byl jsem drbaný oprávněně, nebo ne?

v pondělí jsme navštívili 3 různé pstruhové revíry, které jsem zapsal do povolenky z datem 16.4. a zakroužkoval. V úterý 17.4.jsem na večer opět vyrazil k vodě, kde mě kontroloval porybný s 3-mi policajty. A tady to začalo, že je teprve úterý a já už mám 4 záznamy v povolence a že mi sebere lístek!!!!! A jestli nevím že se můžou jen 3 vycházky atd... Marně jsem se mu snažil vysvětlit, že jsem 16.4 neukončil lov pouze jsem přejel na jiný revír. v RŘ je přeci 3 dny v týdnu a jejedno jestli za jeden den oblítám celou moravu, nebo chytnu 3 ks na jednom potoku a jdu domů.
Autor diskuse: xixao - Profil , 21.4.2007 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Petrson - Profil | Pá 30.4.2010 16:32:11

kakr >> to jistě, jen zrovna nebyl čas, číst sedm stran. Zapeklitost brát s nadhledem, vzniká akorát v hlavě špatně informovaného či hůře myslícího RS, jako nejspíš v tomto případě. Došel jsem ke stejnému závěru i bez doslovné znalosti vyhlášky, bo kdo by to hledal, tak jsem to vzal obecněji, tudíž taky vyčerpávajícím způsobem. :)

Jarda Š. - Profil | Pá 30.4.2010 15:45:05

Petrson >> Podle BP prostě v jednom kalendářním týdnu smíš mít zakroužkovány jen tři dny bez ohledu na to, kolik revírů máš zapsáno s jedním datem. V den, který máš zakroužkovaný, smíš mít zapsány nejvýše tři salmonidy, v nezakroužkovaný den nesmíš mít zapsaného žádného salmonida.

asitožeru - Profil | Čt 29.4.2010 19:14:15

Chyba je v tom zakroužkování to můžete jen 3x v týdnu když jdete chytat lososovitou rybu a při čtvrtém zakroužkování jste asi tak chytal.Jinak plavaná a položená se nekroužkuje

asitožeru - Profil | Čt 29.4.2010 14:50:02

kam!kaze >> ty najsi čuník ale potrefená husa!!!

TomK78 - Profil | Čt 29.4.2010 7:28:35

xixao - >> Nebylo to třeba tak, že na prvním revíru jsi zmasil 3 ryby, zapsal je a pak dál pokračoval v lovu na jiném revíru? O ponechaných rybách totiž nic nepíšeš....

kakr - Profil | Čt 29.4.2010 6:59:35

Petrson - 29.4.2010 2:22:44 >>
Žádný zapeklitý problém. Hned první strana příspěvků (drozďák, M.D:) jasně píší vo co gou.
Zase se zde řeší věc nad slunce jasnější. Pouhým nahlédnutím do § 17 odst.3 vyh.197/2004 Sb. každý kdo umí číst a dokáže napsané pochopit zjistí:

3) V pstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dnu, i
když loví ve více rybářských revírech, nejvýše tři kusy lososovitých druhů ryb. Přisvojením si
povoleného množství uvedených druhů ryb denní lov končí. Síh maréna a síh peleď se nepovažují v
úlovcích za ryby lososovité.

Moudří zákonodárci jasně stanovili, že se nevylučuje možnost během jednoho dne navštívit více P revírů.
Počet dnů ve kterých si lovící na P vodě smí přisvojit ryby lososovité stanovují BP, které jsou v gesci uživatele revíru a obvykle se jedná o tři dny v týdnu.

Pokud se skutečně věc udála jak je napsáno, tak dle mého názoru pochybila RS.

Petrson - Profil | Čt 29.4.2010 2:22:44

xixao >> Tak to je hodně zapeklitý problém - jak vidím, další možnost konfrontačního výkladu, kterou zavádí velmi vachrlaté omezení lovu salmonidů na tři dny. Od začátku tvrdím, že je nesmyslné, a tenhle spor další indicií, která tento závěr jen podtrhuje.
Na první pohled je jasné, že věcně - fakticky - k porušení pravidla nedošlo, protože jsi nepřekročil povolený časový úsek oněch tří dní. Z druhé strany vzato se ale víc zápisů za týden může někomu jevit, jako porušení tohoto pravidla, zvlášť pokud bylo vycházek neúměrně více. Jde ovšem spíš o formální porušení.

Zde by asi konečný verdikt měl vynést někdo znalý práva a opírat se při tom o konkrétní formulaci v legislativě. Tedy vážit souvislost dané situace s doslovnou formulací normy. Je-li v ní psáno, že lov na P-vodách je omezen na tři vycházky týdně (tedy jde o časově preciznější vymezení, než jen na tři dny), pak se obávám, že by konečný verdikt právního arbitra mohl dát za pravdu RS.
Pokud vyhláška omezuje lov salmonidů pouze na tři dny a blížší časové omezení neuvádí, a zároveň nezakazuje navštívit v jednom dni lovu víc revírů, je zřejmé, že RS by překročil pravomoci, kdyby zabavil povolenku i v tomto případě a přesto, že byly splněny další podmínky: tedy dodrženy denní časové limity, řádně zapsány ponechané úlovky, zakroužkována data a proškrtnuty ukončené vycházky bez úlovků.
Časově relevantní ze soupisu docházek by tak měla být pouze kalendářní data - počet dní lovu, ale ne jednotlivých vycházek k revírům.

kam!kaze - Profil | Čt 29.4.2010 1:45:39

asitožeru >> Co to tady plácáš za nesmysly?

asitožeru - Profil | St 28.4.2010 23:47:04

xixao - >> kdo ti má věřit tam chytneš a tam chytneš a zase tam chytneš a chytáš a chytáš a bereš a směješ se jak jseš vyčuranej a věřím tomu že tě už znají co vyvádíš a proto ta kontrola.!!!

WhatWouldGeezesCatch - Profil | St 28.4.2010 23:30:31

Programátor >> hehe :)

Programátor - Profil | St 28.4.2010 14:46:50

Zas další porybnej s prominutím kokůtek...

job22 - Profil | St 28.4.2010 14:10:23

xixao - >> Jen te skadlil,nebo se potreboval chadat a nechtel priznat to ze jsi mel pravdu.Prace odchytano mels jen dva dny.To se opcas stava ze poribny vidi tri krouzky,spatne se podiva na datumy a zacne jancit.Me se to stalo take.

Mrknato - Profil | St 28.4.2010 13:58:39

Jarda Š. >> Já myslím, že to je zcela jinak. Obdobně ani Rada nezajišťuje tisk povolenek, ale povolenky vydává!. To, že je prodávají MO, rybářské prodejny, penziony, je pak skutečně jinou věcí. Zkus se podívat na CS povolenku, kdo ji vydal........ JIstě že vyhláška umožňuje společný rybolov, ale na zcela jiném principu, zkus to ve vyhlášce nastudovat.... Jedná se o vzájemné uznávání platnosti povolenek, které může vydávat pouze uživatel příslušných revírů. Tedy že např. MO Kladno a Vč. Ús jako uživatelé svých revírů by umožňovali vzájemný lov na svých revírech jak s územní Vč. povolenkou, tak s povolenkou MO Kladno. Finanční vypořádání je zcela jiná věc, kterou zákon neřeší.

chudas - Profil | St 28.4.2010 13:07:35

nečítal som celú diskusiu, ale deň je definovaný dátumom a má 24 hodín, čo tu vôbec píšeš, že "som neukončil lov", to ich nemá čo zaujímať!!!! Je definovaný maximálny počet revírov na jeden deň? NIE!!! Osobne by som to bral nie ako plnenie si povinnosti, ale buzeráciu. Ja by som zavolal 158, ďalších policajtov. Tiež by som ich upozornil, že ak oni nepoznajú pravidlá, že sa sankcie môžu otočiť proti nim. Svoje práva by som bránil!!!! Ja som bol minule na jednej malej kaprovke (sú tam síce pp aj li), prišla kontrola, skontrolovali, prišla iná kontrola, skontrolovali a som im povedal nech dajú vedieť prípadným ďalším záujemcom, že z vody nevyjdem:-) Chodili jak včely na med:-)))

Alebo ozaj platia vtipy o policajtoch? Alebo to nie je vtip, ale pravda?

Jarda Š. - Profil | St 28.4.2010 12:15:36

Mrknato >> Co dělá náš ÚS? Jen zajišťuje tisk územních povolenek a redistribuuje peníze z jejich prodeje. Hospodaření v revíru a RS zajišťuje MO, která je uživatelem.

Mrknato - Profil | St 28.4.2010 10:42:59

kakr >> Osamostatnění neřeší kvalitu, (snad jen omezování) ani centrální centralismus ji asi moc nenabídne, ale proč pak potom tak ochotně strkají MO Stč. kraje hlavu do oprátky CS rybolovu? Proč naprosto funkční ÚS mají potřebu se nesmyslně centalizovat a to je i Váš případ v CR rybolovu. To pak nedává smysl, proč jste se osamostatňovali...... Možná to je Ceasarovský syndrom... ten by to vystihoval nejlépe.

kakr - Profil | St 28.4.2010 10:36:01

Mrknato >>
Máte se osamostatnit a žádné problémy a ani právní pomoci vám nebude potřeba. Jen to chce najít nějakého korouhevníka, který z vlající fanglí v čele uzurpovaných rybolovců potáhne na vrchnost.

Ale pozor, současný stav vyhovuje téměř všem, jen Ty máš furt nějaké připomínky k chodu dobře promazaného stroje:-))

Mrknato - Profil | St 28.4.2010 10:27:47

kakr >> Že ty potřebuješ vysekat z nějakýho maléru? I u nás potřebujeme peníze na reofily a spíš než sazebník za neoprávněně ulovené ryby pro sanaci státního rozpočtu, bychom potřebovali sazebník za porušování předpisů zu grunt, tedy i svazy. Na tom by se ale tak ochotně nepodílely....... Jistě si všímáš, že po tobě nepožaduji úhradu své odpovědi. Jo plzeňáci ti jsou třída.

Mrknato - Profil | St 28.4.2010 10:20:57

Jarda Š. >> Ty jsi hovořil o §6, odst 1)
Výkon rybářského práva
(1) Rybářské právo lze vykonávat pouze v rybářském revíru. Uživatel rybářského revíru nemá
právo povolit výkon rybářského práva jiné osobě.

Ale já hovořím o §4, odst.10)
(10) Podnájem rybářského revíru je zakázán. Za podnájem rybářského revíru se nepovažuje
pověření nižší organizační složky uživatele rybářského revíru výkonem některých činností
souvisejících s výkonem rybářského práva touto osobou.

kakr - Profil | St 28.4.2010 10:11:10

Mrknato >>
Nevěděl jsem, že jsi študýroval na plzeňské právnické fakultě. Byl jsi v kruhu s paní primátorkou Mgr.Řápkovou, nebo s panem poslancem JUDr Bendou?

Mrknato - Profil | St 28.4.2010 10:02:27

Jarda Š. >> Ano, shora dolů to ano. Shora dolů teče i voda, shora dolů to připouští i zákon pro výkon některých činností kterými uživatel pověří nižší org. složku..... Ale u Vás je to naopak, pokud se nemýlím. Nižší pověřuje vyšší a to je průser, sice svazově ošetřený, ale stojící jasně v kolizi se zákonem.

Jarda Š. - Profil | St 28.4.2010 9:57:16

Mrknato >> Je to podnájem? Podle mého názoru ne. O podnájem by se jednalo, kdyby uživatel na někoho jiného v plném rozsahu převedl rybářské právo v revíru. Delegace některých činností shora dolů nebo zdola nahoru v rámci ČRS není podnájem.

Mrknato - Profil | St 28.4.2010 8:47:06

Jarda Š. >> Vážně by mě zajímalo, jak by jste odpověděli rybářskému orgánu, pokud by se vás zeptal, jak to, že podnajímáte revír, když je zákonem zakázáno? Já vím, že se doposud nezeptal, ale může se to stát, třeba po volbách...... Řeči o tom, že všichni jsme tak nějak svaz, asi nebudou tou správnou výmluvou. Rybářský orgán vás jistě nechá hrát dětské hry na složky, orgány a jejich kompetence, ale již jednou udělal pořádek v tom, co svazu řešit nepřísluší, zatím bez sankcí a to u RMV. Jste na to připraveni?

Mrknato - Profil | Út 27.4.2010 14:27:30

Jarda Š. >> U vás asi ano, ale v ostatních svazech se rozdělují peníze za územní povolenky dle plánu zarybnění. Právě proto je tak těžké tyto plány měnit. Peníze z CS povolenek se rozdělují dle vzorce ententýky dva kapříky, pstruh nám nezapadá do politiky..... Proto mám stále více sílící dojem, že ve všech ÚS, samozřejmě mimo Vás, jsou MO nejenom zcela nadbytečné ale hlavně zbytně spotřebovávající cca 250mega těžce vydělaných peněz rybáři, bez jakéhokoliv hmatatelného výsledku. Ten "politickosvazový - levného kapra" neberu. Je to bohužel pozůstatek bolševických theorií, kdy jsme se se světem měřili ve výrobě oceli a cementu. Mně se jedná o skutečné násady původních druhů ryb za pokračování územního, snad i CS rybolovu, ale za jasných podmínek, kdy ani výlovek nebude tím rozhodujícím parametrem. Není vám tak trochu blbě z toho, že revíry, kde jste uživateli, poskytuje k CS rybolovu váš pseudosvaz a ne vy, jako skuteční uživatelé? Když pominu že tak jak je CS rybolov konstruován to je špatně.

Jarda Š. - Profil | Út 27.4.2010 10:07:13

Mrknato >> Nevím, podle čeho se peníze na revíry distribuují u vás, ale u nás je hospodář závislý na výlovku. Čím víc ryby z jeho revíru je v sumářích, tím víc dostane od ÚS na zarybnění.

Mrknato - Profil | Po 26.4.2010 23:55:38

Jarda Š. >> To, co říkáš platí možná u vás a v CS hospodaření, ale v čistě územním je to jinak.....

kanic - Profil | Po 26.4.2010 11:59:40

medvěd >> já dělám cca 2000 kontrol ročně,všichni při přestupku tvrdí,že zapoměli nebo si vymyslí jiné polehčující důvody.Ještě jsem nezaznemnal,že by někdo řekl ano já jsem to udělal záměrně,takže všem se má jenom domlouvat ???

medvěd - Profil | Po 26.4.2010 11:54:23

kanic >> samozřejmě že nic,ale může přece jít jen o oponetutí a to se dá řešit domluvou.Pokud má zapsaný datum docházky,stát se to může.Já střídám docházky na P i MP.a zde se občas stane,že chci kroužkovat

Jarda Š. - Profil | Po 26.4.2010 11:52:30

Flip >> To je sice nefér, ale zas to není něco, co by až tak vadilo. Ono totiž v současném systému platí, že jen ryby ponechané a zapsané se v prachy promění a ty prachy se zase promění v ryby. Když uživatel revíru nevykáže velký výlovek, dostane málo peněz na zarybnění.

Mrknato - Profil | Po 26.4.2010 11:36:15

Flip >> Jak říkáš, někdo ty ryby zaplatit musí a z CS povolenky to jde jen těžko, navíc když 1/2 vybraných peněz od rybářů "prosvazují" MO. Řeči a pohádky o podpoře samovýtěru bych nechal dětem ke čtení na dobrou noc. Já po revírech Ch a P nevolám.

Mrknato - Profil | Po 26.4.2010 11:32:11

Jarda Š. >> Hele v nějakým "oddíle" zapisujou mama a pak čtou tata.... papír snese dost.

Flip - Profil | Po 26.4.2010 11:30:44

Mrknato >> každý volá po úsekách CHa P na P revírech u nás už nějaký ten revír máme.A někdo ty ryby bez výkazu zaplatit musí.Jinak na P vody jezdím třeba na Ohři,nebo do východních Čech a nebo na severní Moravu,takže se mi letos ty P prodraží i kdybych bral ty celoroční.

amateur - Profil | Po 26.4.2010 11:30:16

Flip >> zlatý časy, kdy bylo všechno jasnější...:o)

amateur - Profil | Po 26.4.2010 11:28:55

Jarda Š. >> dík

Mrknato - Profil | Po 26.4.2010 11:26:16

Flip >> Jistě že doměnky, které ale vychází z reality, když myslím, že v Sev. Čechách se do P započetly i úlovky, které tam započteny být neměly. A to všechno protože, jde o prachy. Tak že to už svazem jednou proběhlo, proč to nezopakovat, když Rada platí..... a tolik chce CS rybolov.....

Jinak to, co říkáš o rybolovu v jiném kraji jenom podpořím, ale nekoupil bych si 3x hostovačku na den, ale rovnou povolenku na celou sezónu, což vyjde mnohem levněji...... To, co vyčítám CS rybolovu je nejednotnost, ale tu vem čert, ale o penězích bych to už neřekl.....