Jak muskarit abych neco chytil ?

Rad bych skusil muskarit ale moc toho nevim. Poradte jak spravne poustet musku po vode , kdy na ne vyrazit , jaky volit musky , jak pouzivat ty masticky atd. Za vsechny odpovedi dekuju.
Autor diskuse: Tomas L. - Profil , 24.11.2000 muškaření - techniky lovu

Tomas L. | Ne 3.12.2000 14:25:02

No abych rekl pravdu myslim ze radci budu nekde na louce trenovat. Kdybych sel chytat a nic nechytil prestalo by mne to bavit :-)))) Nebo teda aspon myslim ze pstruh se smota lip nez tloust atd. Takze pockam az budu mit nejake zkusenosti s lovem pstruhu a lipanu a pak urcite vyrazym na jiny rybi.

vráťa | So 2.12.2000 18:35:41

Tomas L> hájený přeci nejsou plotice, tloušti,parmy, podoustve, okouni, a koneckonců když budeš na MP chytat lipany, tak je můžeš pouštět. Ber to jako průpravu ke C&R. Ale bejt tebou, dával bych si teď hlavně bacha na to , jestli nemrzne. TO je pro šňůru hrob a novou by bylo škoda rozlámat... :-(((

Tomas L. - Profil | So 2.12.2000 16:33:12

Dneska jsem poprve zkousel nahazovat. Naradí mam prut Zelestin 5-6 , navijak DAM quic Fly a snuru bilou WF 6 znacku ted nevim. Myslim ze mi to celkem slo i kdyz to potrebuje jeste vypilovat. Nejvic mne stve ze mne to chytlo zrovna kdyz to je vsechno hajeny :-)))) Fakt uz mne nenapada co bych z vas skusil vytahnout :-))) Opet vam dekuju za rady.

vráťa | Pá 1.12.2000 18:28:31

Tomas L> je lepší, pokud to situace dovolí, dovinout volně loženou šňůru do navijáku . POkud se ryba rychle rozjede k tobě, je pouhé stahování šňůry tvoje jediná šance, navíjením to nestíháš (pokud nemáš automat).Pokud musíš rybě náhle povolit a předtím jsi pouze stahoval a nestačil dovíjet , šňůru popouštíš - brzdíš - mezi prsty. JInak , jak doporučuje šídlo: tohle je to poslední, čím bych se být tebou trápil ...
:-))

šidlo | Pá 1.12.2000 11:00:31

no tim bych se moc netrapil, driv nez chytis velkou rybu chytis maly a pak uz budes vedet co se snurou, ale kdyz se podivas na konstrukci navijaku tak podle prevodu je celkem zrejme ze neslouzi ke zdolavani ryby navijenim.

Tomas L. - Profil | Čt 30.11.2000 19:12:10

A kdyz potrebuju navijet treba vetsi rybu. Co udelam se snurou co jsem predtim vytah ?

šidlo | Čt 30.11.2000 10:19:13

TomasL.> snuru stahujes (pritahujes misto navijeni)

Tomas L. - Profil | St 29.11.2000 20:21:19

jeste jsem zapomnel samozrejmne ruckuje po snure

Tomas L. - Profil | St 29.11.2000 20:19:31

Jeste mam dotaz v te knizce Jak se lovi s muskou je zminka otom ze male ryby zdolava bez navijaku jen tim ze po ni nejak ruckuje aspon ja to tak pochopil. Kdyby jste mi k tomu pocatku zdolavaní neco rekl byl bych dost rad. Zatim vam vsem moc dekuju.
sidlo> jsem na tom stejne. muskarina mne nikdy moc nebrala az ted jsem se do ni zahryz. Prut uz mam AFTMA 5-6 jeste cekam na navijak se snurou.

šidlo | Út 28.11.2000 17:31:40

TomasL> driv nez sem zacal muskarit tak sem chytal jako kazdej a asi i jako ty. o muskarine sem jen tak slysel a chtel sem to zkusit spis ze zvedavosti, jenze protoze sem nevedel vubec nic tak sem si netroufnul az kdyz sem pak videl jednoho cloveka jak chyta cervenky na mouchu rek sem si ze to zkusim a do tejdne sem byl vybavenej a sel chytat. nez sem chyt prvniho tloustika (asi 13cm mam foto, silenec na prvni pohled) upraskl sem spoustu much. chytam druhym rokem ale myslim ze teprve ted po tom co sem prestal jezdit sam, tak se zlepsuju, do knihy sem se pritom podival asi jen jednou a nic z toho ve skutecnosti nepouzil.
urcite nejdulezitejsi je znat revir kde si zachytas na sucho, tam kde ryby sbiraj z hladiny hmyz, pouzit takovou mouchu kterou uvidis, abys videl kdyz se u ni udela kolo, to dalsi uz pak prijde samo.

Tomas L. | Út 28.11.2000 7:41:55

"Jak se chyta s muskou" uz mam. Jako TomL. jsem uplny samouk. Moc dik za ty rady.

TomL | Po 27.11.2000 9:49:17

TomasL> Mame podobny nick, tak mi to neda neodpovedet. Muskarim velice krtace a tak moje rady budou mozna " pouzitelnejsi " i kdyz ma Vrata absolutni pravdu.
1. Zkouset, zkouset.. Musis se smirit s tim, ze udelas spoustu blbosti a mozna i spatnych nakupu.
2. Studovat. Ja sam jsem cistokrevny samouk. V mem okoli nikdo nemuskari a tak jsme do toho sel rovnyma nohama. Zakoupil jsme vybavu a zacal provozovat bod. 1. Pokud se tady doctes, ze literatura a casaky stoji za hovno, tak to plati. Ovsme ne pro uplneho zacatecnika. Musis proste zacit hltat jakekoliv infomace, jak na netu, tak v tistene podobe.
3. Hledat toho " zkusenaka " - ten te urcite posune nejdal.

Ja sam jsem po necelych dvou sezonach ve stavu, kdy chytma vyrazne vice ryby ( nekolikanasobne ), ale zatim jim chybi patricna velikost - pres 40 jsme se u pstruha nedostal. Ovsem velikost mam v planu " dopilovat " pristi rok.

vráťa | Ne 26.11.2000 11:45:35

Tomas L> tak to se sem ,kamaráde, sotva vejde. DOporučuji Ti pořídit si 2 věci.
1.Literaturu pro začátečníka . Namátkou "Jak se loví s muškou", Kurnocik : " Muškárenie", Sláma,Zelinka: " Základy muškaření". Dál mě nic nenapadá, možná ostatní něco přidají.
2. Kontakt na alespoň středně pokročilého muškaře, který Ti v začátcích poradí. To je ještě důležitější než bod 1. POchopitelně, jako v jiných oborech, mnoho zkušeností je i zde bohužel nepřenosných :-(((