Stále stejné fleky…

Vláčím v částech řeky, které jsou odděleny lehkými splávky. U těchto splávků chytám a celé úseky prolovuji. Po několika snad třech návštěvách se fleky potažmo ryby stanou netečné vůči nástrahám. Je možné, že ryby odtáhly někam jinam či jsou na čas netečné? Dá se to částečně zobecnit na všechny revíry?
Autor diskuse: Hombre - , 6.9.2002 dravci - techniky lovu

Lukáš J - Profil | Út 10.9.2002 18:28:43

Například na Černém potoce 1 v Jeseníku se mi nestalo, že bych chytil na stejnou nátrahu ve dvou vycházkách. Každou vycházku chtějí jinou třpytku,wobler,twister či strímr a to naprosto bezhlavě, pak si s touto nástrahou zase ani neškrtnu.Asi se jim okouká.

K&R | Pá 6.9.2002 12:33:09

Každá nástraha se okouká a navíc jsou prostě období, kdy žerou víc a kdy míň - souvisí to s počasím, roční dobou, potravní nabídkou, stavem vody atd., na větších vodách taky nemusí platit, že flek který byl dobrý po zahájené bude dobrý taky na podzim. Kdyby to bylo všechno tak jednoduché, už by byly všechny ryby vymlácené :-) zaplaťbůh že to je tak složité.

Mates | Pá 6.9.2002 9:47:41

Nojo na marmyšky jsem zapoměl,myslim,že tohle je jedna z nástrah která se neokouká.

Udo | Pá 6.9.2002 9:34:49

Souhlasím s Matesem, nástrahy se časem okoukají a je třeba experimentovat. Když to nejde vůbec, tak chytám na malinkaté rotačky 00 a nebo marmyšky.

Jirka | Pá 6.9.2002 9:07:45

Já bych řekl, že i při předpokládané migraci na daném fleku nějaká ta ryba zůstane, a že to bude spíš nezájmem o nástrahu. - Počátkem letošního léta jsem mrskal třpytkama na jedné jihočeské pískovně. Jindy tutový flek, tentokrát naprostá prohra. Zkoušel jsem to ráno(i před svítáním), v poledne, večer, světlý, tmavý, malý, velký - prostě nic. Pak jsem uviděl štiku cca 60-70cm položenou v úžlabince kousek od břehu. Nabízel jsem jí všechno možný a nic. Nakonec, když jsem jí podruhé drbnul rotačkou vo tlamu, tak znechuceně odjela na hloubku. Totéž jsem zažil druhý den ráno s menší štičkou. Byl to týden, kdy dravci prostě nežrali. I RYBY MAJÍ SVÉ DNY.

Mates | Pá 6.9.2002 8:38:35

Ryby se neztratí,to samý se mi stalo na přehradě,najednou osvědčený místa přestali fungovat,stačilo změnit styl lovu a hlavně nástrahu a ryby zase braly.Někdy stačí změnit jenom barvu.A nebo vynechat sezonu a lovit někde jinde,to taky funguje.