CHRUST-MUSKA?

Blizi sa cas lovu jalcov na chrusty a tak sa Vas pytam: Ako robite musku chrusta, popripade kobylku? Skusal som to zo srncej srsti a zda sa mi to Ok az na tu bledu farbu. Robite im aj nozicky alebo bez? Ake mate s tym skusenosti?
Autor diskuse: Spider - , 6.5.2002 muškaření - nástrahy, návnady

medvěd | St 17.7.2002 13:51:38

Levit:myslím si že jde o chrostíka,už podle toho srnce,a lovu tloušťě

LEVIT - Profil | Čt 11.7.2002 16:35:24

Chrousta zatim nemám, ale kobylku dělám se zadečkem mimo háček (na střed menšího srpku) a zásadně z umělého dubingu - kvůli nasákavosti. Dvě hopsavý nožky udělám zase ze středovýho paprsku menšího pírka přehnutý v půli a v polovině raménka udělám nožičky klasickým způsobem s tim, že vespod to mírně zastřihnu.
Na tuhle stvůru jsem minulý pátek drapnul na jedné větší pstruhovce bolena 55 - přiznám se, že jsem silně pochyboval, že mi na to skočí.

Chrousta bych udělal podobně. Prdelku ze skořicového až hnědého dubingu a pak hodně hustý nožičky ve stejné barvě. Případně bych dovnitř zadku hned zezačátku vpašoval nějakej ten polycelon pro lepší plavání.
(medvěd: chrostík se slovensky řekne potočník.Ale jsetli jsi nabízel matroš na chrousta a poučuju zbytečně tak se omlouvám:) )

medvěd | Po 6.5.2002 9:32:11

Pokud se Ti jedná jen o barvu,tak srnec se dá koupit v několika barvách.