O řece Moravě na jihu

Co si myslíte zdejší rybáři o zarybnění?Zdá se mě,že stále více a to každým rokem ryb ubývá,z důvodů nám všeobecně známých(rabování,pytlačení,chytání do sítí atd.)Napište mi prosím svůj názor.
Autor diskuse: Marek K. - Profil , 25.4.2002 kaprařina - revíry, cestování

Lumír | Pá 26.4.2002 21:07:37

Hm, Morava... Loni jsme tam chytali az dole na jihu,ale nebylo nam prano... "jenom" jeden kapr za vikend. Ale libilo se mi tam. Jo- ten kapr mel 9,4kg, takze to zas tak spatny nebylo. Ale jinak to bylo narocne chytáni. Zdarvim Maro!

DaveR | Pá 26.4.2002 12:49:27

rasto: Je to opravdu zoufalá situace, nevím co by se s tím dalo dělat. Možná petice??? Je mě s toho blebě, když na naší straně vláčím a chytnu tak dvě, tři ryby za vycházku když dobře, ale co mezi tím vytahaj ti "čeřenáři" to bych nechtěl vidět.

rasto | Pá 26.4.2002 10:01:35

Dave R.mas pravdu.Na Slovenskej strane dovolene niesu.Na Rakuskej su, ale Rakusania sa spravaju uple inac.Rakusak ked vytiahne siet tak si vyberie jedneho zubaca alebo sumca alebo kapra.Nikdy neberie vsetko ako Slovak :-( .A to este k tomu selektuje ryby podla velkosti.Najvacsie ani najmensie neberie.

DaveR | Pá 26.4.2002 9:05:18

Jediné co opravdu sere jsou čeřeny na Slovenské a Rakouské straně. Myslím, že je to opravdu závažný problém. Je to normální pytlačení ve velkým stylu a ješte k tomu co já vím tak to na Slov. straně ty čeřeny vůbec povolený nejsou. Jeden domorodec mě říkal, že už nachytal 400 sůmců, ostatní ryby ani nepočítám!!!!!!!

papalulu - Profil | Čt 25.4.2002 15:51:14

Nevim kterou lokalitu mate na mysli ale tam kde jezdim k mestu Kromeriz tam se kapri kolem 60chytaji i sumci se tam hojne vyskytuji je to jen otazka se do tech ryb trefit loni jsme tam projizdeli Moravu ze sonaren HU-350 a ryb tam bylo peknejch nikdy bych nerekl ze je jich tam tolik tak si myslim ze ryby jsou aspon zde .

rasto | Čt 25.4.2002 8:29:12

Petr:suhlasim.Tiez chytam prevazne na Morave a je to u nas "to same" posledne dva roky na Morave ubudlo vela krasnych aj trofejnych ryb.Kedysi chytit 60-70 cm kapra nebol problem.

Petr | Čt 25.4.2002 7:33:04

K uvedeným faktorům bych uvedl i nechuť hospodářů vysazovat každý rok ryby tak, jak mají. Na Moravě se za poslední roky enormně zvýšila návštěvnost, ale vysazování ryb tento fakt stejně tak jako i lepšící se kvalitu vody nepodchytilo. Např.vysazování kapra je preferováno stále do stojaté vody - ramena (prý se splaví,..).
Rovněž velikost některých vysazovaných ryb hraje svou roli. Co je platné, že se sadí ostroretka, parma aj. ve velikosti ročka, když ve vodě jsou mraky velkých jelců (samozřejmě i dalších predátorů - candát, okoun, sumec,..).
Hospodář je "neomylná" osoba, která tomu nejlépe rozumí a na názor členů kašle.Ohání se starými zarybňovacími plány (které stejně nedodržuje). Kdo se někdy ozval na členské schůzi proti podobnému,tak ví, o čem mluvím. Na papíře je vykazováno vše OK, revizní komise to potvrzuje. Výsledek je ten, že nejen já ale i další rybáři, kteří loví většinou jen na Moravě, sponzorujem ze svých příspěvků nadále rybáře stojatých vod a pěkných kaprů,cejnů,línů,parem a dalších lovíme stále méně.Pokud nedojde(nedej Bože) 100 letá povodeň, tak tomu bude i nadále.