JAK VAŘIT ŘEPKU

Mohl by mi někdo prosím poradit, podle čeho se pozná, ze je řepka spávně uvařená? A popř. v čem a jak dlouho ji vařit? Dííííky
Autor diskuse: mlejn - , 21.6.2002 kaprařina - nástrahy, návnady

Fugas | Čt 27.6.2002 11:07:45

Řepku dám do uzavíratelné nádoby a před odchodem k vodě jí jen zaleju vařicí vodou. Než dojdu k řece, tak je hotová.

Leos | Čt 27.6.2002 8:22:25

All: Nezkouseli jste repku nechat naklicit? Ja videl naklicenou repkou krmit, ale vysledky neznam. Nemate to vyskouseny?

Sergo Aš | Čt 27.6.2002 8:08:15

M.M>Jenže já tu řepku pak už nevařím.Mám to namočený spolu s pšenicí.A jen si odeberu ,kolik potřebuju zrovna na ryby.Takže je to pernamentně k dispozici.Vyzkoušej sám.Dej si do kyblíku jen pár hrstí,než k tomu získáš důvěru.
red.foot>Průjem?A po zelí?Někdy opravdu na tu vzdálenou planetu Morava musím opravdu zajet.Všechno tam je tak jiný.A jestli tam dostanu ze zelí sračku,tak to pro ty spousty ryb klidně vydržím.

red.foot - Profil | St 26.6.2002 18:39:19

sergo : jako u zelí... už vím, proč máš pořád průjem

Martin M. - Profil | St 26.6.2002 17:54:18

sergo> u psenice bych dlouhe namaceni chapal (2 dny), ale u repky fakt ne - vzdyt ju pak stejne varis a pokud staci sparit ji bez namaceni....

Jaromir | Út 25.6.2002 19:44:47

Já postupuji stejně jako Sergo.Když jedu na týden nebo víc na ryby,v týdnu si namočím do 50l barelu pšenici s řepkou a to vezu s sebou.U vody z toho odebírám množství ke krmení.To,co plave nahoře není plíseň,ale takový šlem.Sbírám ho a přidávám do krmení do krmítka.Vždy to na kapry fungovalo bezvadně.Pšenice s řepkou musí být potopená a musí se to hlídat.Nejlépe je postavit barel na sluníčko a nechat malinko povolené víko.Za dva dny je to použitelné.

Sergo Aš | Út 25.6.2002 8:22:57

Ta plíseň je jen na hladině.Ta řepka musí být potopená.Možná to není klasická plíseň.Vypadá to skoro stejně ,jak voda od kyselýho zelí dom av sudu.

Martin M. - Profil | Po 24.6.2002 15:40:40

Myslim, ze by se nemela prilis varit. Slupka by mela zustat neporusena a pevna, aby to kaprovi "krupalo". Spareni staci, nebo max. nechat prejit varem a hotovo.
To s tou plisni se mi vubec nelibi.

Goba | Po 24.6.2002 11:29:47

Nikdy jsem ji nevařil - stačí zalít horkou vodou - "spařit" a to je všechno, až schladne je hotová, jde taky lehce rozmáčknout mezi prsty, voní a pak začíná fermentovat.

Sergo Aš | Po 24.6.2002 8:07:26

Mirek Saf.>Ono to zešlemovatí,pak se i navrchu udělá plíseň,ale když ji sbíráš,tak je to v pohodě.U jednoho soukromníka jsem viděl sud s pšenicí,který měl u svýho rybníka ,byla tam plíseň,a kapři to žrali v pohodě.Ta plíseň je jen na vrchu jako u kyselého zelí.

Mirek Saf. | Pá 21.6.2002 18:03:37

Sergo Aš : Nekazí se ti to v tom kýblu . Vydrží ti to skutečně měsíc.

Jurin | Pá 21.6.2002 16:09:33

Nenamáčím a vařím cca 15 minut. Vodu ve které se vařila použiju ke zvlhčení krmiva.

Sergo Aš | Pá 21.6.2002 15:04:17

Já jí dám se pšenicí do kýble.Množství asi tak na měsíc.Zaleju vodou,měla by být vařící,ale nikdy mi to nevyjde.Dám někam na zahradu,nebo do sklepa a za týden už můžu odebírat,kolik na vycházku potřebuju.Když jí nemám takhle připravenou,tak večer před rybolovem nasypu tak 2/3 termosky řepkou+ostatní partikly a zaliju vřící vodou.Ráno je to rozvařený,

Radynek | Pá 21.6.2002 10:57:05

Den ju namocim.Pak varim cca 10 min.

Jura Č - Profil | Pá 21.6.2002 7:00:18

Řepku vařím asi 15-20 minut,ale to ju před tím nenamáčím.

mmatko - Profil | Pá 21.6.2002 1:17:54

ja varím repku asi 5-7 minút a dobre uvarená sa dá poľahky rozpučiť medzi palcami