podíl na činnosti svazu

v souvislosti s ospreyho článkem se chci zeptat, jakým způsobem se my ostatní podílíme na činnosti našich MO ? já vůbec nijak...
Autor diskuse: red.foot - Profil , 20.6.2002 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Martin M. - Profil | Čt 20.6.2002 23:02:44

Patrim do MO Brno 1 - nevim presne, kolik mame clenu, ale je to asi 1/5 rybaru Brna (odhadem nekolik tisic clenu).
a) najit uzitecne uplatneni pri brigadach pro tolik lidi je nerealne. Pak to dopadne tak, ze se seka trava nekde na louce 1km od reky atd.
b) na schuzi jsem nebyl pozvan 5 let, ale drive, kdyz mne jeste zvali, tam byvalo asi 250 lidi. To uz je dost velka masa lidi, kteri nejenze neudrzi myslenku, ale casto ani neslysi, co rika ten vepredu a nevi, jestli se vubec uz zacalo...

Sergo Aš | Čt 20.6.2002 14:35:43

Já se na jaře přihlásil ,jako jedinej zájemce do výboru,a tak jsem byl bez problémů zvolen.Hlavní důvod pro mne byla nespokojenost s bordelem u vody a se zacházením s rybou.Pomalu se rozkoukávám a i když na mých prioritách se nic nezměnilo,tak zjišťuju,že nic není tak jednoduchý ,jak se mi jako pouze"LOVCI" zdálo.
Bez těch tolik odsuzovanejch výborů by to totiž vůbec nefungovalo.Aspoň teda u nás.V hospodaření a výchově násady jsme prakticky soběstační.Máme i pstruží líheň a všechnu tu práci udělaj prakticky jen členové výboru a asi 20 členů.Od mojeho nástupu je prakticky každý víkend nějaká akce,která většinou s rybařením ani nesouvisí.Dětský den,oslavy 130 Let města,Den kynologů.Protože od města dostaáváme příspěvky na odbahnění rybníků,tak taky musíme bez reptání,když město něco potřebuje naklusat.A od toho tu jsou "Výboři".

Mike - Profil | Čt 20.6.2002 12:01:51

MO ČRS Rožďalovice : asi 200 členů
Máme 5 chovných rybníků, účastním se všech výlovů. Většinou je tam práce jak na kostele, protože většinou se musí část rybníka odbahnit. Ale poslední dobou nějak přestávám mít chuť se účastnit, protože po výlovu, když všechny ryby nasadíme (a nehájíme) nastanou doslova jatka, neboť většina si jde ihned chytit své dva kapry. Stejný efekt by se docílil, kdyby se ryby vůbec nelovily a nenasazovaly a na ten týden nebo dva(než se vychytají) by se povolil "lov" na chovňákách.
Jinak jsem se pokusil navrhnout některé změny (hájení po nasazení, omezení počtu úlovků na 5 ušlechtilých ryb za týden atd.), ale je to boj s větrnými mlýny :-(((

brach | Čt 20.6.2002 11:48:46

PB: na brigádu zveme poprvé, člen nepřijde bez omluvy, pozve se po druhé - přijde, vše je v pořádku, nepřijde - už není zván a v příštím roce nemá nárok na povolenku. (Jedině, když zaplatí 1000,- Kč).

brach | Čt 20.6.2002 11:45:16

ČRS MO Broumov: 220 dospělých (80 důchodců), 50 mládeže do 15-ti let.
Mládež vedena rybářem v pravidelném týdením kroužku - jinak menší výpomoce při úklidu rybníků, při výlovech apod.
Důchodce s brigádami moc neotravujeme - každý spíše dle svých možností a zdravotního stavu. Ostatní jsou rozdělení na skupiny: a) pro vodu pstruhovou, b) pro vodu mimopstruhovou, c) pro jednotlivé chovné a lovné rybníky, d) pro jednotlivé chovné potoky. Jinak oslovujeme členy dle momentální potřeby různých jiných brigád, nezapadajících do jednotlivých ranků. Povinnost je odpracovat 15 brig. hodin, a nebo zaplatit 1000,- Kč pro udělení (prodej) povolenky. Takže - na činnosti se podílí skoro každý a každý má právo a možnost kdykoliv oslovit kohokoliv z výboru se svými připomínkami, které (pokud jsou podnětné a splnitelné) nezapadnou.

PB - Profil | Čt 20.6.2002 11:41:21

Chovných rybníků máme dvanáct, členů zhruba 350. O brigády je čím dál menší zájem, na členských a výborových schůzích se to plánuje a diskutuje, ale pak skutek utek, končí se s tím, že pozveš na brigádu 25 členů, z výboru přijdem jako dozor třeba dva a......hrajem přesilovku, protože z členů přijde jeden. Leckterý důchodce zastane dost práce, ale je fakt, že jich většina tu myšlenku při diskusi neudrží.
Já měl loni odpracováno kolem 80hod, ale nepočítám čas který sežere moje funkce. Dost lidí od nás odchází třeba do Plzeňských org. , tam mají možnost brigády levně zaplatit, ale žádný se nehrne od nich k nám, že by chtěl pomoct při chovu ryb....

Robert | Čt 20.6.2002 11:20:14

Já jsem na tom asi jako red.foot. Ono to je docela těžké - členská schůze je ve všední den od 15 hodin, čili vzal jsem si z práce volno. To ale neudělá každý, takže jsem se ocitl mezi stovkou důchodců, kteří často diskutovali aniž by udrželi myšlenku. Jinak chovné rybníky jsou pronnajmuté a organizace ryby jenom nakupuje a prodává. Zatím jsem uplatnění pro sebe nenašel a mám pocit, že o to ani nikdo nestojí.

brach | Čt 20.6.2002 5:52:14

To je věc, kterou neustále vytýkám členům naší organizace. Na každé čl. schůzi upozorňuji členy na termíny výborové schůze, kam mohou kdykoliv přijít se svými názory a připomínkami. Za 12 let přišli 2 lidi. Ale k připomínkám dochází alespoň na čl.schůzích. Tyto připomínky bereme (jako výbor) skutečně vážně. Že se nám odhlasované náměty nepodaří prosadit ńadřízeného orgánu je věc druhá. Pak je nutné perfektně se připravit na územní konferenci a vyslat tam dobrého delegáta. Od 95 navrhuji zrušení RMV, do dnešní doby se mi podařilo prosadit alespoň omezení (do 2 ha). Je třeba otravovat neustále a neztrácet naději.