Lisovany rohlik v lise

Priatelia, ked lisujem po napareni rohlik stava sa mi, ze ked rozoberiem lis tak je nalepeny rohlik na lise. Ked mam len dve dosticky nie je problem pekne to orezem nozom, ale teraz ked mam lis tak vdaka priehlbinam nie je mozne to oreazt a tak mi ostava cas rohliku v dulkach.
Druha vec ked zlisujem rohlik niektore casti mi stvrdnu a neviem co stym okrem vyhodenia. Dakujem
Autor diskuse: Benny - Profil , 14.8.2007 všeobecné - nástrahy, návnady

brach - Profil | Po 10.9.2007 13:32:27

Bez splávečku.

Zajda - Profil | Po 10.9.2007 13:28:16

Brach:Dik.Splavecek neni prekazkou nebo se chyta na cit...?

brach - Profil | Po 10.9.2007 12:52:47

Příliš speciální způsob rybolovu...SMJLK

Chytání na menších stojácích na slabší silon pouze s háčkem(tedy bez jakékoliv zátěže), na kterém je namačknuta střídka rohlíku nebo housky, jen co se mezi palec a ukazovák vejde. Chytá se v maximálním klidu a cca do 5-ti m od břehu.

Zajda - Profil | Po 10.9.2007 12:46:35

Brach:Sto takoe mackanka?

brach - Profil | Po 10.9.2007 12:04:31

Marfi:
Nemluvím o rohlík.bojlí, ale o medovkách (žlutá barva). Mám dva druhy. Velké +- 8 mm a malé 2-3 mm.
Jeden den mám záběry na velké a druhý na malé. Ale vždy se mi osvědčilo dávat spíše malé. Podobně to mám s mačkankou - menší sousta jsou zřejmě pro ryby lákavější.

Cudla - Profil | Ne 9.9.2007 18:30:58

Je to skoro jedno nasajou vodu naboptnaj není rozdíl mezi 12a10mm ryby je někde berou poctivě někde na ně s...u,mam je u sebe stále je to taková jistota!

Marfi - Profil | Ne 9.9.2007 9:44:01

Žádná rada ....? :-(

Marfi - Profil | Út 4.9.2007 12:28:46

a jaký je průměr těch kuliček - které jsou "nejvíc chytavé" :-)

Zdenall - Profil | Po 3.9.2007 17:24:17

.

Zdenall - Profil | Po 3.9.2007 17:22:40

ja jsem ho koupil tady a sem s ním spokojený http://www.mrk.cz/prodejny.php3?id=31

Zdenall - Profil | Po 3.9.2007 16:59:55

Jezus-špatná reklama,máte mezi důlky moc velkou mezeru.Nechává to tam velkej střed,který se pak těžko odstřihává.Kamoš přesně tenhle kvůli tomu prodal

oskus - Profil | Po 3.9.2007 16:50:41

No ještě to tak vystřihovat :-(( napař rohlik slisuj ho mezi dvě prkýnka a potom to vymačkej kleštěma na rohlík jeto lepší nežli celej lis.

Marfi - Profil | Po 3.9.2007 11:56:33

Mám možnost nechat si vyrobit lis na 2 různé velikosti - (z každé strany lisu jedna veliost) a max. velikost je 10 mm. Jáké 2 velikosti rohlíkového boilies byste zvolili vy - poraďte...?? Děkuju za zprávu Marfi

Jezus - Profil | Po 3.9.2007 7:44:16

Zdravim, ideální je vložit rohlik do mikrotenového sáčku a ten pak nahřát cca 30 vteřin v mikrovlnce. Vůbec se pak nelepí, drží pěkně tvar a nevyschne. Jinak pokud by měl někdo zájem, vyrábíme lis na výrobu rohlíkových boilies z duralu. Najdete nabídku na www.lisnaboilies.vyrobce.cz.

Marfi - Profil | St 29.8.2007 11:37:46

Benny -> Moc děkuju!!! :-)

Benny - Profil | St 29.8.2007 11:21:08

Mafi pozri v burze tam niekto ponuka lisy aj odlievacie formy podla obrazku je to kovove a rozne velkosti
tu je ten inzerat
Nabízím: Prodám formu na lití pilkrů, krmítek a různých olov. Na lisování rohlíků atd.
M@ck ®, 774205669

Marfi - Profil | St 29.8.2007 8:09:36

Zdravím všechny - chlapi můžete mi prosím poradit kde se dá sehnat nějaký šikovný lis na rohlíkové boilies? (nebo kdo to dokáže vyrobit)? Mám jen kleště na kuličky a 2 prkýnka které se stahuji šroubky (v nich pak slisuji rohlík na potřebnou tloušťku).Viděl jsem i lis kam se dá celý rohlík a vyndají se hotové kuličky - našel jsem jednu nabídku v rybářském obchodě, ale ta už není aktuální... :-( Díky moc Marfi

mirmen - Profil | Út 28.8.2007 23:53:06

Benny: jestli budeš chtít vyzkoušet "specialitku", tak doporučuju následující postup:

- rozřízneš rohlík po délce - nejlépe ostrým nožem nebo skalpelem
- na polovinu rohlíku navrstvíš romadur nakrájený na 2 milimetrové plátky
- přiložíš druhou polovinu rohlíku
- vložíš do mikrovlnky a zapečeš cca 10-15 vteřin ( pozor, strašně smrdí ... přítelkyně přípravu neocení )
- pak lehce slisuješ ( asi 1-2 minuty pod lehkým tlakem > 2 knihy )
- nakrájíš na kostičky ( nožem, lépe skalpelem )
- lépe drží na háčku
- atraktivní pro kapry i pleskače ( cejny) a ostatní kaprovité ryby

K lisovanému rohlíku - nakrájíš-li si před lovem na kostičky, můžeš velice snadno dipovat ... do sáčku s kostkami nasypeš jakoukoliv práškovitou směs, které věříš .... případně můžeš ovonět a ochutit i tekutým profi dipem

Lisovaný rohlík lze zatraktivnit i jeho namočením ( když už je na háčku ... na několik vteřin ) do tekutého dipu těsně před nahozením ( příklad dipu ... do skleničky cca 1 deci smetany a špetka práškového posilovače brassen od v.Eynde ... nebo dip z cca 1 deci mléka se špetkou romaduru ... olomouckých ... aj. ... fantazii se meze nekladou ).

Benny - Profil | Út 28.8.2007 23:34:50

Pani vdaka uz lisujem ako blazon. V obchode som nasiel take tecka co sa navlecie na to boila, kuku a aj rohlik a potom sa to da na hacik a tak mi odpadlo navliekanie a motanie nitiek

Benny - Profil | Pá 17.8.2007 11:02:30

sadraj: super velmi pekne dakujem to s tym prepichnutim je super vec, lebo nemam tolko casu aby som to robil hned a ked uz boli suche velmi tazko som ich prepichoval ihlov. velmi pekne dakujem sa super informaciu hned pojdem skusat

sadraj - Profil | St 15.8.2007 20:21:06

ja mam ten klis provrtanej ve všech dulkach a ještě než rohlik před ztvrdnutim vyndam tak do nej drátem z kola (výpletu) udělám do všech kuliček dirky a pak jdou léoe nvlékat na nit , z jedné housky nejlíp makové udělám tak 50-70 hkuliček o prruměru cca 11 mm po seschbutí tak 10 mm a pak si je mužu nadipovat čim chci.
Mam i vyzkoušený že jde houska rozkrojit na dve polovvičky vevnitř natřít slabě čímkoliv (marmrladou nutelou paštikou sýrem apod ) a pak se spojí obě části přesně jak byla na sobě a napařuju to v mikrovlnce v mikrotenovým pytlíku tak 20-30 vteřin a musi se s houskou do lisu strašně rychle a hend ji zmačknout jinak ztvrdne ještě než to stačite utahnout . po cca 24 hodinach diky propichaní je houska suchá a temeř tvrdá a jde dobře navlíkat a vázat na nit

Benny - Profil | St 15.8.2007 12:31:42

Pani dakujem za odpovede. to s tou kvalitou rozkou je uplna pravda a musim skusit zhanat inde lebo u mna v okoli je stale v predaji len tie z francuzkej pekarne neviem ako ich volaju su take podkave zo spodu, ale chutovo su dobre max 1 den. klasicky taky hutny rozok ako si pametam z mladych cias uz je normalne problem zohnat.
Idem zhanat a testovat ak mate este nejake napady co a ako vylepsit budem Vam vdacny

brach - Profil | Út 14.8.2007 10:36:58

Ty jsi to tak třeba nemyslel, ale já ANO. Skutečně jsou podstatné rozdíly v kvalitě rohlíků v jednotlivých prodejnách - i ty ryby to chápou a vybírají si. Bez smajlíku...

Pvl - Profil | Út 14.8.2007 10:31:34

brach - ® Nemyslel jsem to takhe :o§)) Řekl bych, že na lisování jsou lepší spíš ty mastnější -kvalitnější . Asi se budou v dnešní době těžko shánět........:o§( Než ty co jsou " jen z vody a mouky ". Fftipálku :o§)

brach - Profil | Út 14.8.2007 10:16:17

Pvl - s těmi rohlíky máš pravdu. Když je koupím v Penny, mám méně záběrů, než když je přinesu z Konzumu.

Pvl - Profil | Út 14.8.2007 8:36:09

brach - ® To je vykutálené :o§) okutálet ve strouhance . :o§))

brach - Profil | Út 14.8.2007 8:30:01

Benny:
Také se mi to stávalo, ale teď použiji olej z rybiček (konzerva) a namažu tím prohlubně v lisu a je klid.
Co se týče tvrdých kuliček, používám je jako rohlíkové bojlí, což znamená, že v okamžiku, když je vyndám z lisu, propíchnu je jehlou s nití a nit zaváži okolo kuličky. Za tuto nit pak na rybách dávám háček a nahazuji - samozřejmě toto suché bojlí vylepšuji namočením do nějakého dipu, nebo do oleje po rybičkách a pak okutálím ve strouhánce.

Pvl - Profil | Út 14.8.2007 8:26:31

Když některé části ztvrdnou, může to způsobit nestejnoměrné napaření . Nebo je rohlík napařen příliš . Možná, by bylo dobré , prubnout také jiný druh rohlíku .

Staroch - Profil | Út 14.8.2007 8:19:03

Dej rohlík před vložením do lisu do mikroténového sáčku a i s ním lisuj.