Pro kuřáky

Zajímalo by mne, jaké zkušenosti máte s množstvím záběrů při používání benzinových zapalovačů (rakušáky, zippo) Pro šťouraly a blbější - ne jako nástrahu:-))).
Autor diskuse: malamut - Profil , 12.8.2007 všeobecné - ostatní

malamut - Profil | So 8.8.2009 18:25:19

Petrson >> já si je nalezl na netu a trošku asi některé znám, jen pod tím názvem jsem si nedovedl nic představit ale je to pecka, dík za rozšíření obzorů. A to jsem se dá se říci v hudební branži kdysi dávno tak trošku živil.

Petrson - Profil | Pá 7.8.2009 0:41:20

benefit >> to se povedlo. Kdyby se jeden snažil zasáhnout cíleně, netrefil by vlasec za celej večer :)) Hezky popsaný, i s tím ponaučením z bajky :)

Petrson - Profil | Čt 6.8.2009 19:22:40

Srneček >> Srneček, TK >> opožděně čtu Vaše reakce - díky chlapi. Co se opisování týče - už jeden takykolega rovněž naznačoval něco o plagiátorství - tak tomu případně nevěř, u mě by ses chlubení cizím peřím nedočkal. Když už vylepšuji nějaké původní zprávy, vždy uvádím zdroj až na autora, pokud je známo jméno. A něco tak dobrého (níž :)) bych si nedovolil někomu sebrat aniž bych jej uvedl nejen proto, že by se to jistě profláklo.
Tahle příhoda navíc přesně odpovídá skutečnosti, i s tím upadeným prutem - rákosí bylo asi 1 m široké a husté, takže až tolik nehrozilo, že bych o udici přišel. Jen budík zazpíval trochu dřív, takže myslím jsem hada stačil vytáhnout tak akorát v poslední minutě :)

krky - Profil | Čt 6.8.2009 8:16:45

Já u vody kouřim a palim jointy a vždycky mám sebou nějakou tu plechovku jako popelník.Jsem na to dost háklivej na čurbes,ti co kouří u vody tak malá kontrolní otázka:taky si hážete vajgly po zahradě.Občas pár takovejch potkám a hned je ústně z mrdám jak malý sirotky.A k těm benzínákům nic nepocítil,nesmíte plnit krmítka benzinem.

benefit - Profil | Čt 6.8.2009 8:16:41

Obvykle s tím nemám problém. Ale stala se mi jedna příhoda tak před 10 nebo 12 lety, to byl člověk ještě mladý, blbý a nezkušený. Tak si v poklidu chytám, jeden prut na káču, druhej na položenou na kapra. Najednou se káča rozjela a tak si říkám, poslechnu starou strejcovskou radu, štika, to je na cigáro. Tak ho zapálím, vychutnávám a koukám, jak se káča pomalu blíží do stulíků. Cigáro tak ve čtvrtce, ale řekl jsem si. Lepší teď, nebo ji ze stulíků nevytáhnu. Tak se stalo, zaseknu a tahám, cigárko v držce, kouř mi jde do očí, takže nevidím skoro nic. Konečně je ryba u břehu. Abych si trošku ulevil a rybu si prohlédl, vyndám retko z huby. Štička pěkná, kolem šedesátky, ještě kousek si ji přitáhnu, abych ji mohl podebrat. A jak jsem tak zatočil kličkou navijáku, rozpálené cígo krásně brnklo o vlasec napnutý jako struna. S úžasem jsem sledoval, jak se štika zvolna vzdaluje, až jsem ji ztratil z očí. Pak jsem ještě chvilku bezmocně sledoval tu káču, až se mi nakonec ztratila i ta.

Štika naštěstí přežila, protože káča i s háčkem se asi za dvě hodiny objevila mezi stulíkama. Holka šikovná se háčku zbavila. Asi proto, že jsem ji nedal moc času na zažrání nástrahy.

Další příhoda se stala mému kámošovi, když jsme chytali ve třech před pár lety na Labi kapry. Sedíme vedle sebe celej den, počasí nic moc, chytli jsme akorát rýmu. Takhle k večeru najednou mýmu kámošovi první pořádná jízda za celej den. Zasek a tahá statnýho kapříka. Můj druhej kámoš zrovna dokouřil, ještě prohodil, že to bude pěknej klacek a toho rozpálenýho vajgla cvrnknul velkým obloukem do vody. Co čert nechtěl, to retko tím obloučkem letělo přímo na ten našponovanej vlasec. Opět to tak jako příjemě brnklo (ten zvuk už jsem důvěrně znal) a kapr byl v prde.. . Toho večera už jsme každej vytáhli akorát dvě piva.

Petrson - Profil | Čt 6.8.2009 6:08:22

malamut >> Zamčení cizinci jsou už za pouští
- "Tak už máte co jsme chtěli" *) -
Čechy tam už nepouští. :)

Přihodím to tedy sem, otázka se k hudbě celkem hodí - další věci od Sladkého konce,
dřevní toť reprezentace kosterního žižkovského rocku. Jako všichni musej chlapi taky většinou makat, tak bohužel nehrají častěji, aby se dostali do zaslouženého hvězdného povědomí a hlavně k fanynám :) http://www.sladkykonec.cz/?koncerty
-----
*) = název nového CD a další pecka z něj


Ostatně už podle názvu taky k tématu zapadá: "!;!orší než horší" !;! (na clipu ještě v podání původní formace)

No a víc tady: http://www.sladkykonec.cz/#

Kobrik - Profil | Út 25.9.2007 18:53:06

Srneček - Jako bys mě mluvil z duše! Stává se mi to pravidelně, někdy ani nevím, co je to vychutnané cigárko na rybách :-)) ( Přece to sakra nazahodím !!!! :-)))) Aj kdyby mě to mělo rozškubat :-D

Srneček - Profil | Út 25.9.2007 18:01:50

Musím se smát jako kráva po přečtení Petrsona.Zcela jsem se ztotožnil s tím co píše a moje představa je tak veliká že jsem viděl celé to dění....
Bohužel také já, jako kuřák "i když ne silný" mam takové chvilky slabosti a to takové , že když zrovna držim cigáro v držce mam záber tak se vjenuju klacku oběma rukama a při tom se dusim tim skurveným cigárem páč najsem zvyklej kouřit s cígem v držce....To je docela komedie mě vidět.Vyflusnout ho nechci, dusim se a pri tom taham rybu......Prostě pakárna to hulení....

Srneček - Profil | Út 25.9.2007 17:48:33

Petrson -Chlape buď máš nadání v psaní nebo jsi opsal nějakého velice slušného spisovatele......To fakt nemá chybu!! :o))))) :o)))))

certbert - Profil | Út 25.9.2007 17:38:57

taky by se měly pochlubit kuřačky jaký to má vliv na záběry-:o))))

schiwa - Profil | Út 25.9.2007 17:35:45

Dám si občas jointíka na rybách a nemám s tím problém.Kdo hulí ten umí:))

patlal - Profil | Út 25.9.2007 17:04:35

TK // Máš recht,kouření škodí zdraví.Ale zase podporuje rakovinu,tak si pak vyber.

TK - Profil | Út 25.9.2007 17:00:15

Na dvacítku kapra si asi ještě počkám a žádnej doutník mi za něj ani nestojí. (Nepočítám vanilkový šidítka jako doutník.) Lehký malbáče zatím chytaj pro mne uspokojivě ;)

patlal - Profil | Út 25.9.2007 16:56:28

TK // Pokud chceš dvacítku kapra tak musíš do doutníků.A pokud chceš pokořit 20 kousků cigár denně tak ti držím pěsti:-)))

TK - Profil | Út 25.9.2007 16:53:25

Díky patlal za obnovení tohoto krásného tématu ;).
Petrson > vynikající story !
S odstupem času jsem na tématice popracoval a v duchu výroku kolegy Zachyho : "často zabere právě ve chvíli gdy si to cígo chci vychutnat." jsem na kuřáckou pilu začal tlačit ještě více a skvěle to funguje ! Čím více vychutnávacích cigárek, tím více překvapivých záběrů a dobíhaček k jízdě ! Na příští sezonu mám závazek pokořit dvacítku :-)

patlal - Profil | Út 25.9.2007 16:44:21

Sem jednou chyt na vaigla kapříka , tak jim to asi moc nevadí.P.S-Amuři sou po nich jako diví !

Morissecurity - Profil | Út 25.9.2007 16:39:13

Za mlada jen tak z blbosti sem napích filtr ze sparty na háček a nahodil.Při navíjení jsem ucítil odpor a tak jsem zasek. Na háčku visel asi tak 30cm okoun.Sparta byla zapálena dědovim benzinovím rakušákem,pochopitelně ve vodě už nehořela.Panové není to latina,ale pravda pravdovcí. Tak asi nevadí...

Flip - Profil | Pá 17.8.2007 18:10:42

V případě,že by došel zapalovač,tak by asi došly i záběry.Kdyby za mnou sami fišky lezly na břeh a já neměl čím si zapálit, tak balím a odcházím.

Petrson - Profil | Pá 17.8.2007 16:48:46

Zrovna nedávno jsem řešil prekérní situaci. Budík bimbá půlnoc, stáhnu tedy jeden klacek i hotovím se balit švestky, zatímco v koutku úst přistála aerodynamicky designovaná raketka. Sbaleno, takže ještě před vytažením druhé hůlky obřadně odpaluju dávku anestetika, by se lépe spalo. Vtom se cívka rozvrkala, lačna záseku. Ten přišel vzápětí, jenže - ryba se dát nechce a zuřivě dere skrz budík metry šňůry. Ouha, obě hokejky musím zaměstnat, jednou směřuju úlovek koridorem mimo stulíky, druhou nutno ladit brzdu. Špeku se to nelíbí, pichlavě podkuřuje pod víka, bulvy mokvají, brvy počaly těkat křečí. Už tak skoro nevidět a přivřenými oky to jde ještě hůř. Někdo musí z kola ven - prut, nebo brko. Uvolňuji pravačku, špek jde z huby a čelovkou hledám vhodné místo, kam jej dočasně deponovat. "Naleštěný" pařízek se o kus dál přímo nabízí jako vhodný stojánek, když se noha zvrkla, prut jde z ruky na břeh a šupito přes rákosí pod vodu. Naštěstí jsem taktak stihl cigárko prostřít na dřevo a volnou rukou ještě zachytit udici. No, ale moc nechybělo...
Nakonec vše dobře dopadlo, úhoř skončil na břehu a ještě jsem sobě i jemu stihl dát pár šluků.
Plyne z toho ovšem poučení, že ryby jsou pěkně žárlivé k ostatním naším vášním a dobře ví, který okamžik je k záběru nejvhodnější.
Takže pozor na ně, mršky.

mildas - Profil | Pá 17.8.2007 16:25:34

malej candát: Jdi si někam založit nekuřáckou otázku, prudile !
Jen mouchuju, ale hulím u toho jak cikán. Často převazuju a nezdá se mi, že by to mělo nějaký vliv.

esox100 - Profil | Pá 17.8.2007 15:26:59

Nic proti,ale každej aspoň trochu slušnej kuřák si po sobě uklidí i ty vaťany,Já kouřím a hlavně vláčím.Negativní vlivy jsem nějak nezaznamenal.A ty vajgly si sebou odnáším do první popelnice kterou vidím.

Kubajz - Profil | Pá 17.8.2007 15:20:12

Kouření mě na záběrech neubírá.Používám i zipák.Kolikrát vytáhnu cigáro z huby,ukosnu rohlík vrazím cigáro zpátky a dostanu záběr,takže to nijak nehrotím.

maly.zubac - Profil | Pá 17.8.2007 14:22:20

isto sa vam to nebude pacit, ale fajcenie je pekny humus. este aj pri vode ked si niekto zapali a taha to napriklad smerom na mna, tak je to hnus. darmo je aj vonku v prirode. zbytocne si kur..t pluca...

Detreux - Profil | Út 14.8.2007 21:16:23

A co cigaretovej pach na nastraze? mě připada ze u kaprovitejch ryb to velkou roli nehraje ale u candatu a uhořu docela jo. Když kouřím a pak napíchnu rousnici nebo rybku tak na ni odvykle berou ryby hůř než když si prvně opláchnu ruce v bahně a ve vodě a pak teprv nastražuju na háček-.

Maara - Profil | Po 13.8.2007 13:14:08

Stanďour: :)))

Benny - Profil | Ne 12.8.2007 14:40:01

Kto neni vuul tak si spaky zoberie zo sebou. Ja po otvoreni kukurice konzervu pouzivam ako popolnik a potom to zoberiem medzi ostatny bordel co sa mi nakopi a zoberiem zo sebou. Vplyv pachu cigariet je podla mna nepodstatny skuste niekedy ovonat niektore boile na baze mesa to je humac. ja som raz ked uz som nevedel co zo sebou na spak chytil nasadoveho kapra a to ma utvrdilo, ze je to asi jedno co je na hacku. mozno pri kapitalnych ryb je to ine, ale takeho na feeder ani moc mat nemusim a tak je to do pohody

Stanďour - Profil | Ne 12.8.2007 11:17:16

Ve většině našich vod je víc benzínu, než v zapalovači. Takže no problem...

berlinan - Profil | Ne 12.8.2007 10:36:59

pred rokem jeste kurak, se zapalovacema zadnej problem, nekdy jsem si myslel treba po prvnim cigarku, ze ted to z tech prstu na kukuricce musi bejt cejtit, kdyz jsem ji daval na hacek.
ale spis ani ne, teda podle zaberu jsem nic nepoznal.
jinak nejlepsi je nekourit a nebo minimalne vajgly s sebou.kolikrat to u vody vypada fakt dost silene, to se clovek potom i pta, jestli to bylo za den, za tyden nebo za mesic ta quantita vajgliku fakt nekdy zarazi.

bigM - Profil | Ne 12.8.2007 9:18:15

S kávičkou lze jen souhlasit. S cigárem už mám trochu problém, vajgly kam jen se podíváš, včetně vody a když mě někdo intenzivně vykuřuje balenýma s tabáku na vykuřování skleníků od ťongů, tak jsem nasraný jak brigadýr.

TK - Profil | Ne 12.8.2007 8:48:45

Stejně jako JKL a Zachy. Ještě bych doplnil, že posezení na rybkách bez kávy a dobrýho cíga prostě není kompletní. Kouři zdar. ;)

škudy - Profil | Ne 12.8.2007 8:47:57

Nevidím v tom žádný problém...(teda pokud ho nebudeš plnit zrovna u vody,pak by to z těch rukou mohlo být cejtit). Používám benzinové zapalovače a mám chycené větší ryby,než chytráci,co údajně házej zipáče do vody,nebo nekouřej vůbec.

petr b. - Profil | Ne 12.8.2007 8:41:28

Žádný vliv jsem zatím nepozoroval, proto chytám a kouřím dál ...:-)

liborcarp - Profil | Ne 12.8.2007 7:30:17

Tyto ben.zapalovače,louče,petrolejky,a různé jiné pomůcky tohoto typu nikdy nepoužívám.

Zachy - Profil | Ne 12.8.2007 2:18:28

čekám půl hodiny bez záběru,pak zapálim cigáro a dost často zabere právě ve chvíli gdy si to cígo chci vychutnat.

JKL - Profil | Ne 12.8.2007 0:13:35

Jen ty nejhorší. Jakmile se soustředím na zapalovč přichází záběr. Dlouhodobým výzkumem jsem zjistil, že to platí i pro plynové.