ZÁKAZ POUŽITÍ VABNIČKY

PÁNI RYBÁŘI, JAKÝ MÁTE NÁZOR NA ZÁKAZ VÁBENÍ SUMCU? TAM KDE NENÍ ZAKÁZÁNA VÁBNIČKA, TAK ZASE PLATÍ ZÁKAZ LOVU Z LODKY, DÁLE PROČ JE ZAKÁZÁNO POUŽITÍ TRHACÍCH BOJÍ? ZAČÍNÁM MÍT POCIT, ŽE TI DĚDCI NA SVAZE NECHTĚJÍ ABYCHOM SI TROFEJNÍ RYBU CHYTILI. PROČ SE VŽDY ZAKÁŽE TO CO FUNGUJE? PROČ?...PROČ?
Autor diskuse: RENDOLF - Profil , 23.5.2002 dravci - techniky lovu

David Havlíček | Pá 24.5.2002 16:35:34

no podle mě se dá obejít skoro všechno, vábení je kapitola sama pro sebe a je to jako se vším...když, to neumíte, tak můžete mít vábniček kolik chcete a stejně to bude k ničemu...ale to platí o každém způsobu lovu.

S bójkama to není zas tak zlý, protože se dají nahodit tak do 40 metrů ze břehu....s trhačkou je to horší, ale i ta se dá nahradit. Mimochodem termí trhačka náš řád nezná, takže je to v podstatě klasická bójka, která se může poškodit. Pevnou bójku ale taky můžete zlomit....

catfish | Čt 23.5.2002 11:31:00

Na Orlíku údajně vábení sumců nesedělo ostatním rekreantům, jinde ani nevím, že by zákaz byl ... jsem z jižní Moravy. No je to zakázaný, protože je to pro někoho až moc efektivní a dělá po sobě paseku .... Ale nechápu ty nesmyslný nařízení ohledně zavážení bójí na sumce, ať už klasických tyčových, nebo trhacích - argumenty o neodklízení bójí po zkončení lovu by se dali pochopit. Stejná situace jako na Labi je i u nás, pouze odletoška, na svazu střídavě zakazují a povolují vyvážení snad podle toho, jestli je sudý nebo lichý rok!!!

Mates | Čt 23.5.2002 10:01:21

Je to zakázaný,protože je to moderní metoda a mohl bys chytit hodně ryb.

Goba | Čt 23.5.2002 8:15:33

To bude proto, aby tam ty trhací bojky nezůstávaly, když "musí český rybář o půlnoci domů"....
lov z lodě se dá taky ojebat, když budete 2, jeden hlídá pruty a druhý u nich může vábit - to letos vyzkouším.
Na Labi je opačný problém - "lov z lodě povolen" - ale zavážet se nesmí !!! a to má většina z nás jen malej nafukovák na zavážky atd., takže si v klidu umístit klasickou bojku na sumce je proti řádu a při tom z lodě můžeš "všechno". V týhle country je všechno naruby.