Krmení Řepkou

Zdar chlapi , mám menší rybník ( 30m x 60m ) osazen kapry ( do 6 kg ) ,amury a líny .Mám možnost získat větší množství řepky (asi 500kg).Chci se zeptat jestli tímto můžu krmit ryby ve větším množství .Nemůžu ublížit rybě nebo vodě ? Má řepka nějakou výživnou hodnotu ? Poradte co s tím . Jinač krmím pšenicí. Za každý názor budu rád. Zdarec
Autor diskuse: Kolco - Profil , 4.8.2007 všeobecné - nástrahy, návnady

Kolco - Profil | Ne 5.8.2007 6:18:45

Zatím dík všem za odpovědi jsem rád,že jste k otázce přistoupili zodp..N tomsa - ®Určitě se domluvíme hned jak to bude zavolám ti.

tomsa - Profil | So 4.8.2007 9:25:55

Čau Kolco-Jestli máš větší množství řepky tak si metrák klidně koupím. Krmím svůj rybník řepkou vždy od poloviny září v poměru 1/3 řepky 2/3 pšenice. Ryba je na zimu pěkně zatučněná a lépe snáší i delší dobu zamrznutí. Rozhodně bych, ale nekrmil pouze řepkou. Pšenice je základ.Jestli máš něco na prodej tak zavolej.
Dík

Kobrik - Profil | So 4.8.2007 7:30:40

Kolco - Naprosto souhlasím s Alešem V. a Maňasem. Řepkou určitě nekrmit, podporuje trávení, a ryby s toho mají sračku, v takvém množství bys jim teda dal! :-) Každopádně kdybys to prodal ( a věř tomu, že jo, já bych hned něco koupil :-D a myslím že i tady na MRKu tě toho lidi za chvíli velice rádi zbaví :-D ) , tak za to koupíš daleko víc třeba té pšenice.

Maňas - Profil | So 4.8.2007 6:12:56

Někde jsem tady četl,že řepka nemá výživnou hodnotu skoro žádnou a ryby čím víc ji sežerou,tím mají větší hlad.Tím že vlastně obsahuje olej,tak prý spíš působí něco jako projímadlo.

lukpol - Profil | So 4.8.2007 3:04:09

mam takuto skusenost, chytaval som na jednom mensom rybniku na zaciatku sezony. Ak som zakrmil viac tak som okrem plevele nelapil nic, ale ak som zakrmil malo a malo dokrmoval tak prisli kapre. toto pravidlo platilo na kazdej mojej rybacke. lepsie je vybrat vhodne miesto/ odlahle, tazko pristupne / byt ticho a malo krmit.

Aleš V. - Profil | So 4.8.2007 1:06:03

Při troše dobré vůle lze vše,ale přesto ti doporučuji řepku prodat(6-7kč/kg) a za utržené peníze pořídit pšenici. Ta tuna pšenice, kterou za to získáš, ti vydrží déle, a udělá mnohem větší službu.