Albumin

Kde jde sehnat albumin ? Je to adekvátní náhrada vajec do boilie?
Autor diskuse: Mirek Saf. - , 15.5.2002 kaprařina - nástrahy, návnady

mojza - Profil | So 6.3.2010 21:16:57

Koblizek86 >> ja uz leta albumin nepouzivam,jeho cena je vysoka ,kdyz potrebuju tvrdsi boili nechavam je dele vyschnout a rekl bych ze bez albuminu se mi boili tolik nekazi pri delsich vypravach a lepe pracuje ve vode

Koblizek86 - Profil | So 6.3.2010 20:42:35

Můžete mi prosím poradit,kde seženu levný Albumín?Nemyslím rybářské prodejny,tam je to drahé jako pra..

Sampus - Profil | So 20.2.2010 7:08:07

Mirek Saf. >> Cerstve vajcia sa nedaju nicim nahradit,albumin pouzivam ale na to co uz mas nisie uvedene.Tak isto sa albumin neda nahradit glutenom.Nedaj na ziadne nahrazky neoplaca sa to.

Koblizek86 - Profil | So 20.2.2010 0:00:38

Zip1 >> to je docela drahý,jsou asi o 40kč levnější na jiných stránkách

Zip1 - Profil | Pá 19.2.2010 23:39:35

No snad se někdo najde, já používám klasiku mám vejce za hubičku a používám skořápky do boilies
tak nevím? Ale určitě to někdo používá

Koblizek86 - Profil | Pá 19.2.2010 23:34:53

Zip1 >> to vypadá dobře,snad vtom má někdo praxi aby nám otom někdo něco napsal

Zip1 - Profil | Pá 19.2.2010 23:32:41

Tohle mě mě poradil kamarád -náhrada vajec-
http://www.prozdravi.cz/vajahit-nahrada-vajicek-be​z-cholesterolu.html
náhrada vajec

MOndo - Profil | Pá 19.2.2010 23:24:24

Sla >> Vysoký obsah proteinů a výborné pojivové vlastnosti jsou hlavní předností této přísady, která dokáže spojit i jinak rozpadavou směs. DD 5 - 10%.-- co víc si přát pokud člověk chce snížit cenu směsy aby tam nemusel dávat albumin

Albumin vaječný
Vaječný albumin je vynikající přísada pro vytvrzení či zpevnění boilie. Navíc mu dodává váhu a výživnou hodnotu. Pokud se vám boilie při házení kobrou rozpadá, po přidání 3-5% albuminu máte po problému. DD 2 – 10%.

Sla - Profil | Pá 19.2.2010 7:58:38

MOndo >> pšeničný gluten je jen pojivo.

Sla - Profil | Pá 19.2.2010 7:57:46

Koblizek86 >> jo, vaječným bílkem:)

MOndo - Profil | Pá 19.2.2010 6:18:45

Koblizek86 >> podle mě by se albumin dal nahradit pšeničným glutenem,,je podstatně levnější a funkci by podle mě měl plnit stejnou

Koblizek86 - Profil | Čt 18.2.2010 23:20:36

a nebo se dá něčím albumín nahradit?

Martík - Profil | Čt 18.2.2010 23:10:49

třebas v lidské krvi, tam je ho :-)

Koblizek86 - Profil | Čt 18.2.2010 23:09:48

Ahoj všem.Můžete mi poradit,kde seženu nejlevnější vaj.albumín?Nemyslím rybářské obchody,ale nějaké družstvo nebo přímo výrobce.Děkuji

Honzas | St 15.5.2002 6:57:23

MLÉCNÝ ALBUMIN

Je další mléčný protein, který byl kdysi široce používán do HNV. Později se však stal méně populární, protože se plně projevovala jeho krátká skladovací životnost. Stabilizované výrobky, jako například Nutralac, jsou nyní značně vhodnější a přiměřenější.




VAJEČNÝ ALBUMIN

Je izolovaný protein z vaječného bílku. Je používán v průmyslové výrobě zmrzliny a jemného pečiva a pouze nejvyšší jakostní stupeň tohoto výrobku je používán renomovanými výrobci návnad. Vaječný albumin v jakosti pro zvířata je méně rafinovaný a není tak stabilníl. Používá se v HNV hlavně kvůli zkracováni doby vaření, potřebné k dosažení tvrdé vnější slupky návnady. Čím déle se mléčné proteiny vaří, tím více se sráží a tím více proteinu se ničí. Použitím vaječného albuminu lze dobu vaření udržet na minimu, čímž se chrání citlivé proteiny před účinky nadměrného tepla. Zajímavým vedlejším účinkem vaječného albuminu je jeho schopnost působit jako téměř okamžité pojivo a tvrdidlo boilie, ačkoliv je třeba zdůrazni,.že je také vysoce výživnou a stravitelnou přísadou. Setkáte-li se s problémy rozpadáni se návnád za letu po nahození vnadící trubkou, přidejte 50 gramů vaječného albuminu do základní směsi; tím návnada značně stvrdne a problém by se měli odstranit.



Honzas | St 15.5.2002 6:41:58

Např.u JetFish (www.jetfish.cz). 500 g stojí 180 kč. Nevím to jistě, ale myslím, že se přidává proti rozpadání. Vejce tím asi nenahradíš.