Chytačka na řece Moravě v okolí Hodonína

Potřeboval bych radu jak začít chytat na řece Moravě.Doposud jsem jenom chytal na stojatých vodách.Potřeboval bych hlavně radu kam to házet jakou montáž a jak moc krmit.A jestli neznáte nějaké dobré místo okolo Hodonína cca +-7km,ale zase bych nerad někomu zasedl jeho oblýbený flek
Pozn.Echolot mám tak zjistění profilu dna není problém spíš nemám s tekoucí vodou žádné zkušenosti.
Autor diskuse: Orf - Profil , 15.6.2002 kaprařina - techniky lovu

TomL | Po 24.6.2002 13:24:08

Jedná se o nový druhy boilí, do kterého je pridáno asi ( nikdo to presne nevi ) 5 % slivovice. Do obchodů je dodávané pod obchodním názvem Bolky firmou Bolek Polivka s.r.o.
Myslim, ze funguje pouze na Morave, v Cechach bych asi radeji zkusil Pilsnerky.

Vydra - Profil | Po 24.6.2002 12:48:49

...nebo suche z nosu;-?

Honzas | Čt 20.6.2002 7:58:49

Lukáš : Čemu říkáš bolky ? Že by to bylo v hodonínském hantecu boilie ?

Lukáš | St 19.6.2002 15:08:59

Chytám na Moravě docela často a je to bezva. Pokud tě baví s rybami si hrát a snažit se je přelstít, tak je to ta správná volba. Kapři jsou zde náladoví a rozežraní (mají zde žrádla habaděj)a jen tak něco nesežerou. Já chytám na bolky a taky jimi vnadím, ale delej si je sám, protože jich tam musíš dost naházet. Zakrmuj minimálně 4-7 dnů minimálně 50 bolky, ale nemusíš se bát, že překrmíš voda teče a je zde doslova armáda jelcinů (jelců). Pokud rád chytáš velké jelce tak chytej na normální velikost bolků a fakt si zachytáš (není vzácností chytit během pár hodin 5-7 jelcinů a jsou vynikající na grilu). mám z Moravi jelcina 54 cm. Na kapra zvol větší bolky a neboj se krmit. Recept ti nedám, musíš zkoušet a přemýšlet:) OLovo je nejlepší placaté a dostatečně těžké, návazec ten nejjednoduší, pak už jenom špičky prutů nahoru.

Honzas | Po 17.6.2002 8:45:57

Na ř. Moravu bych také někdy rád vyrazil, ale časově by to bylo asi náročnější (krmení) a tak raději jezdím na stojatou v., kterou dobře znám, ikdyž ji mám 2x tak daleko jako Moravu. Zjišťoval jsem, kam se na Moravě chodí na větší kapry. Podle informací by to mělo být někde v prostoru u hřbitova (obočit na parkoviště a pak přes zahrádky k řece - je to rovný proudný úsek před jezem) a pak u žel.mostu na trati Rohatec - Sudoměřice. U soutoku Moravy se Salajkou nebo Kyjovkou pod Hodonínem (měst.rameno) se také prý občas něco chytne, ale není tam asi moc míst na výběr. Osobně jsem na těch flecích ještě nikdy nebyl. Zkoušel jsem krmit a chytat jen na Salajce (pod silnicí), ale výsledkem bylo jen "hafo" tloušťů. Do huby jak vrata se vleze každé boilie.

Stano Sládek | Ne 16.6.2002 22:52:20

Orf> neviem ako to vypadá pri Hodoníne, ale ja osobne na Morave (na Slovensku) chytám buď pod nohami, v toku, alebo pri druhom brehu. Teda v skratke povedané, je to úplne fuk... Montáž čo najjednoduchšia, bez hadičky proti zamotaniu, tzv. helikoptéra. S guľatým olovom okolo 150 g. Háčik Anti Eject od Ashimy, alebo Maruta. Veľkosť 4-2. Náväzec dlhý cca 30 - 35 cm. Kŕmiť nie príliš, stačí cca 1/2 kg, max 1 kg boilies/deň, v prípade záberu dokŕmiť asi 30 gulí. Partikel nepoužívam, kvôli malej rybe. Boilies o veľkosti 20 - 30 mm je ideálne, aby nedochádzalo k zbytočným záberom od jalcov, či mrien. Toť vše. To je moja skúsenosť.