Feeder × položená - rozdíl?

Dobrý den, jsem začínající rybář a chtěl jsem se zeptat, jaký je rozdíl mezi feederem a lovem na položenou?
Autor diskuse: Dan - Profil , 26.9.2002 feeder - techniky lovu

mach | Čt 2.1.2003 10:54:25

Jirko, ja si feeder krmitka delam taky z natacek i kdyz plastovych a plne se mi osvedcila, muzu si udelat jakou zatez jen chci, pouzivam krouzkovy uchyt a funguji 100%.

Jirka | Pá 27.9.2002 8:59:41

Před cca 30-ti lety, když mne můj otec brával s sebou na ryby, tak jsme také jezdili v podzimním čase na slapskou přehradu na okouny. Chytalo se z loďky pod skálou u 119km. Táta měl na svých plných laminátech přidělané pružné špičky z pásku pérového plechu, na konci přilepené očko. Po spuštění nástrahy do hlubin pod loď byly jakkoliv jemné záběry perfektně vidět, neboť pružná špička cvičila nahoru a dolů v rozmezí cca 25cm. - No a teď to s velkou slávou přišlo ze západu s anglickým názvem a je to nová móda - a zaplaťpánbu skvělé zachytání. Mimochodem, krmítka na kaprovité ryby tehdy bývala tuším z natáček na vlasy od kadeřníka..

Roman C. - Profil | Čt 26.9.2002 23:01:35

Viktor G. a Slehy to myslim presne popsali: specialni feedrovy prut, slabsi vlasec (nebo rovnou pletenka), mensi hacky a vetsinou i jine krmitko. Kdyz ale dostatecne zjemnis klasickou polozenou, tak nebude asi velkeho rozdilu.

Šlehy | Čt 26.9.2002 20:33:38

Feeder je vlastně lov na položenou,akorát místo policajta záběr signalizuje jemná špička prutu a používá se jemné nářadí.

Viktor G. | Čt 26.9.2002 7:08:35

Zdravim Ta Dan,rozdiel v love na feeder a klasicku polozenu je predovsetkym v jemnosti nacinia s ktorym lovis,v udici s jemnou spickou atď.Pri love na feeder sa pouzivaju extremne jemne vlasce a haciky.Udica je specialna s jemnou spickou aby signalizovala aj ten najmensi zaber.Krmi sa presne,a presne sa aj nahadzuje na krmene miesto.Pravdaze toto su len tie najpodstatnejsie rozdiely je ich omnoho viac,ale ked si precitas niektore clanky o love na feeder urcite zistis rozdiely.Skus si precitat toto-http://www.ryby.sk/index.php?go=item&src_tb=howto&id=0&item_type=clanky