Bójka, která není součástí udice.

V RŘ MRS v oddílu V.Zakázané způsoby lovu je odstavec e) kde stojí : lov na bójky, které nejsou pevnou součástí udice. Jak toto nařízení chápete? Myslí se jen zákaz bójky, na které je nástražní ryba a slouží k lovu, nebo se jedná např.i o bójku, kterou použiji k označení krmného místa (dopravím ji na místo prutem, ne zavezením) a nelovím na ni.
Autor diskuse: Honzas - , 11.8.2002 všeobecné - techniky lovu

Goba | Po 12.8.2002 8:22:26

u nás se objevuje věta: "zákaz umisťování bójí označujících krmná místa" - opět si za to asi můžou sami rybáři, když zůstávali na vodě PET lahve na prádelní šňůře a dole cihla (prostě to po sobě už nevyndali z vody)
kde tato věta není, klidně si bojku dej, protože na ní nelovíš....:o))
tam byla myšlena bojka na sumce bez spojení s prutem - prostě se nechá na vodě, až začne jezdit, je tam oběšená ryba - toto je opravdu zakázáno a asi zamýšleno tím co jsi se dočetl.

Honzas | Po 12.8.2002 8:11:50

Brach : Takže bójku na označení krmného místa bych podle RŘ mohl použít a nic tím neporuším. Kromě revírů, kde je to v popisu k těmto vodám zakázáno, např.pro Dyji 5 - NM, kde je napsáno: Zákaz instalace bójek, které neslouží k lovu dravých ryb.

brach | Ne 11.8.2002 14:20:38

Hlavně bójka na sumce, která je pevně nebo průběžně přidělaná na udici. Vím, že se používaly bójky, které se po záběru sumce od udice oddělily. Na bójku, kterou použiješ k označení krmného místa, přece nechytáš.