Boili - používáte posuvné přichycení vlasu na háček ?

Myslím tím uchycení vlasu k mikrokroužku, navlečeném volně na ramínku háčku, plus jištění, aby vlas nesjel ke špičce. Při vyplivnutí boili kaprem, by měl vlas popojet k očku a háček zůstat zachycený v tlamce. Má to vliv na zachování správné polohy háčku ramínkem ven. Děkuji za kladné i záporné zkušenosti.
Autor diskuse: Mirek S - , 22.5.2002 kaprařina - náčiní, doplňky

Mirek S | Pá 24.5.2002 8:04:18

MM> Trochu me odrazuje delat na hacku neco s dalsim dratem (vaha, napadnost). Radsi co nejmin dalsiho zeleza. Jedina snad z nejake hodne tenke struny.

Martin M. - Profil | Čt 23.5.2002 13:14:14

jesli vis, ja kvypada to, co jsem myslel, tak si to zkus udelat. Nemel by to pro kutila tveho formatu takovy problem :-) Vyresis tim ty zarazky na obou stranach. Navic si myslim, ze ten mikrokrouzek na hacek pred ocko nebo protihrot nenavleces. Ten bocni dratek ma navic mensi prumer a kropuzek po nem muze lepe klouzat. Mikrokrouzky prodava Carp System 10ks asi za 20kc, myslim, ze jsou urceny primo pro toto pouziti (?).

Mirek S | Čt 23.5.2002 7:18:18

MM>Zatim jen sbiram info., jen jsem to doma uvazal a celkem to chodi po hacku (zatim bez mikrokrouzku, jen na ocko na vlasu). Jen se musi udelat zarazka na obloucku, aby to nesjelo ke spicce. Taky nesmi mit hacek protihroty na raminku. Asi by nebylo dobre uvazat navazec jen za ocko (treba Grinnerem), to by vlas mohl sjet az k ocku a pak by se hacek pri nasati sekl zvenci.

Martin M. - Profil | St 22.5.2002 17:44:25

funguje to i na ramenku hacku, nebo musi byt krouzek na vedlejsim dratu? Fox to prodava tusim za +/- 200kc/3 hacky :-)

Mirek S | St 22.5.2002 11:58:03

Rick > Diky, me slo o vetsi jistotu, ze pri nasati se hacek zachytne. Mam dost malo zaberu, tak 1-2 za 6 hod. Castecne je to asi dane malym poctem ryb . Ale tahle montaz je dost pracna, tak jsem chtel vedet, o kolik je ucinnejsi nez klasika. Jinak by asi nevadilo, kdyz popicham vic ryb, co jsem videl ostatni rybare, tak za lonske leto tam bylo odneseno do udirny asi 5 kapru nad 6 kg. Pak je asi lepsi supinace vyskolit, i za cenu, ze i ja si pak tolik nezachytam.

Rick | St 22.5.2002 7:06:33

Mirek, tato varianta D-rig funguje dobře. Spiš nevidim nutnost ho už nasadit tehdy když kapr jěste nemá zkušeností s boiliesovy systémy. Vetšinou se stejne chyta jenom jednokrát. Pozor ale aby se ta zarážka neposouvala k spíce háčku , potom je to dokonale anti pích systém