MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Pachut

zaujimalo by ma, akym sposobom odstranujete nadmernu pachut (rybaciu, bahennu ...) z masa ryb pred upravou.

Autor diskuse: labuznik
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 15.6.2002

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Martin M. - ® St 19.6.2002 22:50:21
Kondratov> a neni ten rybi tuk zdravej jen z morskych ryb?
N Dzexon St 19.6.2002 15:26:05
Já mám recept, který je od jednoho dědy z Maďarka. Je to na sumce, ale já tak připravuji téměř všechny ryby. Maso osolim, pokapu dostatečně citronem, posypu sl. paprikou, proložím česnekem a cibulí - oboje na kolečka a zaliju olivovým olejem. Nechám asi 24 hodin uležet. Pak je to nejlepší na grilu.



N Kondratov St 19.6.2002 12:41:31
S bahňákama je to opravdu problém. Když byly děti malé, tak kapr ve vaně byla atrakce. To s tím vyčištěním ve vaně to funguje. Jinak - opečená kůžička je pro mě lahůdkou. Navíc obsahuje hodné tuky, které snižují cholesterol v těle (někde jsem to četl v čekárně u doktora). Osobám, kterým smrdí ryba rybinou radím, aby navštívili drogerii a pak jim ryby mohou vonět třeba po fialkách a jahodách. A do vepřového mohou naopak přidat rybí příchuť.
N Gudaska Po 17.6.2002 14:06:09
Rybě hned po zabití vytrhnu žábry a nechám vykapat krev. Potom rybu nasolím na cca 12hod., uložím do chladničky a slévám vodu. Maso "zhoustne" a ztratí pachuť.
N Martin M. - ® Po 17.6.2002 13:50:47
jsou tri moznosti - bud to "prerazis" nejakym cesnekem, horcici, cibuli nebo jinym silnym korenim, nebo neutralizujes mlekem, octem nebo stavou z citronu (doporucuji), a nebo se te pachuti zbavis fyzicky - nejlepe stahnout kuzi a odrezat vsechny kousky masa, ktere jsou "nejsmradlavejsi". Napr. tmave maso kolem postranni cary u kapra a pak tucne maso dole na brise.
N Goba Po 17.6.2002 13:25:25
Stačí sladká paprika - okořenit, to už je od babiček.....
N brach Po 17.6.2002 11:33:06
Pokud máš šanci dopravit rybu domu živou a dále máš doma solidní čistou (nechlorovanou!!) vodu, naplň touto vodou vanu, ryby dej do vany a nech je tam cca 3 dny. Vodu musíš každý den měnit. První den je skutečně špinavá , druhý den to je lepší a třetí den je téměř čistá - ryba se "vyčistila". A pak ji zabij, očisti, naporcuj a nalož do mléka - ten zbytek pachuti zmizí a maso zjemní.
N Rici Po 17.6.2002 10:07:14
Ryby nejím, takže nemůžu posoudit, ale kamarád říkal, že je dobrý naporcovanou rybu položit na nakrájenou cibuli na kolečka a nahoru dát zase cibuli. Nejlepší je uzavíratelné nádoba (taková ta piksla od jogurtů)a dát do lednice.
N Robert Po 17.6.2002 10:04:23
Účinnější než mléko bývá podmáslí, ale u nás stačí to mléko.
N Mirek S Po 17.6.2002 9:38:07
Ja nakladam asi na 6hod, nebo na noc, do bileho vina, osolim a i okorenim. Vinem z nalevu pak podlevam (pokud to neni obalene ve strouhance).
N red.foot - ® Po 17.6.2002 9:14:43
když už kůži nestahuješ, rozhodně ji nařež, aby marináda (nebo cokoliv jiného) mohlo proniknout do masa
N Mates Po 17.6.2002 9:06:01
Souhlasím s Mikem lehká marinace není na škodu.
N Mike - ® Po 17.6.2002 7:44:03
Docela spolehlivě funguje ocet, trochu naředit vodou a dát do toho tu rybu - na pár hodin stačí.
N labuznik Po 17.6.2002 7:35:34
all: ropaky nechytam, ryby su z cistej avsak zarastenej vody, mlieko nefunguje, cesnak a stahovanie z koze vyskusam...diky za opovede
N Jaromír - ® Ne 16.6.2002 17:07:56
No, vzhledem k tomu, že otázku zadával labužník, tak stahování kůže asi nebude to pravé ořechové. Já osobně kůži z většiny ryb (kromě trumena, úhoře apod.) nestahuji.
N papalulu - ® Ne 16.6.2002 0:58:48
staci stahnout s kuze a pes noc potrit cesnekem ta pachut je jen v kuzi pokud ale nechytas nejaky ropaky pak je zbytecny je vrazdit )))
N Jaromír - ® So 15.6.2002 21:56:17
Souhlasím s Carpionem, pouze dávam větší koncentraci mléka, přibližně 1:1 voda/mléko. Doba přes noc plně stačí.
N Carpion - ® So 15.6.2002 18:10:36
Rybu nechám přes noc namočenou ve vodě do které přidám 200-300ml mléka.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniVše pro rybolov na dírkách

Za 24 Kč s DPH.
Vše, co potřebujete pro lov ryb pod ledem...od splávku až po vrták na led!


akce, rybareniCralusso General Match 150m

Za 116 Kč s DPH.
Velmi spolehlivý vlasec s vysokou nosností, skvělou poddajností, zvýšenou odolností proti UV záření a oděru. Vhodný pro široké rybářské použití např. na feeder,plavanou, přívlač ale i na výrobu udiček na děličku. K dostání v několik různých průměrech, nosnost v tahu viz. foto níže. Návin 150 m.


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Grundik - Příbram Grundik - Příbram

Vítejte na stránkách našeho e-shopu, který Vám nabízí široký sortiment rybářských potřeb za velmi zajímavé internetové ceny. Veškeré...