutaman seženeš v každých potravinách v oddělení s kořením. Ale je zdraví škodlivý (tzv. syndrom čínských restaurací - bolí hlava a vůbec se nemá dávat dětem), tak nevím, jestli to rybám dělá dobře.

Honzas | Pá 11.10.2002 9:18:40

Rybka : Právě jsem při prohlížení jednoho receptu na "Čínu" narazil na ingredienci glutamat. Takže asi existuje i něco takového.

Honzas | Pá 11.10.2002 7:17:39

Rybka : Ne glutamet, ale glutaman. Kde ho seženeš, nevím, ale je obsažen spolu se solí v glutasolu. A ten v potravinách běžně koupíš.

Rybka - Profil | Čt 10.10.2002 20:46:57

co to je a kde zozeniem glutamet????

Mário | Čt 10.10.2002 9:46:38

Honzas > oddelené, neni to zmiešané v jednu celistvú hmotu

Tomáš | St 9.10.2002 8:04:43

V problematice slazení boilie se přikláním k názoru, že méně, někdy znamená více. Boilie na bázi rybích mouček nesladím vůbec, samo o sobě bez sladidla je pro kapry hodně atraktivní. Ostatní druhy boilies sladím tak, že pokud výrobce doporučuje dávku třeba 2 ml na 500 g suché směsi, tak já dávám jen 1 ml. Sladidla jsou totiž většinou vyráběny na bázi sacharinu, který ve větších koncentracích kaprům příliš nesvědčí. Tzn,pokud si koupíš nějaké sladidlo do boilie(já třeba používám Sweetener od Fy. Starbaits), tak začni s polovinou doporučeného množství, nic tím nepokazíš.

Honzas | St 9.10.2002 6:51:41

Mário : Co je to osve ? Mám Tvou zemi co by kamenem dohodil (doslova), ale tomuto nerozumím. Jinak ohledně chutí a vůní tvrdím, že kapr je ryba a člověk je savec. Nemůžem srovnávat naše smysly se smysly ryb. Když se chci vložit do role kapra nemohu přemýšlet jako člověk. Určitě nevnímá vůni jako my, ale jinak - třeba jako změnu ph vody v okolí nástrahy. Jak je to s chutí nevím, ale určitě bude mít jiné "chutě" než my.

Golem | Út 8.10.2002 16:00:07

Posledni rok davam rybi moucku pomalu vsude. Urcite se da kombinovat nejenom s chuti ale i s vuni. Rybinu bych bral jako neco, co je pro ryby neutralni a cemu duverujou (zatim), i kdyz smrdi jako cip.

Mário | Út 8.10.2002 15:58:09

Honzas > ale mareladu si davas osve ale na druhej strane sa robi aj sladkokysly nalev na salaty

Honzas | Út 8.10.2002 13:52:29

Také si někdy rád dáš rohlík s marmeládou? Rohlík je slaný, jinak by byl nechutný a marmeláda je sladká a dá se to jíst , ne?

Mário | Út 8.10.2002 9:11:15

já ho jen solil

Honzas | Út 8.10.2002 8:03:22

Rick : No vidíš mám ho v šuplíku a tohle mě nenapadlo, vždytˇ je to posilovač chuti. Kolik je to špetka ? (na 1 kg směsi). Jak to že už nejsi na cestě směr Hungary?

Rick | Út 8.10.2002 6:58:28

ba ne , solit glutamátem ale jen zpětku

Honzas | Út 8.10.2002 6:00:01

Sladit sladidlem a solit solí.